Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Anno 1800 Console Edition (PS5)

Miia Lyyra

05.05.2023 klo 21.09 | Luettu: 1269 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

KAPULA KÄTEEN JA RAKENTAMAAN
Muistan Anno 1800:n saapumisen PC:lle kuin eilisen (V2.fi-arvio). Elettiin vuotta 2019 ja olin jo betatestin jälkeen koukussa rakentamiseen. Ystävien kanssa loimme tuntitolkulla kaupunkeja, jotka välillä myös tuhoutuivat typerien päätösten takia. Viimeinen niitti oli, kun yksi kaupunginosista paloi maan tasalle, eikä sitä voinut enää pelastaa.


Nyt kaupunkirakentamisesta päästään nauttimaan myös konsoleilla, kun Anno 1800 Console Edition julkaistiin PlayStation 5:lle ja Xbox Series -laitteille. Myynnissä on kaksi eri versiota - tavallinen ja deluxe. Näistä kalliimpi deluxe sisältää kosmeettista DLC-sisältöä. Valitettavasti PC:llä nähdyt mm. rakennuksia ja muita elementtejä sisältävät lukuisat DLC:t eivät saapuneet konsoleille. Päätös on outo, sillä neljä vuotta julkaisun jälkeen olisi ollut kohtuullinen aika saada megapaketti valmiiksi. Varsinkin, kun Anno-sarja saapuu nyt ensi kertaa konsoleille.


Pelin sisältö ei ole muuttunut neljän vuoden aikana, joten monet samat asiat pätevät edelleen, myös arvostelun näkökulmasta. Konsolikäännökset tuovat perinteiseen tapaan muutoksia ohjauspuoleen ja niin myös tälläkin kertaa. Ohjaimella rakentelu ei ole pahimmasta päästä ja muutaman tunnin jälkeen valikkorakenteet sekä käyttöliittymän käyttö sujuu melko hyvin. Toki PC-ohjattavuuden tasolle ei päästä, sillä hiirellä ja näppäimistöllä rakentelu sujuu edelleen sujuvammin.


Pientä haastavuutta pelaamiseen tuo kamera, sillä konsoliversiossa pelikuvan zoom-ominaisuus ei tarkenna tarpeeksi lähelle. Pitkin matkaa pelaajalle annetaan tehtäviä ja osassa on haasteena löytää alueelta tiettyjä kaupunkilaisia. Liian kauaksi jäävä kuvakulma vaikeuttaa etsimisen lisäksi hetkittäin myös pikkutarkkaa rakentelua.

Anno 1800 on kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä käännös konsoleille. Se on budjettivalinta kaupunkirakentajille, jotka eivät omista peliä jo ennestään, sillä konsoliversio maksaa vähemmän kuin PC:lle julkaistu perusversio. Mikäli tarinallinen kampanja, moninpeli ja hiekkalaatikolla rakentelu kiinnostaa ilman mittavia lisäosia, tarjoaa Anno 1800 Console Editionkin tekemistä useiden tuntien ajaksi.


V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi testasi: PlayS... Pelataanpa: Billy Ha... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova