Tuorein sisältö

Peltonen: puolifiksu Silicon Valley on ADHD:n kaveri

Jari Tapani Peltonen

16.05.2018 klo 23.00 | Luettu: 4122 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Viides kausi on päättynyt.

Pidin Silicon Valleysta. En muista, miksi jätin toisen kauden kesken, mutta seurasin sitä jakson viikossa. Äsken syyllisyys ja uteliaisuus saivat katsomaan 30 jaksoa putkeen: kadutti, etten seurannut Kumail Nanjiania, johon tykästyin toisaalla, ja pohdin, miten sarja toimii annettuaan potkut "metodinäyttelijä" T.J. Millerille, jonka renttuhahmo hallitsi tilaa alussa.

Pieni firma Piilaaksossa saattaa olla seuraava Google tai Apple. Jokainen jakso voisi kestää yli tunnin, mutta puolikkaaseen puristetaan toistuvasti tilanne, jossa firma kosahtaa ja/tai nousee tuhkasta. Yhdellä hetkellä pojat ovat säheltämässä itsensä jopa vankilaan ja seuraavalla he neuvottelevat pohattojen kanssa rahoituksesta. Pika-pika-pinnallisuus hämää alkuun, mutta hyvin hitaasti kehittyvät hahmot ja suhteet luovat miellyttävän pohjan, jonka myötä käänteiden tauoton tykitys ei etäännytä, vaan koukuttaa. Lisää, lisää, lisää ideoita! Jakso viikossa on maistunut, kun putki kalibroi aivoni.

En tiedä sarjan fiksuudesta: olen kybernörtti vain DVD-soittimen kanssa painivan silmissä. Pakkausalgoritmista ja netin seuraajasta puhuminen menee läpi sci-finä ja suurfirmojen moraalittomuus on helppotajuista satiiria. Se on ihan vain kiinnostavaa, kun pizza-app aikoo tehdä jumalattomasti tappiota noustakseen suosituksi ilman selkeää visiota: Yhdysvalloissa Movie Pass -systeemi haiskahtaa samalta. En kuollaksenikaan muista, mikä käänne hämmensi idioottimaisuudellaan, joten ehkä annoin sen anteeksi. Kun sarja vierailee filosofisella reviirilläni pelleilemällä, että Piilaaksossa uskonnollisen deittiappihomon on salattava uskontonsa, tunnistan hukatun potentiaalin ja alan vaativaiseksi, mutta se ei ole vakavaa. Pääasia on lisää; siitä nautin enemmän kuin naurusta parin tunnin välein.

Ääliöpuoli voi hyvin ilman Milleriä. Oli huvittavaa tietää lähdöstä ja näyttelijän aiheuttamasta kitkasta ja seurata nörttejä majoittavan hahmon yrityksiä pysyä tarpeellisena näyttelijän kaljamahan kasvaessa. Viides kausi rinnastaa Millerin läskiin kuolleeseen sikaan, mikä on maistuvasti surullista. Mies on hauska yrittämättäkin ja pulassa yritettyään valehdella pommista.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Peltonen: Avengers: ... Peltonen: piirretty ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova