Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Two Point Campus Space Academy DLC

Miia Lyyra

29.12.2022 klo 15.55 | Luettu: 1301 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

YLIOPISTO LAAJENEE AVARUUSTEKNIIKAN OPINNOILLA
Elokuussa kauppapaikoille saapui Two Point Campus (V2.fi:n arvostelu), joka vei pelaajansa yliopistomaailmaan. Tarkoituksena oli rakentaa toimiva koulutusjärjestelmä, jossa opiskelijat pääsivät pänttäämään mm. robotiikkaa, urheilua, taikajuomia ja vakoilua. Nyt Two Point Campus on saanut ensimmäisen noin 10 euroa maksavan Two Point Campus Space Academy -laajennuksen, jonka ansiosta jatkossa voi opiskella avaruustekniikkaa.


Kymmenellä eurolla saa kolme uutta kampusaluetta, joista yksi sijaitsee avaruudessa. Kurssitarjonta on laajentunut kuudella kurssilla ja kampuksen alueella vaeltaa myös muutamia uusia opiskelijoita, kuten avaruusolentoja. Avaruustekniikan kurssien laajuus yllätti ja jatkossa pääseekin opiskelemaan esimerkiksi humanistisia tieteitä, ritariopintoja avaruusteemalla sekä astrologiaa. Perinteiseen tapaan luokkahuoneet ovat animoitu näyttävästi. Esimerkiksi lento-opinnoissa opiskelijat heiluvat penkissä puolelta toiselle vauhdin kiihtyessä. Ulkona puolestaan harjoitellaan näyttävästi rakettien lähettämistä taivaalle. Myös painovoimatunnit näyttävät hulvattomilta, sillä kollegat heitetään vermeiden kanssa lasimaljaan tallustelemaan. Lisäksi mukaan on lisätty uusia tapahtumia, klubi ja paljon scifi-teemaisia tarvikkeita aina kirjoista julisteisiin. Mukana on myös aiemmat kurssit sekä tarvikkeet, joita voi hyödyntää uusien yliopistojen rakentamisessa.


Paluu yliopistomaailmaan pelotti, sillä viime pelikerrasta oli vierähtänyt tovi. Uuden kampuksen avaus oli toteutettu mainiosti, sillä pienen tutoriaalin avulla pelaaja heitettiin varovasti takaisin koulutussuunnittelijan pestiin. Nyt Two Point Campus -paketin hankkiva joutuu tahkoamaan yliopistomaailmaa hieman kauemmin, ennen kun avaruustekniikan opintoihin pääsee käsiksi. Mikäli urapolun rakentaminen vaikuttaa tuskalliselta, voi koulutustarjontaan käydä tutustumassa sandbox-pelitilan kautta, jossa kampusten rakentaminen onnistuu vapaammin.

Tärkeällä ja monipuolisella tutkimustyöllä tienaat rahaa


Space Academy -laajennus tuntuu yhdeltä sivupolulta koulumaailmassa. Lisätehtävää on tarjolla yllättävän paljon, minkä lisäksi yliopistojen arki on hieman muuttunut. Jatkossa talkkarit joutuvat perinteisen siivoustehtävien lisäksi siivoamaan maahan iskeytyneet meteoriitit. Vahtimestareita joutuu palkkaamaan runsaasti. Yhdessä vaiheessa pohdin, onko minulla talkkareita professoreita enemmän palkkalistoilla. Homma ei ole pelkkää roskien lakaisua, sillä yhä edelleen on tärkeää pitää opiskelijoista huolta. Tarjolla tulee olla viihdykkeitä, mutta myös tutorointia ja terveyspalveluita. Halpaa avaruustekniikan opinnot eivät ole, joten pelaajan kannattaa tahkota rahaa mahdollisimman paljon tutkimustyötä tekemällä. Ammattimaisen tutkimustyön ansiosta kassan varallisuus kertyy huomaamatta.


Syksyllä pelatessa Two Point Campus oli teknisesti pätevä, mutta nyt mukaan on kummallisesti eksynyt bugeja, joita en aiemmin ole havainnut. Huoneita rakentaessa törmäsin usein virheeseen, jonka mukaan tavaroita ei voinut sijoittaa alueelle. Herjaus tapahtui, vaikka huoneessa oli runsaasti tilaa mööpeleille. Ongelma kuitenkin ratkesi, kunhan poisti huoneen ja aloitti rakennustyöt uudelleen. Pelaamista estävästä bugista ei ole kysymys, vaikka ison rakennusurakan päätteeksi iskevä virheilmoitus saikin veren kiehumaan.


Two Point Campus Space Academy on ehdoton hankinta niille, jotka ovat viettäneet runsaasti aikaa peruspelin parissa ja kaipaavat lisätekemistä. Kymmenen euroa on juuri sopiva lisähinta, sillä tarjolle avautuu runsaasti sisältöä ja haasteita, joiden ratkomiseen saa kulutettua aikaa useita tunteja. Minulla kiinnostus oli hieman kadonnut, mutta laajennus aiheutti uuden innostuspuuskan ja yliopistojen rakentaminen on taas hauskaa ja tunnit lentävät. Uuden pelaajan puolestaan kannattaa rauhallisesti aloittaa peruspelin parista ja harkita laajennusta vasta, kun ydinasiat ovat selvää pässinlihaa.V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi testasi: The S... Retro Rewind: Taltio... >

Keskustelut (1 viestiä)

viitahansen

Rekisteröitynyt 17.02.2023

17.02.2023 klo 13.32

Halvin löytämäni laajennuksen maksaa 8 euroa. via https://chi-nese.com/
Muokannut: viitahansen 15.04.2023 klo 17.26 lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova