Tuorein sisältö

Peltonen: Ant-Man and the Wasp turhuuden multihuipentumana

Jari Tapani Peltonen

11.07.2018 klo 18.45 | Luettu: 3865 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Attention: spoilereita.

En koe, että Ant-Man and the Waspissa on paljastettavaa, mutta väistelin arvostelussa sitä, minkä sanon nyt.

Tiesin leffan edeltävän Infinity Waria, joten arvasin lopputekstikohtauksen. Tarina perheen yhdistymisestä ei jättänyt pureksittavaa ja "yllätys" on kakkaa valmiiksi vedettynä. Mitäänsanomattomuus ei stressannut - mutta sitten ärsyynnyin hälläväliäasenteeseeni.

Äiti katosi toiseen ulottuvuuteen. Isän mukaan se oli siinä. Kun vävy vuosikymmeniä myöhemmin koheltaa, isä tuumaa, että hitto, akkaa kannattaa etsiä. Äiti löytyy. 30 vuotta eristyksissä atomien välissä kuitataan repliikillä "olen muuttunut". Kaikki halaavat. Oho, muut paitsi vävy posahtavat ilmaan – hän on siis mukana seuraavassa Avengersissa! Ei emätin, mitä ulostetta.

Koska kohtausten välissä on pari riviä tekstiä, pitäisi ajatella, että posahdus on uusi tarina, mutta käytännössä pienetkin saavutukset kumotaan. Leffa tahtoo olla kevyttä hömppää, mutta jos useimmat kuolevat, eikä se ole Frank Drebinin vika, teos ei ole velvollisuuksista vapaa. Marvelin sci-fi on potaskaa, joten olisi vaivatonta sitoa tarina Infinity Wariin siten, että Thanoksesta ei puhuta, mutta kun perhe luulee yhdistyvänsä, he haihtuvat jo tuolloin ilmaan, jolloin katsoja ymmärtää aiemman pimpelipompelijutun laajemman merkityksen... Jos leffa ei tahdo itkettää, ratkaisu ei ole itkettävän käänteen kehno toteutus.

Infinity Warin haihtumiset ovat huijausta, mutta toki massatuho sormia napsauttamalla on liian ikoninen temppu jäädäkseen puheeksi. Eläytymistä vaikeuttaa se, että haihtujat ovat Marvelin tulevaisuudelle välttämättömiä, ja se on noloa draamasokeutta, että Drax, Mantis ja nyt myös alkuperäinen The Wasp ovat haihtuneet ja palanneet juuri ennen uutta haihtumista (ja paluuta). Kaikki palaavat sarjakuvissa, mutta välissä on enemmän tarinaa.

Se olisikin päänräjäyttävää bisnestaidetta, jos Marvel olisi odottanut kuukauden ja ilmoittanut, että toki Spider-Man, Doctor Strange ja Black Panther palaavat, mutta vasta 2023 alkaen. Spider-Man voisi myös siirtyä Spider-Manista vapaaseen Spider-Man-universumiin, jonka aloittaa Venom. Aargh, jos hän tekee niin myöhemmin muuten vaan.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Peltonen: Scarlett J... Peltonen: sana Netfl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova