Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Roccat Kone Pure Ultra -pelihiiri

Miia Lyyra

17.03.2020 klo 19.15 | Luettu: 2567 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Erittäin kevyt pelihiiri
Olen vuosien saatossa ollut ronkeli pelihiiriä kohtaan, sillä pieni käteni on todella harvoin asettunut sopivasti niiden päälle. Usein kokeilemani hiiret on suunniteltu isokätisemmille, joten olen hankkinut useita hiiriä, palaten kuitenkin aina yhden saman mallin pariin. Ehkä jopa hieman pelonsekaisin tuntein mietinkin, mitä Roccat Kone Pure Ultra voi minulle tarjota.

Roccat Kone Pure Ultra on yhtiön omien mainostekstien mukaan ensimmäinen hiiri, joka on samanaikaisesti kevyt sekä ergonominen. Painoa tuotteella on 66 grammaa, mikä on melko vähän, ainakin jos on minun tapojen mukaisesti käyttänyt aiemmin noin 90 grammaa painavaa hiirulaista. Myös markkinoiden muiden laitteiden painoja katsoessa Kone Pure Ultra menee markkinoiden kevyimpien hiirien joukkoon. Roccatin aiemmat mallit kuten Kone Pure Owl-Eye ja Kone Pure SEL ovat painoltaan 88 grammaa. Heti ensimmäisenä pakkauksesta hiirtä ulos ottaessa taisinkin todeta ääneen “oho, kylläpä on kevyt”.


Roccat ei ole lähtenyt tuotteillaan osaksi markkinoilla jonkiasteisena trendinä näkyvää reikämallistoa, jossa laitteen ulkokuori on reikiä täynnä. Roccat Kone Pure Ultran mainosmateriaalissa kuitenkin esitellään, kuinka mustan tai vaihtoehtoisesti valkoisen ulkokuoren alta löytyy reikäkuori, vaikkei se näy ulospäin. Mainosmateriaalin mukaan hiiren sisäosissa on käytetty uudenlaisia rakenneratkaisuja, joiden avulla laitetta on saatu kevennettyä nykyiseen painoonsa.Ulkoasultaan hiiri on melko perinteinen. Kämmenen alle jäävää logon värimaailmaa ja sykkimis- sekä vilkkumistahtia voi muuttaa Roccat Swarm -sovelluksen kautta. Mistään discopallosta ei kuitenkaan ole kyse, sillä mikäli hiirulaisesta pitää kiinni, eivät värivalot pääse valaisemaan majakan lailla. Hiiri kuitenkin tukee Roccatin muiden tuotteiden tapaan AIMO-valaistusta, joten tätä tukevat laitteet saa mukavasti välkehtimään halutessaan vaikka samaan tahtiin. RGB-valojen ystäville, kuten minulle, tämä voi tietenkin olla harmitus, mutta perinteistä hiirtä arvostavalle kyseessä on onnenpotku.


Asia josta kuitenkin yllätyin, oli laitteen pintamateriaali. Pelaan aktiivisesti muun muassa battle royale -pelejä, joissa kädet hikoavat tahattomasti jännittävien tilanteiden johdosta. Olenkin tottunut putsaamaan hiirtä melko aktiivisesti, jottei laitteen päälle pääsisi kertymään ällöttävää ryönäkasaa. Roccat on kuitenkin onnistunut kehittämään pintamateriaalin, joka jollain ihmeen tavalla hylkii likaa. Epäilyttävää? Niin minustakin, mutta kokeilujen perusteella hiiri on ollut sessioiden jälkeen yhtä puhdas kuin uutena paketista otettuna. Roccat lupaa pintamateriaalin kestävän pitkälle tulevaisuuteen, mutta se jäänee nähtäväksi. Olen kuitenkin luottavaisin mielin pinnan suhteen, sillä kyseessä on kuitenkin normaali muovinen pinta ilman sen ihmeellisempiä grippi-teippauksia, jotka voivat kulua pois.

Puhutaan hetki myös teknisistä ominaisuuksista. Roccat Kone Pure Ultran sensorina toimii optinen Roccatin oma Owl-Eye 16 000 dpi. Suomeksi sanottuna kyseessä on todella tarkka ja seurantakykyinen anturi. Omassa käytössä PixArt 3389 -anturin antama tarkkuus pääsi huippuunsa, kun Roccat-sovelluksen kautta pystyi muuttamaan asetuksia nostokorkeuden suhteen. Nostokorkeus taas tarkoittaa herkkyyttä, jolla voidaan pienentää tai suurentaa hiiren ottamaa liikettä, kun laitetta nostetaan ylös hiirimatosta. Joidenkin pelaajien pelityylin kuuluu hiiren fyysinen nostaminen ylöspäin pelaamisen lomassa. On todella ärsyttävää, mikäli hiiri tuottaa signaalia esimerkiksi liikkumisen suhteen, vaikka hiiri ei koskisi pöydän pintaan.


Kone Pure Ultran piuhalla on pituutta melko runsaasti: 1,8 metriä. Johto on myös melko kevytrakenteinen sekä sulava. Tiukoissakaan pelitilanteissa johto ei tunnu takkuavan pöydän pinnalla, vaan kulkee sulavasti hiirtä liikuttaessa. Toki pienikin piuhaan koskeminen aiheuttaa hiireen pientä liikehdintää, sillä laite itsessään on todella kevyt, joten ylimääräinen johtonippu kannattaa esimerkiksi kiinnittää pöytään kaapelinhallintaratkaisuja hyödyntäen.

Tärkein kysymys kuitenkin lienee on, suosittelenko hiirtä? Suosittelen, ainakin niille, joilla on ongelmia löytää hieman pienempää hiirtä. Itse käytän kämmenotetta, johon Kone Pure Ultra sopii mainiosti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että hiiri on suunniteltu ergonomisesti oikeakätisille ja kyseessä on hieman kevyempi ohjain kuin yleensä. Hiirulainen sopii omaan käteeni kuin nakutettu ja pärjään peleissä yhtä hyvin kuin ennenkin. Jos jotain miinusta pitäisi sanoa, koskee se ehdottomasti Roccatin Swarm -sovellusta, joka on järjettömän sekava ja kankea sovellus laitteiden asetusten säätämiseen. Lisäksi Kone Plus Ultra olisi monikäyttöisempi, jos mukana olisi erillisiä lisäpainoja, joita voisi halutessaan asettaa hiiren sisälle. Arvostan kuitenkin Roccatin luomaa uudenlaista pintamateriaalia niin paljon, että mielestäni Roccat Kone Plus Ultrassa hinta-laatu sekä käyttömukavuus kohtaavat mallikkaasti.Hinta: 69,99 €
Lisätietoja: Roccat

V2.fi | Miia Lyyra
< RAY-pelikabinettien ... V2.fi haastatteli: F... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova