Tuorein sisältö

Fuj:tech DTV PRO USB-digi-tv

Manu Pärssinen

21.03.2008 klo 10.25 | Luettu: 343968 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Viikon vimpain #20

Vain 20 euroa maksava Fuj:tech DTV PRO USB-digi-tv kiinnitti huomioni hinnallaan postin mukana saapuneessa mainoksessa. Edellinen kokemukseni USB-'digiboksista' ei jättänyt hyvää makua suuhun toimivuutensa puolesta, mutta parinkympin hintaan oli valmis koettamaan uudestaan. V2.fi:hin saapunut testikappale olikin sitten helppo arvioida parin viikon kokemuksen perusteella.

USBista se pienikin ponnistaa


USB-mokkulan paketti mainostaa itseään sanoilla 'helppo ja vaivaton asentaa', enkä väitä vastaan. Kunhan ensin pistää CD:n sisään, asentelee siltä ajurin ja ArcSoft TotalMedia 3 -ohjelmiston, boottaa koneen ja pistää tikun kiinni, homma on selvä. Ainoana hankaluutena joillekin saattaa olla suomen kielen puuttuminen, mutta muuten itse ohjelmiston pariin pääsee muutamassa minuutissa.

Laitteen mukana tulee rotanhännän pituinen antenni pienellä magneettijalustalla, mikä aiheutti eniten epäluuloa, sillä vanhan tikkuboksini seuraksi piti hankkia isohko sisäantenni, mikäli ei halunnut kuvan pätkivän. Fuj:Techin kanssa moinen pelko oli kuitenkin turhaa, tässä kokemukseni kolmelle eri koneelle asentamisesta:

Kone 1 - kannettava, Windows Vista, 1 Gt muistia. Kaikki toimii täydellisesti, ohjelmaopas ja tekstitykset paremmin kuin millään muulla digiboksilla asunnossani ja niistä yksi on kiinni kattoantennissa, toinen satelliittiantennissa. Tässä vaiheessa pitää vielä korostaa sitä, että asun metsän keskellä, 10 km:n päässä isommasta kaupungista. TotalMedia antoi virheilmoituksen läppärin integroidusta äänikortista, mistä johtuen äänet kyllä toimivat, mutta niitä ei pystynyt Fuj:Techin mukana tulleella kaukosäätimellä säätämään. Eipä iso ongelma. HP-kannettavan täyteen pakatut kyljet vaativat myös pienen USB-jatkopiuhan, muuten hiiri ei olisi enää mahtunut kiinni.

Kone 2 - kannettava, Windows XP, 512 Mt muistia. Joidenkin kanavien nimet eivät näkyneet oikein, vaan yleisnimillä. Muuten kaikki toimii täydellisesti pätkimättä. Sama ongelma äänikortin kanssa.

Kone 3 - pöytäkone, Windows XP, 2 Gt muistia. Taas kaikki kanavat löytyvät ongelmitta, ohjelmaopas toimii, äänet kuuluvat, mutta kuvaa ei näy. Hetken haeskelun jälkeen syy löytyi - olin klikannut asetuksiin laitteistokiihdytyksen päälle. Se pois ja kaikki toimi taas kuin unelma. Samassa huoneessa olevaan, isolla sisäantennilla varustettuun antenniin verrattuna Fuj:Tech vei voiton - kun ison telkkarin kuva pikseloitui ja tökki, tietokoneen ruudulla puksutettiin mukisematta. Ei ongelmia äänikortin kanssa.

Tässä vaiheessa aloin levittää sanaa - viidellä työtoverillani ja isälläni on nyt myös Fuj:Techit.

Telkkusuosikit talteen


TotalMedia-ohjelmiston kotisivuilla mainostettiin hieman uudempaa versiota ohjelmistosta ja siinä olevia uusia, vallan käyttökelpoisen kuuloisia ominaisuuksia. Olinkin siis iloisesti yllättynyt, kun ohjelmiston syövereistä löytyi päivitysnappi, joka alkoi innolla softaa uudistamaan. Valitettavasti lopputulos olikin vain versionumeron viimeisen desimaalin muuttuminen, todennäköisesti bugikorjaus. Uudempi ohjelmisto olisi maksanut jonkin verran, joten päätin pärjätä nykyisellä.

TotalMedian käyttö on pääasiallisesti varsin selkeää, vaikka muutamat ominaisuudet löytyivätkin vasta kantapään kautta. Ensimmäisessä ruudusta selviää, että TV:n katselun lisäksi TotalMedialla voi tehdä kaikenmoista muutakin. Mm. kuvien selailu ja editointi sekä videoiden katselukin onnistuu. TV-vaihtoehdosta päästään näkymään, josta voi valita koko ruudun näytön, ohjelmaoppaan, löydetyt kanavat, tallennetut ohjelmat, ajastukset, ruutujen kaappaamisen tai teksti-TV:n. Mieleiset kanavat voi merkata tähdellä ja näihin suosikeihin pääsee käsiksi töllöä katsellessa alalaidan tähtinapin kautta.

Oikeastaan ainoa suurempi vastaan tullut ongelma oli se, että ohjelmaoppaassa on todella hankala selata puolenyön jälkeen tulevia ohjelmia. Ensiksi pitää siirtyä seuraavaan päivään ja napsutella lista alkuun. Toivottavasti jokin päivitys korjaa tämän. Ajastamisen voi tehdä kellonajan perusteella tai ohjelmaoppaan kautta tuplaklikkaamalla tulossa olevaa ohjelmaa ja valitsemalla Record - niinhän sen pitäisikin toimia. Ajastimelle voi myös kertoa, että haluaa ohjelman tallentuvan joka päivä samaan aikaan tai vaikka joka viikko. Myös timeshifting löytyy Fuj:Techin ominaisuuksista, mutta vaatii sitten koneeltakin jonkin verran vääntöä.

Jostain syystä yhtä tallennettua ohjelmaa katsellessa se näkyi Total Median kautta väpättävästi kahtena, mutta kuitenkin Mediaplayerillä oikein. Ilmeisesti tämä johtui jotenkin omasta tietokoneestani, sillä kahdella muulla testikoneella moista ei esiintynyt, enkä saanut häiriötä ilmestymään uudelleen.

Kokemusteni perusteella Fuj:Tech DTV PRO USB-digi-tv:n hinta-laatu-suhde on erinomainen, eikä sitä voi kuin suositella televisiota tietokoneeseensa halajaville.

Se on kuulkaas antenni


Verkkokauppa.comista saapui Fuj:Techin mukana myös Procasterin vahvistimella varustettu 350 Active -sisäantenni. Nyt käytössäni olevan seinäantennin (OneforAll) vaihtaminen kesken Grammyjen katselun Procasterin vimpaimeen salli minun jatkaa musiikkigaalasta nauttimista, mutta sen jälkeen alkaneet Oscarit olisivatkin jääneet välistä - Procaster näytti tv:stäni vain Ylen ykköstä ja kakkosta.

Ilmeisesti jälleenmyyjän ajatuksena oli testata näitä kahta tuotetta yhdessä, mutta Fuj:Tech on osoittanut jo kolmesti minulle olevansa niin herkkä vastaanotin, ettei lisäantennia tarvita. Suosittelenkin ensin testaamaan boksia itsekseen ja jos pätkimistä esiintyy, suuntaamaan sitten uudestaan kauppaan. Procasterin antenni ei ainakaan minun taloni sijainnissani aiheuttanut riemunkiljahduksia. Kolmessa eri huoneessa, kolmella eri televisiolla ja digiboksilla testaten sen antama kuva tai kanavamäärä olivat aina heikompia kuin nykyisten ratkaisujeni.

Täytyy kuitenkin sanoa, että antennien toimimiset ovat kokemusteni perusteella varsin paranormaalia touhua - jokaisen pitää löytää itse se, mikä omassa kämpässä toimii.

Tuote: Fuj:tech DTV PRO USB
Myyjä: Verkkokauppa.com
Hinta: 19,90

Tuote: Procaster 350 Active
Myyjä: Verkkokauppa.com
Hinta: 18,90


V2.fi | Manu Pärssinen
< Sarjishylly #2... Jarkon Musademoputka... >

Keskustelut (82 viestiä)

Coledash

Rekisteröitynyt 20.08.2007

21.03.2008 klo 11.47

Mukavan simppeleitä ja yksinkertaisia nämä arvostelut, täys kymppi. Naikkonen tuossa yhdessä kuvassa näyttää vähintäänkin eriskummalliselta, tulee mieleen aivan joku muu "laji" kuin luistelu...

Täytynee itsekin ostaa tuollainen vehje, epäilyttää kyllä vahvasti ettei noin halpaan hintaa saisi tuollaista laatua.
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.03.2008 klo 11.59

Coledash kirjoitti:
Täytynee itsekin ostaa tuollainen vehje, epäilyttää kyllä vahvasti ettei noin halpaan hintaa saisi tuollaista laatua.


Yhdeksän eri tietokoneen (kun laskee työtovereiden kokemukset ja isäni mukaan) ja paikan kanssa tehty otanta kyllä vakuutti minut, mutta enpä tietenkään voi vannoa, että se kaikilla yhtä hienosti potkii. Tietotekniikka on aina tietotekniikkaa.
Tolja

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.03.2008 klo 12.02

Kiinnostavalta laitteelta vaikuttaa, täytyypä harkita makkarin viihdeboksiksi tuollaista.

Jotkin usbitikut ovat kovia lämpenemään pidempiaikaisessa käytössä, miten on tämän tikun laita?
Toimiiko kaukosäädin infrapunalla eli onko tikun ja säätimen välillä oltava näköyhteys?
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.03.2008 klo 12.10

Tolja kirjoitti:
Jotkin usbitikut ovat kovia lämpenemään pidempiaikaisessa käytössä, miten on tämän tikun laita? Toimiiko kaukosäädin infrapunalla eli onko tikun ja säätimen välillä oltava näköyhteys?


Näköyhteys vaaditaan säätimelle. Lämpö ei ainakaan tunnin käytön jälkeen tuntunut kuin hieman, pitää koittaa pidempi sessio vielä myöhemmin.
Meitzi

21.03.2008 klo 12.36

Itselläni on MSI DIGIVOX mini II ja huomasin tuossa että se on TÄYSIN SAMA laite. (väri tosin valkoinen) Ohjelmistokin sama.
TheNaatti

Rekisteröitynyt 10.04.2007

21.03.2008 klo 13.30

Pitää kylla hattua nostaa, loistavia arvosteluita. Itsekin tuota aijemmin kattelin, mutta jätin sitten hyllylle, pitänee käydä hakemassa kun noin loistava vehje on. Miten on, peittoaako Fuj:tech Reddon kympin kalliimman version: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=22249
Saatavuus ainakin parempi.
Nedward

Rekisteröitynyt 21.03.2008

21.03.2008 klo 19.02

Sangen kiinnostava arvostelu, taas rupesi tekemään mieli ostaa digikorttia tietokoneeseen. Toinen tämän hintaluokan hyvämaineinen masiina olisi A-link DTU. Totalmedian sijasta kannattaisi ehkä käyttää ProgDVB:tä tai DVBVieweriä.
zergbur

Rekisteröitynyt 07.08.2007

21.03.2008 klo 20.11

Jumalauta, MULLA ON SAMANLAINEN. Ostin verkkokauppa.comista ehkä kuukausi sitten ja hyvin on pelittänyt. Lisäksi olen oppinut tv-ohjelmien leikkauksen(mainoskatkot) ja xvidiksi muuttamisen.

Kylläkin huomasin, että mukana tullut katselu softa oli suoraansanottuna *ihan paska*, joten latasin ProgDVB-nimisen ohjelman, jossa on monta kertaa enemän säätövaraa ja on myös hieman vakaampi minun kohdallani. Suosittelenkin käyttämään ProgDVB:tä tämän tikun kanssa.

Lisäksi antenni oli aika surkea, joten ostin samasta puljusta myös jutussa mainitun Procasterin DVB-antennin, niin johan lähti kuvakin näkymään paremmin. Oudoksuttavaa kylläkin, että oma kaukosäätimeni hajosi yhden napinpainalluksen jälkeen. :D
Hieno laite muuten. :)
XMAN

21.03.2008 klo 21.14

Mite toi antenni käytännössä toimii, poimiiko se aallot jotka sitten lähettää eteenpäin usb-tikkuun? Täytyykö olla miten lähellä tikkua jne.
Zimbushka

Rekisteröitynyt 14.07.2007

22.03.2008 klo 03.39

Luin arvostelun -> tilasin tuotteen. Tosi hyvältä vaikuttaa.
Pyyhekumi

Moderaattori

Rekisteröitynyt 02.04.2007

22.03.2008 klo 09.17

Montako MHz noista eri koneista löytyy? Melko oleellinen tieto kun, toisin kuten koneen sisälle laitettavat kortit, nuo USB-palikat ei laske mitään itse vaan hoidattaa kaiken laskemisen koneen prosessoriteholla.
Zelica

Rekisteröitynyt 10.04.2007

22.03.2008 klo 10.40 1 tykkää tästä

Hmm joo ostin itselle digiboksin vasta ja tämmöinen oli harkinnassa, mutta tosin listalla ei taitanut olla tätä mallia. Harmi jos tuo olisi ollut toimivia kun tuli ostettua tuo 59e normiboksi telkkariin.

Hyvä arvostelu kaikinpuolin. Selkeä ja oleellinen esillä.
Nobl

22.03.2008 klo 19.33

Pitääkö koneessa olla myös joku erillinen tv-kortti, vai riittääkö tuo tikku ihan itsessään kuvaa näyttämään? Mites tuo toimivuus jos on liikkeessä (esim. junassa)?
TheNaatti

Rekisteröitynyt 10.04.2007

22.03.2008 klo 19.34

Miten tämä itseasiassa toimii? Kytketäänkö tuo antenni seinään, vai peräti digiboxiin ja siitä seinään ja sitten se lähettää tiedot USB-tikulle? Vai poimiiko se kanavatiedot jostain kauempaa?

Itsellä oli kerran Nebulan PCI-mallinen kortti, joka toimi loistavasti, mutta se piti kytkeä digiboxin kautta seinään että toimi. Loistava kortti, harmi että rahapulan takia piti myydä syksyllä.
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.03.2008 klo 16.24

Nobl kirjoitti:
Pitääkö koneessa olla myös joku erillinen tv-kortti, vai riittääkö tuo tikku ihan itsessään kuvaa näyttämään? Mites tuo toimivuus jos on liikkeessä (esim. junassa)?


Tämä riittää itsessään. Junassa toimii yhtä hyvin tai huonosti kuin vaikka matkaradio - jos signaalia tulee, näkyy kuvakin.
TheNaatti

Rekisteröitynyt 10.04.2007

13.04.2008 klo 19.34

Joo, tilaukseen lähti Verkkokauppa.comista. Kattoo milloon tulee, tuntuisi jonon olevan aika pitkä.
Antero

10.05.2008 klo 18.11

Kiitoksia hyvästä arvostelusta, sai minut vakuuttumaan että 20€ voi saada hyvän USB digi virittimen ;)
sepeteus

13.05.2008 klo 19.52

Mulla ei kone löydä koko tikkua. Ajurit ja ohjelmisto asennettu mutta heittää jotain herjaa "Cannot detect device" ???

Ei toimi ei..

Juketsu

14.05.2008 klo 19.38

Ei näy mitään tuolla mukana tulleella antennilla. Ainuttakaan kanavaa ei löytynyt. Paljon riippuu sijainnista. Signaalitaso täysin nollassa täällä.

Parempi antenni olis poikaa.
Antero

14.05.2008 klo 23.43

Antero kirjoitti:
Kiitoksia hyvästä arvostelusta, sai minut vakuuttumaan että 20€ voi saada hyvän USB digi virittimen ;)


No nytten se sitten tuli, alkuisen 2 tunnin säätämisen ja parin kirosanan jälkeen se toimii kuin unelma (omalla antennillaan) Ei pätki yhtään, hyvä kuva ja signaali näyttää kokoajan 5-6 palkkia. Joten tyytäväinen olen..

Tosinkaan ylen kanavia ei ole löytänyt, mutta niinkään ei haittaa kun en pahemmin niitä katselekkaan ;)

Ja antenniin patentoin radion antennin jatkoksi (auttaa tai ei siitä en tiedä mutta lopetti pätkimisen)

Hyvä ostos jos ei välitä vähästä säätämisestä ^^ Tosiaan jos antennia menee liikuttelemaan voi mennä tovi että löytää sen oikean kohdan taas ;D
Sakke

17.05.2008 klo 19.36

Mukana tulleella miniantennilla ei näkynyt mitään. Hommasin vahvistimella varustetun sisäantennin jolla löytyi 47 kanavaa joista yksikään ei näy pätkimättä. Yle TV1 ja TV2 kuuluu ainoastaan ääni eikä kuvaa näy. Äänikin pätkii.

Enpä voi suositella kenellekään ainakaan omien kokemusteni pohjalta.
Arse

11.06.2008 klo 11.56

Yritti etsiä kanavia vaan eipä löytänyt mitään, ei minkäänlaista signaalia, toki onnitteli minua kun oli kertonut löytäneensä 0 kanavaa.....no ehkäpä joskus jollain muulla antennilla (asun kaapeli talossa) joskus, onneksi ei ollut tuon kalliimpi (jos ei käännä mummon markoiksi). Laatikon pohjalle, ei vie paljon tilaakaan.
Cene

12.06.2008 klo 22.28

Mitenhän tää mahtaa kaapelitaloudessa toimia, vai toimiiko ollenkaan? Toinen itseäni askarruttava asia on Linux-tuki, tässä kämpässä ei nimittäin ainuttakaan Windowskonetta ole, ja tuskin tulee olemaankaan.

Muuten vaikuttaa oikein kelpo laitteelta selkeän ja hyvän arvostelun jäljiltä. Kiinnostaisi itseäkin, mikäli vaan noi kaksi asiaa selviäisi. :)
Mauritus

21.06.2008 klo 16.31

Tehokas kone, tarpeeksi muistia, kaikki asennettu, täydet palkit eli signaali tulee, mut kuva vaan jäätyy, et silleesti tällä laitteella
Tom

28.06.2008 klo 21.05

Itse ostin tänään kyseisen laitteen.. toimii muuten hyvin mutta ei löydä kanavia MTV3, Nelonen, JIM, SubTV yms. Missähän vika? Löytää siis Ylen kanavat sekä Voicen ja Urheilukanavan.
Tom

28.06.2008 klo 21.46

Eli siis tarkemmin sanottuna, kanavapaketti A ja C löytyvät mutta B:tä ei löydy..
kkuula

04.08.2008 klo 10.01

Tuo kanavien näkyminen on ihan signaalitasoista kiinni, tiedän muutamankin kaverin ihan pääkaupunkiseudulla joiden luona ei näy minkäänlaiset sisäantennit, Vasta parvekkeelle kuskattu harava antaa toimiva signaalia. eli jos kuva ei näy kunnolla tai ollenkaan, hommatkaa kunnon antenni. Varsinkin kaupungissa betinirakennusten välissä/sisällä signaalit on lähellä nollaa.
Rollo

07.08.2008 klo 01.22

DVBViewerin kanssa käytettynä todella loistava paketti. Tällä hetkellä toistakymmentä on kaveripiirissä toiminnassa.
agent010

07.09.2008 klo 16.46

Kuinka tehokkaat prossut testi koneissa oli?
pena

18.09.2008 klo 20.43 1 tykkää tästä

Asennus kaikkiaan sekava , snobbailua?
genius

19.09.2008 klo 15.22

Ostin ko tikun. Omalla rotanhännällä ei näkynyt mitään eikä löytänyt mitään. Rakensin itse TM:n 2006 lehdessä olleen DVD-koteloantennin ja sillä löysi Ylen kanavat. Nyt pitää hankkia jostain kokeiluun aktiivinen sisäantenni jos sillä saisi näkyviin nuo muut kanavat. Asennus sinänsä helppoa ja Total Media näyttää ajavan asiansa mutta aion silti asentaa ilmaisen progdvb-ohjelman koska sitä on kehuttu paljon. Pitäisi viedä vähemmän resursseja koneelta ja toimia nopeammin.
http://www.progdvb.com/download_progdvb.html
Take

19.10.2008 klo 16.25

Moikka.
Olen ostanut kyseisen tikun ja toimii hyvin jopa autolla ajaessa toimii . Nyt kysyisin kuinka saa Ylen tekstityksen toimimaan .Tiedän että se pitää laittaa jostain valikosta mutta kun en tiedä mistä kun toi Englannin kieli ei oikein suju.Jos joku voisi auttaa. Kiitokset etukäteen.
Jukka

21.10.2008 klo 10.53

Take kirjoitti:
. Nyt kysyisin kuinka saa Ylen tekstityksen toimimaan .
Jukka

21.10.2008 klo 11.12

Tekstitys löytyi.

TV settings-subtitle (X) valitse show
Take

22.10.2008 klo 09.02

Kiitos paljon ,nyt ehkä toimii.Täytyy katsoa kun tulee sellainen ohjelma missä on tekstitys.
marduk

26.11.2008 klo 01.16

Ei pysty asentamaan cd:n mukana tulevia ajureita sanoo vain ku yrittää asentaa, että install hotfix first ja semmostahan ei siitä löydy.

Ajurit on 7.7.4.1 mistähän tuohon saisi toimivat ajurit
Kerd

14.12.2008 klo 20.49 2 tykkää tästä

toimiskohan tämä noissa dielin halpasoittimissa, symphony, rhapsody?
helper

18.01.2009 klo 09.20

Install hotfix-ongelmaan auttaa ainakin Microsoft service pack 3:n asentaminen (XP-käyttöjärjestelmissä siis). Vistassa minulla toimi ainakin itselläni suoraan mutta XP siis vaatinee tuon.

AJURI: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=6545 kautta löytynyt (alla)

tuolta löytyy siis (suora linkki, verkkokauppa.comin oman sivuston kautta, tarkistin vielä varmuudeksi niin eipä yllättäen ole viruksia) http://www.verkkokauppa.com/images/files/dtvpro_driver.zi

Microsoft Service pack 3 XP:lle löytyy helposti laittamalla googleen "service pack 3 xp" ja sieltä sitten lataamaan suoraan microsoftin sivuilta.

Toivottavasti tämä ohje auttaa ainakin jotakuta!
lasse849

19.01.2009 klo 21.45

Apuva! Mitä pahaa mää oon tehny kun taas näin rankastaan? DTV PRO toimi hienosti winXP:ssä, mutta nyt tässä uuden koneen win vistassa ei sitten millään. Tein asennukset ohjeen mukaisesti, mutta kun TotalMedia3:ssa käynnistää TV asemien haun, kaatuu ohjelma heti. Kokeilin ProgDVB:täkin, siinä vähän aikaa kuuluu ääni, sitten sama juttu eli tilttaa. Kuvittelen että tikun ajuri ei natsaa ohjelmiin Vistassa ilman jotain lisäsäätöjä. Onko viisaammilla tietoo ja ohjetta, please.
lasse849

21.01.2009 klo 10.57

lasse849 kirjoitti:
Apuva! Mitä pahaa mää oon tehny kun taas näin rankastaan? DTV PRO toimi hienosti winXP:ssä, mutta nyt tässä uuden koneen win vistassa ei sitten millään. Tein asennukset ohjeen mukaisesti, mutta kun TotalMedia3:ssa käynnistää TV asemien haun, kaatuu ohjelma heti. Kokeilin ProgDVB:täkin, siinä vähän aikaa kuuluu ääni, sitten sama juttu eli tilttaa. Kuvittelen että tikun ajuri ei natsaa ohjelmiin Vistassa ilman jotain lisäsäätöjä. Onko viisaammilla tietoo ja ohjetta, please.

Itse tykönäni tulin siihen tulokseen, ettei FujiTech DTV PRO TV-tikulle eli yleisesti AF9015 BDA ole vielä kelvollista ajuria käyttikseen WIN VISTA 32-bit, mutta 64-bit Vista versioon löytyy. Mutta Helppo-Heikki myy mitä vaan.
lasse849

21.01.2009 klo 12.34

lasse849 kirjoitti:
Itse tykönäni tulin siihen tulokseen, ettei FujiTech DTV PRO TV-tikulle eli yleisesti AF9015 BDA ole vielä kelvollista ajuria käyttikseen WIN VISTA 32-bit, mutta 64-bit Vista versioon löytyy. Mutta Helppo-Heikki myy mitä vaan.

SITTENKIN RATKAISTU. Anteeksi paniikki. Pari päivää meni turhissa player/driver -koeajoissa, ennen kuin valaistuminen tuli: TV-tikku (ilman kauko-ohjainta) pelittää 32-bit windows käyttiksen omassa WindowsMediaCenterissä!
Erkki

25.01.2009 klo 18.22

Minulla on ollut käytössä Fuj:Tech usb digitv jo jonkin aikaa. Se toiminut ja toimii edelleen mainiosti kannettavassa jossa on Vista Basic SP1 sen sijaan XP pöytäkoneessa alkoivat ongelmat SP3:n myötä. Olen päivittänyt Fuj:Techin ajurin mutta ei apua. Fuj:Tech saattaa toimia jossain tilanteessa (syytä en ole keksinyt mutta pääsääntöisesti TV-kanavia ei löydy. XP on sitä mieltä että laite toimii moitteetta. Olen käyttänyt TotalMedia 3.5 sekä ProDVB:tä mutta loppu tulos on sama.
Erkki

30.01.2009 klo 15.31

Erkki kirjoitti:
Minulla on ollut käytössä Fuj:Tech usb digitv jo jonkin aikaa. Se toiminut ja toimii edelleen mainiosti kannettavassa jossa on Vista Basic SP1 sen sijaan XP pöytäkoneessa alkoivat ongelmat SP3:n myötä. Olen päivittänyt Fuj:Techin ajurin mutta ei apua. Fuj:Tech saattaa toimia jossain tilanteessa (syytä en ole keksinyt mutta pääsääntöisesti TV-kanavia ei löydy. XP on sitä mieltä että laite toimii moitteetta. Olen käyttänyt TotalMedia 3.5 sekä ProDVB:tä mutta loppu tulos on sama.Sain Fuj:Techin toimimaan XP:ssä seuraavalla tavalla:
1) tikkukoneessa bootin aikana
2) koneen uudelleen käynnistys (re-boot) tikun ollessa koneessa

ja yllätys yllätys se toimii moitteetta!
Erkki

07.02.2009 klo 13.33

Koneen uudelleen käynnistystä ei tarvita vaan riittää kun poistaa ja ottaa uudelleen käyttöön Fuj:Techin (BDA AF9015) käyttäen Windowsin laitehallinta ohjelmaa.
Hanski

18.02.2009 klo 06.26

Onko kukaan kokeillut käyttää tikkua RF-ulostulolla varustetun digiboxin perässä? Että toimiiko?
Larba

12.04.2009 klo 11.14

Missäköhän voisi olla vika, kun kaikki kanavat kuuluu, mutta MTV3 ei näy. Kun ajastetusti kuitenkin tallensin MTV3 niin se tallennus näkyi. Olen antennin liittäny tuohon rotanhäntä piiskaan ja taloyhtiön antenniverkkoon, sekä kahdessa eri koneessa ollut kiinni(päytäkone ja HP kannettava).
ehd

20.04.2009 klo 14.20

Larba kirjoitti:
Missäköhän voisi olla vika, kun kaikki kanavat kuuluu, mutta MTV3 ei näy. Kun ajastetusti kuitenkin tallensin MTV3 niin se tallennus näkyi. Olen antennin liittäny tuohon rotanhäntä piiskaan ja taloyhtiön antenniverkkoon, sekä kahdessa eri koneessa ollut kiinni(päytäkone ja HP kannettava).


sama ongelma... MTV3 ääni kuuluu mutta kuva ei näy.. Kaikki muut kanavat toimii!
Jare

20.04.2009 klo 21.02

Sama vika, ei toimi MTV3 vain ääni kuuluu, kytketty kiinteistön normaali antenniin. Koittakaa joku auttaaa!!!
Pasi

21.04.2009 klo 16.29

Ongelma MTV3-kanavan kuvan puuttumisessa poistuu kun päivittää TotalMedia-ohjelmistosta uuden version v3.5.28.249.

Käynnistä TotalMedia -> Setup -> General -> About TotalMedia -> Update
Pasi

21.04.2009 klo 17.16

Hanski kirjoitti:
Onko kukaan kokeillut käyttää tikkua RF-ulostulolla varustetun digiboxin perässä? Että toimiiko?

Toimii.
Noobie

17.05.2009 klo 15.27

Ostin itsekkin kyseisen laitteen. Kaikki kanavat jne. toimii ok, mutta en saa Totalmedian ikkunaa vedettyä 2. näytölle?
Kummallista. Muilla samaa vikaa vai olenko vain tietämätön?

Olisi kivaa katsoa TV samalla kun pelailee.
Jussi

05.07.2009 klo 21.23

Noobie:
"...en saa Totalmedian ikkunaa vedettyä 2. näytölle?"

En minäkään, imutin kumminkin ProgDVB:n ja se näyttää tukevan useampaa näyttöä.
rappu

21.07.2009 klo 22.46

eli toimiiko tikku mukana tulevalla anteenilla , koska itse asun kaapeliverkko asunnossa
Sakke

28.07.2009 klo 10.33

1. Minun ongelmani ei ole kovin elegantti, mutta eilen asentelin TotalMedian ohjelman, sammutin koneen, laitoin tikun ja käynnistin. Käynnistin TotalMedian ja ainoa palaute on ollut virheilmoituslomake Microsoftille. Latasin vielä directx9.0 ohjelman - ei korjaantunut. Eli edes TotalMedia ei käynnisty? Kone on XP 512 Ram.
2.Minullakin on DVBViewer koneessa. Miten tikkua käytetään sen kautta eli miten ohjelma löytää tikun?
Zarsky

Rekisteröitynyt 08.08.2007

29.07.2009 klo 19.46

Mulla on toiminu omalla antennilla vaikka asun kaapeliverkko asunnossa.

Ja ihan hyvin tuo TotalMedia 3.5 on toiminu mulla.
perskeles

14.08.2009 klo 22.48

kumma kun totalmedia 3.5.llä tallennetun tv ohjelman muuntaa avi tiedostoksi niin ei ääntä enää kuulu.. mutta jos vistan media centteriin saisi tekstitykset vaihtuisi totalmedia siihen heti.
kurre

04.09.2009 klo 19.14

Mikähän antenni olisi sopiva tähän, kun se oma pätkä
ei hae mitään, ei yhtään palkkia. Pitäisi olla suht
pieni ja yksinkertainen?
hanski

06.09.2009 klo 13.05

Mikähän olisi paras (ilmais) ohjelma, jolla tikulla nauhoitetun ohjelman saisi helposti koti-DVD:llä näkyvään muotoon. Ja pienet editoinnit mukaan.
Himme

10.09.2009 klo 19.59

Miten TotalMedian saa toimimaan kaikilla käyttäjilä Win XP Home (SP3) koneessa. Nyt vaatii järjestelmäkäyttäjän oikeudet ja rajattu käyttäjäryhmä ei näe ohjelmaa.
kko

12.09.2009 klo 04.31

Siis minkä kokoisen kuvan tuolla saa? Resot?
Ihmettelijä

16.09.2009 klo 22.03

Hei, mullakin on kyseinen laite, ja mua ihmetyttää. Tein niin kuin ohjeissa sanottiin, mutta sitten kanavien etsimisessä laite ilmoittaa device not found jne. Onko tähän minkäänlaista ratkaisua? Asun kaapelitaloudessa.
Aki

17.09.2009 klo 10.44

Ihmettelijä kirjoitti:
Hei, mullakin on kyseinen laite, ja mua ihmetyttää. Tein niin kuin ohjeissa sanottiin, mutta sitten kanavien etsimisessä laite ilmoittaa device not found jne. Onko tähän minkäänlaista ratkaisua? Asun kaapelitaloudessa.


Kaapeliverkkoon liitettynä ei toimi. Mukana tulleella antennilla toimii mulla, kun
asun Tampereen lähellä (hyvät signaalit)
Peukaloinen

02.10.2009 klo 17.15

Mulla Ylen kanavat toimii hieman huonommin kuin muut, mutta sepä ei haittaa. Nyt vain harmittaa se, että kanava kerrallaan ohjelmatiedot ovat kadonneet. Se vain muka hakee niitä EPG-tietoja, mutta mitään ei tapahdu. Nyt ei voi etukäteen siis ajastaakaan ohjelmanauhoituksia, kun ei näy tietoja. Osaako joku neuvoa, mitä tulee tehdä?
digikummi

11.11.2009 klo 15.05

Tv ohjelmien katseluun ei välttämättä tarvitse käyttä tuon mukana tullutt Totalmediaa. Ohjelmia vo katsoa ainakin Vistassa mediacentterilläkin.
digikummi

11.11.2009 klo 15.06

Tv ohjelmien katseluun ei välttämättä tarvitse käyttä tuon mukana tullutt Totalmediaa. Ohjelmia vo katsoa ainakin Vistassa mediacentterilläkin.
Stormi

16.11.2009 klo 20.49

Eli siis nyt jos oikein olen kaiken ymmärtänyt, niin television katseluun voi käyttää ihan tavallista antennijohtoa? Ja on varmuutta, että toimii? Ihan vain siksi, jos se paketin oma antenni ei toimi täällä päin...
andie

25.11.2009 klo 13.06

Minua hämmästyttää suuresti, että vain harva kirjoittaja edes vihjaa laitteen toimimattomuuteen tai paremminkin rikkoutumisherkkyyteen. Tämä on jo toinen TV-tikku (edellinen oli ARTEC), joka on hajonnut jo muutaman päivän käytön jälkeen omia aikojaan = kuumenee voimakkaasti ja lakkaa toimimasta.
Jos nyt joku arvelee, että olen itse toheloinut tikut rikki, mainitsen että rakentelin laitteita jo silloin kun CMOS-komponentit tulivat markkinoille 60-luvun lopussa ja opin olemaan varovainen.
eki

01.12.2009 klo 01.00

Ei tunnista laitetta. Ostin just tikun ja asensin uusimmat driverit, mut softa ei tunnista tikkua. Itselläni 64-bittinen Vista, jossa pitäisi kuitenkin toimia? Eihän tuo kallis ollut, mutta harmittaa toki, jos ei hoida hommaansa. Oon yrittänyt buuttailla ja asentaa uudelleen, mutta laitetta ei tunnisteta tai tueta.
Tuomas

11.12.2009 klo 11.13

eki kirjoitti:
Ei tunnista laitetta. Ostin just tikun ja asensin uusimmat driverit, mut softa ei tunnista tikkua. Itselläni 64-bittinen Vista, jossa pitäisi kuitenkin toimia? Eihän tuo kallis ollut, mutta harmittaa toki, jos ei hoida hommaansa. Oon yrittänyt buuttailla ja asentaa uudelleen, mutta laitetta ei tunnisteta tai tueta.


Sama homma, missäköhän vika. Itsellä kylläkin 64bit Windows 7, mutta kuitenkin. TotalMedia ei tunnista eikä MediaCenter.
TheNaatti

Rekisteröitynyt 10.04.2007

08.02.2010 klo 21.04

Vastataan nyt tänne, että Vista ja W7 käyttäjien kannattanee ottaa ajurit suoraan Windows Updatesta, itsellä ainakin toimii täysin, ja versionumerokin on tuoreempi kun mitä netissä tarjotaan.
Hurjis

16.02.2010 klo 21.50 1 tykkää tästä

Mulla kyllä laite toimii moitteettomasti, mutta nyt tässä kun kisoja kattoo niin tuli mieleen että saakohan tuota kanavan äänikieltä vaihdettua mistään? Esim FST5llä kuuluu vaan ruotsiksi ja oishan se vähän mukavampi kattoa lätkää tai curlingia suomenkielisellä selostuksella.
Hese

18.02.2010 klo 03.38 1 tykkää tästä

muuten pelittää moitteetta mutta ahistaa tuo yle fst5 kanavan ruotsinkielinen selostus esim jääkiekkoa katsottaessa. voiko sitä mitenkään vaihtaa?
Arimo

17.04.2010 klo 01.09

Ostin vempaimen. Win7-käyttiksessä mukana tullut CD ei suostu edes avautumaan; lonksuttaa vain kaiken aikaa tyhjää. Ei edes tiedostonhallinnan kautta avaudu. Manu Pärssisen oivallisessa tekstissä puhutaan vempainen toimivuudesta vain XP:ssä ja Vistassa. Olen kuullut, että laite toimisi myös Win7:ssa. XP:llä sain CD:n hyvin auki, jotta näkisin tarvittavat ajurit. En löydä kuitenkaan netistä ajuria Win7:lle. Osaako kukaan neuvoa?
Lasse

20.04.2010 klo 22.49

Win 7 ajurit löytyvät täältä:
http://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driv

Itselläni pelittää muuten hyvin (Win 7 Home 64 bit), mutta en ole saanut kaukosäädintä toimimaan. Onko jollakulla ollut samoja ongelmia?
Mad_Mac

Rekisteröitynyt 28.05.2008

01.05.2010 klo 11.53

Ennen joulua toimi moitteettomasti ja haki ajurit automaattisesti, mutta muutaman kuukauden jälkeen kun yritin katsella uudestaan niin ei enää toiminut. Hain ajurit MSI:n sivuiltakin, mutta windows ei tunnista laitetta :S.
minna

26.06.2010 klo 08.35

Poltin DVD levylle,TotalMedialla (vers.3.5) nauhoitetunTV ohjelman, josssa on tekstitys. Muuten kaikki onnistui hyvin, mutta tekstitystä ei näy poltetussa versiossa. Nauhoituksessa kylläkin. Polttoon käytin TotalMeediaa. Video Settings ikkunassa on Play Settings kohta määritelty niin, että Subtitle/Closed Caption on ruksattu ja valittu Show. Tämä löytyy: TV ikkunasta-->Recorded TV-->Settings-->Video Settings ikkuna. Osaako kukaan neuvoa, miksi tekstitys ei näy DVD:llä.
hanski

05.07.2010 klo 22.50

Mites, onnistuuko tällaisen laittaminen miniläppäriin, jossa ei ole cd-asemaa? Saako ohjelmiston netistä tms ???
pietro

21.07.2010 klo 15.23

tottakai sellanen usb nettitikku on hyvä laite vielä kun saisi
fuji tech netti tikkuun antenni kanavien kautta
kaikki mailman tv asemien radiosignaalilähetykset
ja tv ja video kanavat vois surfailla ilmatteeksi ja katsoa uutisia joka maasta,
joka maan kuuluisi lähettää kanavat ympäri mailman
Jaajo

17.02.2011 klo 21.21

HUOH! Miten tämän saa asennettua XP SP3:seen?
(Tarvitsisi rautralankana melkein)

Näitä yritin.
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=6545
mini

03.03.2011 klo 17.26

kolmella eri koneella, eikä pienintäkään elonmerkkiä
verkkokauppa

06.04.2011 klo 01.36

Verkkokaupan sivulla on todella vanha ohjain ja sen asennus 64bit Windows 7:ään ei onnistu.

Uusin tässä, mutta sekään ei toimi.
Windows 7 x64:
download1.msi.com/files/downloads/dvr_exe/digivox_micro_hd_win7_64.zip

Asentamalla Windows Updaten kautta ei kone herjaa, mutta eipä toimi tikku ja kone heittää BSOD:ia vähän väliä. :(
Julle

27.12.2017 klo 16.39

dragonaattorippi

Kirjoita kommenttiV2.fi:n JOULUKISA
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova