Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi taas: Inescapable: No Rules, No Rescue (PC)

Matias Puro

22.08.2023 klo 15.32 | Luettu: 2229 kertaa | Teksti: Matias Puro

Love Island Suoli(stus)
Big Brother, Love Island, Pelastakaa julkut, Paratiisihotelli, Ex on the Beach, Selviytyjät… maailmasta löytyy yksi jos toinenkin reality-kilpailu, jossa kymmenisen kilpailijaa suljetaan omaan kuplaansa ulkomaailmalta. Varsin vähäpukeiset ja viehkeät kilpailijat tippuvat yksi toisensa jälkeen pelistä pois – yleensä viettelyksen, vehkeilyn tai vilunkipelin seurauksena – kunnes jäljellä on enää jättipotin voittaja. Monesti osallistujiksi valikoidaan vieläpä erityisen verenpainetta nostattavia kilpailijoita, joskin veren kiehuessa muut osanottajat voivat lähinnä siirtyä päiväkirjahuoneeseen viilentymään. Mutta mitäpä jos Big Brotherin säännöt eivät kieltäisikään kilpakaverin puukottamista?

Isosisko valvoo


Tamperelaisen Dreamloop Gamesin kehittämä visual novel -peli Inescapable: No Rules, No Escape johdattaa ihmiset veristen reality-kilpailujen maailmaan. Pelaajan ohjaama Harrison Tailor havittelee jättipottia kilpailussa, jossa kymmenisen eurooppalaista nuorta suljetaan paratiisisaarelle. Eri Euroopan maista saapuvat kilpailijat edustavat kotimaitaan 100% animemaisella pieteetillä: esimerkiksi blimeya ja buggeria manaava britti Harrison sekä eteläisen temperamenttinsa kanssa painivat Giovanni Lombardi ja Francisco Carrasco ovat juuri niin ihastuttavan stereotyyppisia hahmoja, kuin lajityypiltä tulisikin odottaa. Animetyylille olennaisesti (ja reality-sarjojen realiteetteja seuraten) kaikki naishahmot edustavat tietysti myös erilaisia vaimovariantteja.


Kilpailun ideana on selvitä puoli vuotta ulkomaailmasta eristäytyneenä, mutta kuten tosimaailmassa, myös Inescapablen reality-sarjassa tuotantotiimi tekee kaikkensa luodakseen kilpailijoiden välille eripuraa. Kun kilpailu alkaa muuttua kirjaimellisesti veriseksi, Harrisonin on puettava salapoliisin hattunsa ja selvitettävä, keihin kilpakumppaneista voi aidosti luottaa. V2.fi tutustui Inescapableen jo vuosi takaperin, kun Dreamloop Games julkisti pelin ensi kertaa. Tällöin peliä verrattiin erityisesti Danganronpa- ja Zero Escape -pelisarjoihin, joissa ryhmä nuoria pakotetaan kilpailemaan henkensä edestä joko toisiaan tai tuntematonta uhkaa vastaan. Lyhyen ennakkotestailun perusteella vertaukset osuvat enemmän kuin vähän oikeaan.


Pääsin pelaamaan Inescapablea neljän erillisen kohtauksen verran, jotka esittelivät peliä yhteensä noin tunnin edestä. Vaikka en kuvaile kohtauksia sen tarkemmin spoilereiden välttämiseksi, voin sanoa että lyhyet katsaukset esittelivät Inescapablen eri puolia: välillä sosialisoitiin muiden kilpailijoiden kanssa, toisaalla osallistuttiin esimerkiksi reality-sarjan kisoihin. Pääsipä sitä tuhlaamaan paratiisihotellin päiviä myös arcade-pelien sekä kalastuksen parissa. Tyyli ja mekaniikat edustavat perinteistä visual novellia. Hahmot ovat räikeitä, dialogia on paljon ja ajanviettotavat ovat pelaajasta kiinni. Yksi pelaaja päättää tutustua keittiössä hääräävään kotivaimon hengetär Annika Eklundiin, toinen taas rupattelee pelihuoneessa suorasukaisesti flirttailevalle Sasha Smithille.


Tyyli ei onneksi ole turhan vakava, vaan Dreamloop Games pitää hauskaa käsikirjoituksensa kanssa: tarina ja hahmot revittelevät välillä oikein kunnolla, mutta isosta vaihteesta huolimatta tarina osaa myös pysähtyä mysteerejä varten. Vaihteiden vaihtaminen teinipoikien fantasiasta kutkuttavaan mysteeriin ei ole mikään maailman yksinkertaisin juttu, mutta jos esivilkaisuun on uskominen, Dreamloop Games osaa vaihdella tyylilajista toiseen ilman ongelmia.


Hömppämittarit on silti käännetty sen verran korkealle, että animelle allergiset kestävät hahmojen jutustelua korkeintaan varttitunnin ajan. Yllätyin myös miten nopeasti upposin tarinaan mukaan: Inescapable ei ole missään nimessä mitään korkeakulttuuria, eikä peli tule voittamaan kirjallisuuspalkintoja, mutta peli osaa esitellä tarinan pääelementit, hahmot ja tapahtumat hyvin kutkuttavalla tavalla. Julkaisupäivä häämöttää jo parin kuukauden päässä, eli lokakuun puolivälin tienoilla. PC:n lisäksi konsoleille julkaistava Inescapable kannattaa pistää korvan taakse, jos on koskaan toivonut, että Sami Kuronen kaivaisi iltanuotion äärellä lihaveitsen esille.

V2.fi | Matias Puro
< Pelataanpa: Playcard... V2.fi testasi: NZXT:... >

Keskustelut (2 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

23.08.2023 klo 09.25

Demossa esiteltiin harmillisesti vain tarinan alkua. Olisin halunnut nähdä edes yhden murhan.

Lainaukseen vaaditaan nimi kirjoitti:
Toisaalla osallistuttiin esimerkiksi reality-sarjan kisoihin. Pääsipä sitä tuhlaamaan paratiisihotellin päiviä myös arcade-pelien sekä kalastuksen parissa.


Onko tässä minipelejä? Olisi hauska nähdä edes jotain interaktiivisuutta pelkän repliikkien kliksuttelun lisäksi.
lainaa
MPuro

Rekisteröitynyt 01.04.2017

23.08.2023 klo 17.17 1 tykkää tästä

Refloni kirjoitti:
Onko tässä minipelejä? Olisi hauska nähdä edes jotain interaktiivisuutta pelkän repliikkien kliksuttelun lisäksi.


Minipelejä löytyy! Pressin demoversiossa pääsi mm. kalastelemaan (rytmipeli), jonka lisäksi arcadehallista löytyi mm. endless runneria ja Asteroid-klooni.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova