Tuorein sisältö

NHL 13 -ennakko

Manu Pärssinen

05.09.2012 klo 09.00 | Luettu: 11317 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Tuottaja ja Legenda
V2.fi kävi tutustumassa muun suomalaisen pelimedian kanssa NHL 13:een ja kyselemässä pelistä sen tuottajalta Andy Agostinilta sekä Suomen jääkiekkomaajoukkueen GM:ltä Jari Kurrilta, joka on pelissä isossa roolissa.


Helsingissä pidetty lehdistötilaisuus alkoi Agostinin puheenvuorolla. Mies rajasi pelin sadat uudistukset neljään tärkeimpään: kahteen pelattavuuteen liittyvään ja kahteen pelimoodeihin liittyvään. Pelattavuuden oleellisin muutos on True Performance Skating -teknologia, joka on fysikkaan perustuva, ja ottaa mm. liike-energian erinomaisen hyvin huomioon: ei täydestä vauhdista voi kääntyä 90 astetta autollakaan - eikä satakiloisella luistelijalla.

Uusien animaatioiden ja fysiikkapohjaisuuden myötä on tullut myös toinen iso pelillinen uudistus, joka sallii huomattavasti luovempaa luistelua ja pelaamista (uusia animaatioita on tuhatkunta). Nyt jalat, kädet ja maila voivat tehdä erillisiä asioita, eli käytännössä kaikkea, mitä oikeatkin pelaajat - maalivahdit mukaan lukien. Hockey IQ -teknologian, eli pelistrategioiden ja tekoälyn, eteen on tehty enemmän töitä kuin kolmessa edellisessä pelissä yhteensä.


Uusista pelimoodeista Agostini esitteli kattavasti GM Connected -verkkopelimoodin, joka on laajudeltaan massiivinen. Liigassa voi pelata jopa 750 pelaajaa, joilla kaikilla on oma roolinsa. Toinen uusi pelitila on NHL Moments Live, jossa loikataan mukaan menneisiin ja nykyisiin NHL:n pelitilanteisiin. Näitä tulee lisää myös pelin julkaisun jälkeen, aina kun Pohjois-Amerikan liigassa tapahtuu jotakin mielenkiintoista, ja samalla oikea NHL sekoittuu virtuaaliseen. Agostinin mukaan syyskuussa ostettu peli saattaakin olla tulvillaan uutta sisältöä jo lokakuussa. Julkaisussa pelimoodiin tulee 26 tehtävää, kuten pelin demossa nähty, jossa Los Angeles Kings pitää johdattaa voittoon.Vauhtia ja vaarallisia tilanteitaLiigalisensseistä ja juurikin Connected GM -pelimoodista vastanneen Agostinin kanssa V2.fi jutteli kahden kesken kymmenisen minuuttia erinäisistä asioista ja siitä, miten ne liittyvät NHL 13:een. Agostini oli hyvin tyytyväinen siihen, miten uudistettu luistelu ja tekoäly yhdessä muodostavat pelikokemuksen, joka tuntuu joka pelikerralla erilaiselta. Pelaajilla on selvä kohde mielessään luistellessaan ja muut pelaajat reagoivat toisiin pelaajiin ja pelitilanteisiin, eivät vain kiekkoon. Kaiken kaikkiaan pelaajien käyttäytyminen jäällä on sekä liikkeiden, että älyllisten toimintojen osalta huomattavasti aidompaa.

Myös maalivahtien liikkeiden uudistunut dynaamisuus ja verkkopelien sekä niissä vastaan tulevien vastustajien monimuotoisuus olivat Agostinin mielestä oleellisia, esille nostettavia asioita. Tulevaisuuteen mies tähyilee optimistisena. Hänen mukaansa nykyisissä konsoleissakin on vielä puhtia jäljellä, mutta EA:n katseet ovat jo myös seuraavassa konsolisukupolvessa ja siinä, mitä kaikkea NHL-peleissäkin voi tehdä niiden myötä lisää, tai entistä paremmin.

Suomi on EA:lle ja varsinkin NHL-pelisarjalle merkittävä alue. Agostini kertoo, että on hieno seurata, kuinka SM-liigasta nousee jatkuvalla sykkeellä suomalaisia pelaajia NHL:n tähtikaartiin, puhumattakaan nykyisistä ja menneistä isoista nimistä: Koivun veljekset, Kurri, Selänne ja niin edelleen. Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa NHL-pelisarja myy paremmin kuin FIFA, ja senkin takia suomalaiset fanit ovat tärkeitä pelin tekijöille.Legendan läheisyydessäSuomalaisille yksi isoimmista asioista NHL 13:ssa on se, että pelin Legends-joukkioon on nostettu 80-90-luvun kiistämätön Flying Finn, Jari Kurri. Numero 17 itse oli paikalla NHL 13:n lehdistötilaisuudessa Helsingissä, ja V2.fi:kin pääsi legendaa jututtamaan.

Jari Kurri kertoi, että hänellä ei ollut sanansijaa siinä, miten 20 vuotta nuorempi miekkonen peliin toteutettiin, vaan hän antoi täyden luottamuksensa ammattilaisille, eikä lopputuloksessa ole valittamista. Legenda-pelimoodista hän oli tietoinen jo viime vuonna, mutta silloin aikataulut eivät natsanneet. Tänä vuonna yhteydenotto tuli alkukesästä, joten melko nopealla aikataululla suomalaistähti peliin mukaan saatiin.

Kurrin pojat pelaavat tietenkin pelejä, mutta mies itse ei ole niitä sanottavasti harrastanut. NHL 13:n myötä hän kuitenkin aikoo yrittää uhrata virtuaalikiekolle enemmän aikaa, sillä "olisihan esimerkiksi mielenkiintoista pelata itseään vastaan, kun heikkoudet ovat tiedossa". Kurrin mukaan Legendaksi EA:n NHL-peliin pääseminen on kunnia-asia, mutta NHL:n Hall of Fame -jäsenyys vie kyllä vielä saavutusten osalta voiton.

Demoversion ja tilaisuudessa pelatun perusteella nimenomaan liikkeiden vauhti, pelitilanteiden yllättäväkin dynaamisuus ja muiden pelaajien tekoäly ovat tekemässä NHL 13:sta edeltäjiään huomattavasti realistisemman ja paremman pelin. Uudistukset huomaa välittömästi, kun ohjaimeen tarttuu, joten ei voida puhua vain vuosiluvun vaihdoksesta pelin nimessä. Ainakin toimituksen kahvitaukosessiot on taas turvattu vuodeksi eteenpäin.V2.fi | Manu Pärssinen
< Ennakossa F1 2012 ja... Lauantai-illan Kevyi... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (12 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.09.2012 klo 10.02 15 tykkää tästä

NHL14:ään on saatava Jutila ja Be the Grillmaster -pelitila.
lainaa
HeDuXe

Rekisteröitynyt 12.01.2011

05.09.2012 klo 11.41

Mikko kirjoitti:
NHL14:ään on saatava Jutila ja Be the Grillmaster -pelitila.

Yritin keksiä jotain hauskaa ennakkoa lukiessani, mutta tämän kommentin jälkeen moinen on turhaa.

Hyvältä vaikuttaa änäri. Olen hiljakseen oppinut näitä pelaamaan, kun kavereilla aina tulee välillä lätyteltyä. Ei sinänsä yksinpelin jyyrääminen innosta, mutta porukkapeleinä oikein viiihdyttäviä. Kunpa vain lopettaisivat kerran vuodessa -tehtailun. Yleensä päivitykset hoidetaan.. Päivityksillä. Netin kautta.

Muokannut: HeDuXe 05.09.2012 klo 11.42 lainaa
asdff

05.09.2012 klo 12.56 6 tykkää tästä

Mikko kirjoitti:
NHL14:ään on saatava Jutila ja Be the Grillmaster -pelitila.


älä unohda pasi nurminen ja porrasturvat
lainaa
EAhaisee

05.09.2012 klo 14.03 1 tykkää tästä

Mitä tästä on poistettu, mikä lisätään ensi vuotena uutena ominaisuutena?
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

05.09.2012 klo 21.16

Mikko kirjoitti:
NHL14:ään on saatava Jutila ja Be the Grillmaster -pelitila.


Better with Kinect?
lainaa
aaargh

05.09.2012 klo 22.38

HeDuXe kirjoitti:
Mikko kirjoitti:
NHL14:ään on saatava Jutila ja Be the Grillmaster -pelitila.

Yritin keksiä jotain hauskaa ennakkoa lukiessani, mutta tämän kommentin jälkeen moinen on turhaa.

Hyvältä vaikuttaa änäri. Olen hiljakseen oppinut näitä pelaamaan, kun kavereilla aina tulee välillä lätyteltyä. Ei sinänsä yksinpelin jyyrääminen innosta, mutta porukkapeleinä oikein viiihdyttäviä. Kunpa vain lopettaisivat kerran vuodessa -tehtailun. Yleensä päivitykset hoidetaan.. Päivityksillä. Netin kautta.Ei kiitos. En todellakaan halua mitään pakotettuja roster-updateja ja bugisia päivityksiä yhtään enempää kuin on pakko. Ja toisekseen fyysiset pelit myyvät edelleen koska ne ovat vaihtoehto nettipelaamiselle.

Konsoli ei ole PC eikä sen pitäisikään olla
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

06.09.2012 klo 08.30 1 tykkää tästä

Arcane kirjoitti:
Mikko kirjoitti:
NHL14:ään on saatava Jutila ja Be the Grillmaster -pelitila.


Better with Kinect?


Better with Tapola.
lainaa
fly

06.09.2012 klo 13.29

Olisi niin hienoa jos nuo tekisivät uudistetulla nhl95 pelimoottorilla retro 2013:n tahi 2014:n, varaisin sen jo vuoden ennakkoon.

Samat ominaisuudet ja kaikki kuin näissä skillstick änäreissä+ petter vith kikneknt.
lainaa
Heke32

Rekisteröitynyt 24.06.2008

06.09.2012 klo 16.44

Ei sanallakaan mainittu sitten EASHL:ää...
lainaa
aaaah

07.09.2012 klo 08.31

Kurri näyttää ihan kiinalaiselta Jackie Chanilta tossa kuvassa.
lainaa
haza

07.09.2012 klo 17.32

Siis tää uus pelihän on tosi kankee verrattuna edelliseen, huononpaan suuntaan mennään.. Mut silti must buy..
lainaa
psstinen

09.09.2012 klo 11.54

fifa ykköseks sekä kendo vittuun suomesta
lainaa

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova