Tuorein sisältö

Peltonen: piirretty Donald Trump katkaisi kamelin selän

Jari Tapani Peltonen

19.05.2018 klo 11.30 | Luettu: 5930 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Seurasin Trump-uutisia pakkomielteisesti:

Keskustelun vuoksi heitän katsoneeni 1 000 uutisvideota ja 500 talk-show-pätkää. Michael Wolffin kirja Fire & Fury maalasi Trumpin epäpätevyydestä yhtenäisen tarinan, joten selvisin pään sisäisestä ihottumasta, vaikka palasin pian uutisten pariin. Tulkoon rikkaus, tulkoon maailmansota, jokaiselle tarpeen mukaan.

Animaatiosarja Our Cartoon President ei voisi vähempää kiinnostaa. Katsoin 10 minuuttia, joten en kritisoi sitä: jos lööppejä ihmettelevä tahtoo lisää Trumpia, sarja on talk-show-henkistä hullujen faktojen hienoista kärjistämistä. Vaikutus sarjalla oli, sillä katson lähes poikkeuksetta jaksot ja leffat loppuun ja tämän jälkeen huomasin hylänneeni koko aiheen.

Sarja myhäilee monien pelkäävän, että se muka inhimillistää Trumpin ja sitten se visualisoi Trumpin hymypojaksi. Alec Baldwinin sketsi-Trumpin on epäilty tehneen Trumpista turvallisemman. South Park tappoi Trumpin ja silti inhimillisti hänet lyömällä oranssia töhnää presidenttiehdokas Garrisonin eli sukupuoltaan kahdesti vaihtaneen psykopaatin naamaan: Garrison yhä oli ihmisten kirjoittama. Sitä voi pohtia, olisiko Idioluution showpainipresidentti showpainissa vieraillutta Trumpia pätevämpi, joten satiiri-Trumpin pitäisi olla mitä? Prostituoitujen virtsalla kasteltu kirjaimellinen halloween-kurpitsa, joka kääntää venäjänkieliset twiittinsä Google Translatella?

Sano Sipilä tai soteuudistus, niin heti naurattaa, mutta tietyiltä osin poliittinen satiiri on kuollut. Usko siihen, ettei tietoyhteiskunnassa äänestettäisi Hitleriä on kuollut. Tuore komedia The Death of Stalin suututti Venäjän viranomaiset, mutta ansio ei rekisteröidy nupissani: koulukiusaajalla on eniten kavereita ja mikä oli uutta?

Fire & Fury -tv-sarja ja kumppanit tulevat kierrättämään ne 1 500 videota. En kritisoisi elämäkertaani sillä perustelulla, että elin jo, mutta kiusaajien romantisoimisen uuvutettua heidän tukijoidensa tutkiminen siten kuin Idioluutio tekee aloituskohtauksessa kiehtoisi moninkertaisesti enemmän. Äskettäin bongaamani Seura käsitteli aihetta, joten peukkua sinne, vaikka otsikon "Tiede - Ihminen tyhmistyy" yläpuolella luki "Vaalikone - löydä ehdokas minuutissa".


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Peltonen: puolifiksu... Peltonen: Deadpool 2... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova