Tuorein sisältö

Klamydialla on yhä helvatin hauskaa

J.A. Kaunisto

10.10.2007 klo 15.14 | Luettu: 7168 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Räkälärundit on ennemmin tän bändin juttu
Veteraaniorkesteri Klamydia jaksaa roiskia kuin nuoret pojat. Tuore levy on bändin parasta 2000-luvun mellakkaa, joten eläkepäivät saavat odottaa. Uuden levyn Närpiön Kansallislaulu aiheutti närästystä Pohjanmaan perukoilla, joten Klamydia osaa edelleen sohaista. Poikamainen asenne ei ymmärrä hyviä tapoja. Lue V2.fi:n haastattelusta vastaus vaikka kysymykseen, vieläkö Ryssä haukkaa Klamydian leivästä?




Uuden Klamydia-kiekon biisi Närpiön kansallislaulu on herättänyt parran pärinää viisun kohteena olevassa kansanryhmässä. Miten on, onko viisussa
henkilökohtaista kaunaa Närpiön suuntaan?



- Eipä tossa ihmeemmin mitään henkilökohtaista oo. Ihmetyttää vaan se ihmeellinen sisäsiittoisuus mikä yleensäkin vaivaa kaikkia ruotsinkielisiä kuntia.


Miten uusi kiekko asettuu levytettyyn Klamydia-historiaan? Entä mikä on kiekon tärkein biisi? Mikä oli punk punk punk-viisun aikainen promillelukema?



- Ehdottomasti parasta, mitä on 2000-luvulla saatu aikaan. Biisit toimii, ja
koko kiekon henki on saatanan hyvä. Koko bändi on pikkuhiljaa tässä viimeisen parin vuoden aikana löytänyt uuden viitosvaihteen. Ehkä tärkeimmäksi biisiksi voin nimetä tuon Pohjanmaalla. Sehän ei ole pelkkä kotiseutuni ylistyslaulu, vaan aika realistinen kuvaus pohjalaisesta touhusta. Mutta kuten sanoin: "Heimoani minä rakastan." Olen helvetin ylpeä juuristani, mutta tiedän sen toisenkin puolen. Punk punk punkin promillet olivat jalluisia.


Klamydian listamenestys on ollut huimaa, koska on odotettavissa Klamydian konserttisalikiertue?


- Ei koskaan pidä sanoa ei koskaan, mutta silti sanon: "ei koskaan." Kyl noi räkälärundit on ennemmin tän bändin juttu.


Miten poikamainen kohellus pidetään hengissä? Mihin loppuu Klamydia ja
mistä alkaa Kylähullut?



- No, meikäläisen päässähän ne molemmat rullaa....mutta sanotaanko näin, että molemmilla on aikansa ja paikkansa. Pääasia, että kummassakin ryhmässä veivaa perkeleen hyvää ryhmää. Kylähulluilta muuten tulee uus pitkäsoitto marraskuussa. Että lisää tuskaa luvassa kaikille hienoille ihmisille. Poikamaisuutta lähtee meiltä varmaan kuuskymppisinäkin. Jotain hyötyä siitä
jälkeenjääneisyydestäkin on.


Kuinka paljon levy-yhtiön pyörittäminen haittaa muita harrastuksia? Onko
vaikeuksia sijoittaa levy-yhtiön tuomat miljoonatulot?


- Juu, pitäs vähän kiertää mualimaa ja ostella risteilijöitä........äh kyllähän tossa ny leivän syrjässä pysyy, mut ei paljoo muuta.


Vieläkö ryssä haukkaa teidän leipäänne? Kumpi on pahempi kuppaaja,
verottaja vai laiton lataus?



-Kumpikin. Tuntuu vaan siltä, että nykyään ihmiset tahtovat taas ostaa oikeita levyjä oikeasta levy - tai nettikaupasta. Toi laiton netti-imppaus tuntuu kiinnostavan enää pienenevää kalpeaa runkkariryhmää. Ne varmaan kävisivät paskalla ja suihkussakin netissä, jos se vaan suinkin olisi mahdollista.


Onko cd-levyllä tulevaisuutta, koska ilmestyy levy-yhtiönne Kråklundin ensimmäinen pelkästään digitaalisena tiedostomyyntinä kaupattava albumi?


- Tekis mieli tehdä seuraava pelkästään vinyylinä....pakko kai se on ajassa mukana mennä. En tiä tuosta. Viimeseen asti kyllä yritetään pysyä fyysisissä
julkaisuissa.


Minkä bändin haluaisitte omaan talliinne?


- Ramonesin vuosimallia -76.



Klamydia on varsinainen veteraaniorkesteri, kuinka paljon hommassa on samaa tutinaa ja tunnetta kuin ensimmäisen levyn kohdalla? Mikä on Klamydian pitkän iän salaisuus?

- Vilpittömyys. Rehellisyys itselle, sekä yleisölle. Sama tutina on aina keikalle mennessä tai studiossa. Eletään hetkessä. Tää on ihan oikeastikin vielä helvatin hauskaa.



Mitä sanot nuorelle, joka imuttaa uuden Klamydia-kiekon netistä ilman maksua? Miksi hänen pitäisi ostaa kiekko kaupasta?


- Mitäs jos joku imisi sun tililtäsi kesäduunirahasi? Tai äiskä pistäisi
kukkaronnyörit kiinni, ja ilmoittaisi että sitä rahaa ei nyt vaan enää
tule?Jos haluaa, että suomalaisella musiikilla olisi edes jonkinlaista
tulevaisuutta, kannattaisi harkita kahdesti sitä imuutusta.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Leffapoliisissa Joel... Diel-Soul MP4-soitin... >

Keskustelut (2 viestiä)

LoneGoat

Rekisteröitynyt 07.08.2007

10.10.2007 klo 17.30

Oikeaa puhetta!
lainaa
Insill

09.02.2008 klo 12.42

Paskapuhetta netti-imutuksesta!
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova