Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Apex Legends Mobile Season 2 (mobiili, Android)

Miia Lyyra

16.08.2022 klo 17.23 | Luettu: 1255 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

UUSI KAUSI JA TAAS UUSI YKSINOIKEUSHAHMO
Apex Legends Mobile julkaistiin mobiililaitteille toukokuussa. V2.fi osallistui keväällä pressitilaisuuteen sekä pääsi kokeilemaan uutukaista heti etujoukoissa. Julkaisun yhteydessä räiskintä onnistui vakuuttamaan, vaikka servereiden ping oli korkeahko, ohjaintuki oli puutteellinen ja käyttöliittymä pisti pelaajan pään pyörälle. Nyt V2.fi pääsi tutustumaan heinäkuun puolessa välissä alkaneeseen Season 2 -kauteen.Apex Legends Mobile on pääpeliä mielenkiintoisempi


Toukokuun päivitys toi mukanaan paljon muutoksia, mikä hieman yllätti, sillä onhan kyseessä vasta pelin toinen kausi. Joskus muutoksia joutuu odottamaan kuukausia ja vuosia, mutta Respawnilla on selvästi isoin vaihde silmässä. Mukaan asteli heti toinen vain mobiilille saapunut yksinoikeushahmo Rhapsody. Lisäksi mukaan lisättiin kaksi uutta karttaa: Pythas Block 0 (Team Deathmatch) ja Kings Canyon (battle royale). Pelaajia hemmoteltiin myös kahdella uudella pelitilalla, joista toinen, Hack, muistuttaa hyvin paljon Counter-Strike: Global Offensivea. Hackissa kaksi joukkuetta ottelevat vastakkain ja tehtävänä on asentaa satelliitti paikkaan A tai B ja puolustaa tämän jälkeen sitä. Toisen joukkueen tehtävänä on eliminoida vastajoukkue ja estää satelliitin asentaminen. Uusi pelitila sai pohtimaan, kuinka kovat paineet EA:lla ja Respawn Entertainmentilla onkaan kehittää Apex Legends -sarjaan uusia pelitiloja alkuperäisen battle royalen ja myöhemmin saapuneen Team Deathmatchin lisäksi. Totuus on, että räiskintäpelimarkkinoilla kilpailu on kovaa ja pelaajien kiinni pitäminen on haastavaa. Hack-tila oli viihdyttävä ja pelaisin mielelläni Counter-Strike-kopiota myös pääpelin puolella.


Uusi hahmo Rhapsody on tällä hetkellä Apex Legends -sarjan paras taistelija ja ehkä myös ylivoimaisin. Valitettavasti musiikkia hyödyntävä legenda on Apex Legends Mobilen yksinoikeus eikä näin ollen saavu osaksi pääpeliä, mikä on harmi. Rhapsodyn passiivinen kyky auttaa häntä kuulemaan lähestyvät viholliset, joista tulee indikaattori ruutuun. Lisäksi hän voi nopeuttaa hetkellisesti koko tiimin kulkemista samalla, kun koko joukkueen suojat latautuvat. Pikajuoksusta on parhaiten hyötyä, jos tiimissä on myös Octane, sillä Rhapsodyn avulla Octane juoksee entistä nopeammin käyttäessään omaa juoksukykyään samanaikaisesti. Ultimate-kykynä Rhapsody rakentaa ison useita metrejä leveän ja korkean seinän. Värikäs ja musiikkia pauhaava seinä suojaa vastustajana olevan Bloodhoundin skannaukselta. Vihollisia voikin ampua seinän takaa vapaasti, sillä sieltä näkee viholliset hyvin ilman, että ne näkevät sinua. Seinämä ei kuitenkaan suojaa luodeilta tai räjähteiltä, sillä ne kulkeutuvat kumpaankin suuntaan. Rakennelma on melko ylivoimainen, mutta toisaalta sen värikkyys ja äänekkyys näkyy kentällä kauaksi, joten sen käyttäminen saattaa paljastaa vihollisille tiimin sijainnin.

Apex Legends Mobilen käyttöliittymä tuntuu edelleen yhtä sekavalta kuin toukokuussa. Kaipaan pääpelin selkää käyttöliittymää ja valikkorakennetta, jonka mielelläni näkisin myös mobiiliversiossa. Toukokuussa servereiden pingi oli noin 80-90ms, jota pidin hieman korkeana. Nyt pingi puolestaan vaihteli 60-110ms välillä. Serveriä ei voi vieläkään valita itse, mutta toivoisin, että seuraavan muutaman kauden aikana valinnan voisi tehdä itse tai Suomessa pelaavat pääsisivät useammin esimerkiksi servereille, jossa pingi on lähempänä kuuttakymmentä kuin yli sataa.


Mobiiliräiskintä tukee nykyään myös ohjainta. Controller V1.0-nimellä kulkeva tuki mahdollistaa ohjaimen asetusten kustomoinnin haluamakseen. Ohjaintuki ei ole vielä täydellinen ja kapulat toimivat vasta varsinaisissa otteluissa eikä esimerkiksi alkuvalikossa. Xbox-ohjain toimii kuitenkin niin hyvin, että en kaipaa lainkaan kosketusnäytöllä ohjausta. Olen monet kerrat kärsinyt peukaloiden lihasjumeista sessioiden jälkeen, joten käytän mieluusti jatkossa ohjainta. Seuraavaksi pitää ostaa kiinnike ohjaimelle ja puhelimelle, jotta saa ergonomian täydelliseksi!

Apex Legends Mobile on rivakasti kasvamassa hyväksi ja eheäksi sekä monipuoliseksi mobiilipeliksi. Näin Apex Legends -pääpelin ystävänä hieman “harmittaa” myöntää, että mobiiliversio on tällä hetkellä huomattavasti mielenkiintoisempi. Varsinkin Rhapsody sai minut innostumaan pelaamisesta niin paljon, että olen viime aikoina tahkonnut vain puhelimella, enkä lainkaan tietokoneella. En ole oikeastaan edes innostunut Apex Legends: Hunted -kaudesta (pääpelin uusi kausi), vaan katseeni on jo Apex Legends Mobilen seuraavassa kaudessa.


V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi rakensi: Mekaa... V2.fi testasi: Logit... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova