Tuorein sisältö

Peltonen: Batwomaniksi palkattiin hieno sukuliemilepakko

Jari Tapani Peltonen

08.08.2018 klo 20.30 | Luettu: 5884 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Sankari vaihtelunnälkäisillekinkö?

Ruby Rose on kiinnitetty Batwomaniksi jatkumoon, jonka aloitti Arrow. Batwoman saa oman tv-sarjan ensimmäisenä homoseksuaalina supersankarina, mikäli sarja selviää pilottijaksovaiheesta. Se on varmaa, että hänet nähdään jatkumon yhteisessä seikkailussa joulukuussa. Batwoman on ollut homoseksuaali sarjakuvissa reilut 10 vuotta. Ruby on lesbo ja genderfluid.

Siinä oli faktoja. Kukaan ei tajua mitään, kun yritän perustella mielipiteeni, joten kokeillaan vaihteeksi suodattamatonta ajatuksen virtaa.

Genderfluid on ihme muotitermi, vai onko? Rubyn näyttelemä sähäkkä punkkarilesbo Orange is the New Blackissa on tyylikkäästi androgyyni ja sitä kai haetaan: on molempien sukupuolten energiaa. Toimisiko "sukuliemi" suomennoksena? En ole ajatellut Deadpoolia ensisijaisesti androgyyninä, mutta hänen nimensä rimmaa liemien kanssa. Pingviinin mukaan sukupuolet ovat tasa-arvoisia räjäytettyinä taivaan tuuliin ja Deadpool on atomeiksi usein posahtanut, mutta eheytynyt lätäkkö, joka on sinut femiinisen puolensa kanssa. Itsekin olen ihan vetelä, mutta olen ominut jo liian monta sanaa astuakseni Rubyyn samaistuvien varpaille. Olen ensisijaisesti "Nälkäinen", eli eskimo, jolta Repe Sorsa kysyi nimeä: en ole ilmeisissä merkityksissä nälkäinen, vaan päinvastoin väsynyt, mutta tuo eskimo määritteli identiteettinsä eläen vahvasti hetkessä kehonsa ääniä kuunnellen ja kullekin päivälle riittävät sen omat murheet, sanoi Jeesus.

Edustuksellisuudella on väliä, jos yksilöt niin sopivat; minä pelaan zergejä. Varhaisen juonikuvauksen mukaan Batwomanin on voitettava sisäiset demonit, ennen kuin hänestä tulee sankari, jonka kaupunki ansaitsee. Hän kuulostaa täten Batman - paluun Batmanin ja Kissanaisen risteytykseltä: tulkintani (click) mukaan he ovat valmiiksi sama henkilö yhdessä Pingviinin kanssa ja samaistun siihen kolmiyhteyteen. En ole Arrow'n ja sen perillisten ystävä, mutta olen innokas antamaan Rubyn Batwomanille tilaisuuden, jonka toisaalta annoin (innolla) The Flashillekin. En omi Rubyn identtisten kopioiden onnen päivää, vaan nostan lasia.

Omin jo ruman, tekohauskan ja vetelän Deadpoolin ja pidän toteemieläimestäni kiinni intohimoisesti. Ainoa epäkohta hänen elokuvaversiossaan on se, että ristiriitaisia päänsisäisiä ääniä kuvaavat tekstilaatikot puuttuvat. Sen siitä saa, kun edistykselliseen rooliin palkataan selväpäinen cisgender one-spirit genderbrick Ryan Reynolds.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Peltonen: Patrick St... Peltonen: Jenkkilän ... >

Keskustelut (2 viestiä)

FAMAS

Rekisteröitynyt 10.04.2007

09.08.2018 klo 14.01 2 tykkää tästä

Ruby Rose on baras.
Muokannut: FAMAS 09.08.2018 klo 14.01 lainaa
asdada

09.08.2018 klo 15.49 2 tykkää tästä

Hienoa, että saatiin tähänkin sarjaan mukaan lesbo transu!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova