Tuorein sisältö

Leffalista #25: Miinus päähenkilö

Jari Tapani Peltonen

18.09.2012 klo 15.00 | Luettu: 5975 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kun universumilla ei ole varaa tähtiin.
Mielestäni paras "Jason Bourne -elokuva" on Green Zone, joka ei liity Bourneen millään virallisella tavalla, mutta jossa Matt Damon ja ohjaaja Paul Greengrass säveltävät taas bournemaista toimintaa ja ensi kertaa kiinnostavan tarinan.

Onko viikon ensi-ilta Medusan perintö (The Bourne Legacy) aidompi Bourne kuin Green Zone? Mukana ei ole Bournea, Damonia eikä Greengrassia. Käsikirjoittaja on ylennetty ohjaajaksi ja sama mies on keksinyt uuden hahmon. On kiinnostavaa nähdä toimiiko tämä.

Leffalista muistelee aiempia korvausviritelmiä.

Speed 2 - vaara iskee vesillä


Pahiksen pää, jossa syntyy outoja ideoita, irtoaa. Yleisö tykkäsi. Mitäs jatko-osassa? Tätä on ihmetellyt mm. Bruce Willis, jonka ansiota lienee se, että John McClane on ajautunut täsmälleen samaan tilanteeseen vain kahdessa Die Hardissa. Keanu Reeves ratkaisi ongelman jättämällä Speed 2:n väliin. Siispä ne ovat Sandra Bullockin näyttelemä siviili ja uusi kyttä, jotka päätyvät ajoneuvoon, jota ei taaskaan voi pysäyttää. Tämä on hienoa kuin olisi se, jos Dr. No:n 22 jatko-osassa seikkailisi 22 uutta salaista agenttia, jotka kaikki kiksauttavat Honey Ryderia.


Jim Carreyn korvausyritykset


The Mask on niitä aikuisten komedioita, jotka eivät järkytä lapsia, joten totta kai jatko-osasta piti tehdä aikuisia järkyttävä lastenelokuva. Nuijan ja tosinuijan esiosa on tasan yhtä nokkela ja sujuva kuin on sen suomenkielinen nimi Tosinuija ja vielä nuijempi. Koska Jumalan voimien antaminen Jim Carreylle oli hyvä vitsi Bruce taivaanlahjassa, toki senkin täytyy olla, jos Carreyn kiusaamalle uutistenlukijalle kasvaa pakolla parta, kun hän rakentaa Nooan arkkia. Muutaman vuoden päästä törmäämme YouTubessa haastatteluun, jossa Ace Venturan poikaa näytellyt entinen ylipainoinen lapsinäyttelijä (tuolloinen juoppo ryhävalas) harmittelee, kuinka kadunmiesten pureva kritiikki pilasi hänen lapsuutensa.Predator 2


Jopa Iso-Arska joutui käyttämään älyä peitotakseen avaruusmörön, joka nylki pataljoonan superkehonrakentajia. Kuka jäi kaipaamaan "panoksia nostavaa" jatko-osaa, jossa Schwarzenegger peittoaa nokkeluudella 2 hirviötä, tai lihaksilla 10 mietoa hirviötä, jollaisia esiintyi lässähdyksessä Predators?

Aliarvostettu Predator 2 tekee oikeita valintoja. Persoonallinen ja karismaattinen Danny Glover on asiallinen suorittajamies, joka joutuu pitämään pään matalana ja näyttelemään, koska hän on teoriassa vain ihminen. Predator + Die Hard - jotakin, jottei kehuminen mene överiksi = Predator 2.


Halloween III: Season of the Witch


Valitkaa tuhoajan muoto, sanoi Gozer gozerialainen. "Tuhoajan muoto" on pitkien kauhusarjojen päähenkilö, eivätkä uhrit, jotka tapetaan viimeistään jatko-osan shokkialoituksessa. Puukkomiestä yleensä käsittelevä Halloween-sarja vaihtoi kerran tuhoajankin. Tappavista naamioista kertovan kolmosen oli tarkoitus muuttaa koko sarja kokoelmaksi erilaisia tarinoita. Avarakatseiset paskahuonouden ystävät arvostavat sitä jopa enemmän kuin vanhan kierrätystä.Hurjapäät: Tokio Drift


Tokio Drift on itsenäinen tarina - ja kuusiosaisen sarjan kolmas ja viimeinen osa ja uusi alku (?!). Uudet naamat ajavat kilpaa eksoottisessa Japanissa kaavamaisesti, mutta ihan sujuvasti. Pinnallisesti pätevä teinileffa kuulemma on monien suosikkiosa.

Lopussa entinen päähenkilö saapuu ilmoittamaan uudelle, että olen äsken esitellyn ja heti kuolleen sivuhahmon vanha kaveri. Oliko tämä tökerö tapa alustaa seuraavaa osaa, jossa vanha ja uusi sankari seikkailevat yhdessä? Ei, vaan outo tapa maalata sarja nurkkaan. Osat 4-6 kertovat alkuperäisen päähenkilön ja uuden edesmenneen sivuhahmon yhteisistä vuosista. Toivon sarjan jatkuvan pitkään, jotta selittelyt muuttuvat entistä sekavammiksi.


Grease 2


Jos klassikon jatke on hutera uusi versio uudella porukalla, fanit kääntyvät alkuperäisen puoleen uhoten: "You're the one that I want!" Itsenäisenä teoksena Grease 2 ei ole puoliksikaan paha, ei moniin arvostetumpiin 70- ja 80-luvun kökkömusikaaleihin verrattuna, eikä varsinkaan, jos katsojan diabetes sietää alkuperäisteoksenkin provosoivaa ätläkkyyttä.Uuno Turhapuron veli


Lentävä lause "vitun spede" vakiintui suomen kieleen niillä main, kun kotimaisen komedian ikoni Uuno yritettiin korvata takuutylsän Esko Salmisen sietämättömällä lässytyksellä. Ylimääräisenä loukkauksena elokuva yrittää selittää, että Uuno on osa juonta, vaikkei Vesku Loiria näy missään.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Raspberry Pi... Hauskuuta meitä - vo... >

Keskustelut (4 viestiä)

asd

18.09.2012 klo 20.39 2 tykkää tästä

olipa taas paskasti ja epäselvästi kirjoitettua tekstiä
lainaa
Opettaja

18.09.2012 klo 21.39 6 tykkää tästä

asd kirjoitti:
olipa taas paskasti ja epäselvästi kirjoitettua tekstiä

Kehotan sinua uusimaan peruskoulun jos tämä teksti tuottaa vaikeuksia lukea..
lainaa
HeDuXe

Rekisteröitynyt 12.01.2011

18.09.2012 klo 21.41 3 tykkää tästä

"Avarakatseiset paskahuonouden ystävät arvostavat tätä jopa enemmän kuin vanhan kierrätystä."

Minä vain nauroin.

Mutta kuten ASD kirjoitti, minullakin oli hiukan ongelmia välillä ymmärtää tekstiä. Monet lauseet jouduin lukemaan kahdesti, vaikka useimmiten selviän lauseesta kuin lauseesta kertaheitolla.. Ehkä liikaa pilkkuja ja viittauksia.
lainaa
Joni

22.09.2012 klo 17.26

vikkelästi se meni ylhäältä alas sujuvasti. ei ollu vaikeuksia lukea :) hyvää tekstiä ja nää leffalistat piristää aina kummasti päivää :D
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova