Tuorein sisältö

Paskoja leffa-arvosteluita jo 10 vuotta

Jari Tapani Peltonen

27.06.2017 klo 08.56 | Luettu: 11361 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat.
Meneillään on V2.fi:n kymmenes vuosi ja tällä kellonlyömällä myös allekirjoittaneen ensimmäinen elokuva-arvostelu täyttää 10 vuotta. Vertailen tuomioitani kertoakseni, kadunko mitään. Tuskin kadun. Tämän "artikkelin" tekohauska ja mukanokkela "otsikko", jonka keksineen "toimittajan" pitäisi ulista vain omassa blogissa, koska hän ei takuulla ole opiskellut journalismia päivääkään, on aromeiltaan iloinen! Luen vanhat juttuni joskus pari kertaa, ennen kuin ymmärrän, mitä tarkoitan, mutta tarkoitan sitä. 10 vuodessa olen oppinut käyttämään pilkkua hieman paremmin ja kehittänyt populistisen aivokasvin, joka käskee viitata tisseihin vähän väliä (noin ikään), mutta makuni ei ole kaksisesti kehittynyt.

SAW VI on parempi kuin LE HAVRERotten Tomatoes: 36% vastaan 99%
IMDb: 6,0 vastaan 7,2
Peltonen: 4 tähteä vastaan 0,5 tähteä

Aki Kaurismäen suvakkipropaganda on epäinhimillistä kidutuspornoa. Hermovaurioita syntyi, kun riitelin asiasta lukijoiden kanssa. Le Havre ilmoittaa, että laittoman siirtolaisen on saatava siirtyä laittomasti ja piste. Siirtolaisesta itsestään (hänen luonteestaan, historiastaan ja tulevaisuudestaan) autismi-Aki ei ole kiinnostunut, vaikka erilaisten ihmisten inhimillistäminen on arvokkainta, mitä elokuva voi tehdä. Se, että vastustin maneereihin jämähtäneen ohjaajan tunkkaista patsastelua, tuomittiin juonikkaaksi elitismiksi ja Hommaforum-pöhinäksi, vaikka Satu-Eläinten Tasa-Arvon pää-äänenkannattajana yritin ilmaista, että rakastan näkökulmia, kunhan ne esitetään. Saw-psyko on ikävämpi ihminen kuin useimmat mamut, jeh? Pidän hänestäkin, koska hänen nyrjähtänyt logiikkansa pohjautuu ymmärrettäville tunteille ja inspiroi ajatusleikkeihin. Amerikkalaiset riitelevät terveydenhuollosta tänäkin päivänä. Saw VI otti osaa keskusteluun, toisin kuin Freddy, Jason ja Kaurismäki.

KICK-ASS 2 on parempi kuin KINGSMAN: SALAINEN PALVELURotten Tomatoes: 31% vastaan 75%
IMDb: 6,6 vastaan 7,7
Peltonen: 4 tähteä vastaan 1 tähti

Matthew Vaughn on lahjakas ohjaaja, jonka heikkouksia ovat merkityksiltään epämääräinen nenäkkyys ja sadismi. Kingsmanin kirkkokohtaus on kuin Kaurismäen märkä uni: juntit ovat ikäviä lain rajoissa, joten sankari teurastaa heidät "huumattuna". Myöskään Kick-Ass ei päätä, onko oman käden oikeus siistiä, vai onko supersankarin polttaminen elävältä hassua. Satunnaiselle ohjaajalle jätetty Kick-Ass 2 on helppotajuista roskaa, jossa ninjatyttö kohtaa barbaariämmän muiden pukupellejen törttöillessä. Ilmaisu "kulttiklassikko" tapaa olla sanahelinää, mutta Kick-Ass 2 on potentiaalinen sellainen: leffa kertoo samantapaisesta hylkiöperheestä, joka voi sitä fanittaa. Hintelä "Hyönteismies" ei enää naamioidu, koska hän on tullut kaapista. Sankaripari "Muistamme Tommyn" puolustaa lakia kadonneen pojan foto t-paidoissa. Hellyyttävä sisältö tekee kaikesta aistikkaampaa. Ilman tunnesidettä jopa kehonrakentaja bikineissä on vain kehonrakentaja bikineissä, enkä jaksa kirjoittaa fanifiktioromaania jokaista sellaista elävöittääkseni.

VAALEANPUNAINEN PANTTERI 2 on parempi kuin MENETETTY MAARotten Tomatoes: 12% vastaan 93%
IMDb: 5,6 vastaan 8,1
Peltonen: 3 tähteä vastaan 2,5 tähteä

Katsoiko kansa yhtään länkkäriä Armottoman ja Menetetyn maan välissä, tai edes Armotonta? Anton Chigurh on mystinen kuoleman ja titityyn symboli... tai Kaksinaama sillä erolla, että hänellä on yksi naama. Puhdas pahuus istuu valikoituihin satuihin: tämä pottakampausrölli on huono vitsi, jonka paikka on Sin Cityssä. Leffasta löytyy hyvää, mutta esimerkiksi Tommy Lee Jones näytteli vanhaa ja väsynyttä Tommy Leetä myös hetkeä aiemmin In the Valley of Elahissa ja hetkeä myöhemmin The Homesmanissa ja nekin modernit länkkärit antavat arpoa sisältöä rivien väliin. Vaaleanpunainen pantteri 2 on arvokkaampi saavutus eksoottisessa lajityypissä. Onko Steve Martin yltänyt samaan sittemmin 3-4 kertaa, kuten Jones, Javier Bardem ja Josh Brolin? Missä ovat paremmat kermakakkukomediat? Mm. Angry Birds -elokuva ja The Boss Baby voidaan laskea sellaisiksi ja siksipä niitä kehuin, vaikka kerma on kermaisinta fyysisessä todellisuudessa.


TWILIGHT - AAMUNKOI, OSA 1 on parempi kuin NÄLKÄPELI - MATKIJANÄRHI, OSA 2Rotten Tomatoes: 24% vastaan 70%
IMDb: 4,9 vastaan 6,6
Peltonen: 4 tähteä vastaan 1 tähti

Vastakkain on ainoa Twilight, josta pidän, ja ainoa Nälkäpeli, jota inhoan. Twilight menee sinne, minne pelkäsit sen menevän, Nälkäpelin rikkoessa ennätyksensä jonninjoutavuuden saralla. Aamunkoissa hintahtavan satavuotiaan satanistin mälli on vähällä tappaa tytön, josta hän joutuu syömään ulos hirviövauvan, johon pedofiili rakastuu. Uusi taitava ohjaaja ei yritäkään haihduttaa näitä "tulkintoja", joiden varjon monet fanitkin tiedostavat. Lopputulos on yksi vuosikymmenen kieroimmista ja lumoavimmista kauhufilmeistä: Rosemaryn painajainen meemisukupolvelle. Viimeinen Nälkäpeli on ontto sodanvastainen patsastelu 10-vuotiaille.

HELINÄ-KEIJU JA SIIPIEN SALAISUUS on parempi kuin TUULI NOUSEERotten Tomatoes: 58% vastaan 88%
IMDb: 7,2 vastaan 7,8
Peltonen: 3,5 tähteä vastaan 1,5 tähteä

Hayao Miyazakin ns. joutsenlaulu Tuuli nousee tutkii hävittäjäkoneiden keksijää. En tilannut pohdiskelevaa taidedraamaa mestarilta, jonka kasvoanimaatio sulauttaa sinänsä loistavien satujen sankarit samaksi pokémon-kouluttajaksi. Taidemuotoaan hyödyntäessään Miayazaki käytännössä väittää, että jäykkä keksijä ikävässä maailmantilanteessa näki samoja hippihoureunia kuin hän. Tällaisissa yhteyksissä tulkitsijan persoonallisuus ei voi olla teoksen huomionarvoisin piirre. Jos lähtisin itse luennoimaan historiallisesta henkilöstä, tuskinpa väittäisin, että jonkun Walt Disneyn imperiumi lähti rakentumaan, kun hän ensin muna pystyssä intoili tiimalasikeijuista ja niiden ällösöpöstä, ihastuttavan utopistisesta kulttuurista, joka rauhoitti hänen mielensä.

SPEED RACER on parempi kuin SCOTT PILGRIM VASTAAN MAAILMARotten Tomatoes: 39% vastaan 81%
IMDb: 6,0 vastaan 7,5
Peltonen: 5 tähteä vastaan 1,5 tähteä

Saat etsiä valtavirran filmiä, joka on provosoivampi tyyliharjoitelma kuin nämä. Lahjakkaat ohjaajat pistävät uransa peliin multihuipentuessaan synteettisen kirkkailla kipinöillä ja muita taidemuotoja mukailevalla itsetarkoituksellisella kikkailulla. Rakastan yhtä paljon Speed Raceria kuin vihaan Scott Pilgrimiä. Scott Pilgrim on kärkevä esimerkki siitä, miten vastenmielistä sarkasmi voi olla: viittauksia ja muita antivitsejä viljelevien teennäisten hipstereiden elämäntilanteissa ei ole kosketuspintaa. Speed Racer on päinvastoin äärimmäisen vilpitön kertomus nuoresta Nopeus Ajajasta, jonka vakaumus vakuuttaa, että psykoosimainen discohattararalli on totta. Se on ihme, että minä autoilusta vähät välittävänä elämäntapapaskanjauhajana samaistun häneen! Tai ehkä ei.V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi:n testissä Hua... 20 vuotta Tuskaa - r... >

Keskustelut (10 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

27.06.2017 klo 09.57 25 tykkää tästä

Paskat leffa-arvostelut on parhaita, hyvää seuraavaa kymmentä vuotta.
lainaa
harmittaakovasti

27.06.2017 klo 10.48 24 tykkää tästä

Huomaa noiden arvosteluiden kommenttiosioista, että vielä muutama vuosi sitten jaksettiin vielä täälläkin rehellisesti väitellä mielipideasioista. Nykyään Peltosen arvosteluiden kommentit on vaan pelkkää ironista "onpas Peltonen paska arvostelija"-ulinaa ja satunnaista "vassarit ja neekerit vittuun"-tyylistä paskapostausta. Kyllä ennen oli kaikki paremmin.
lainaa
Nollakasi

27.06.2017 klo 11.23 13 tykkää tästä

Ilman Peltosta olisin katsonut vuosien varrella monta elokuvaa, kiitos siitä.
lainaa
10vuottastalkkausta

27.06.2017 klo 13.01 15 tykkää tästä

Peltonen arvosteluineen ja artikkeleineen on ollut oma filmikouluni – olen oppinut avoimuutta, arvostusta, kriittisyyttä, katsomaan elokuvia useammalta kantilta, tulkitsemaan niitä sekä löytänyt elämää mullistaneita uusia tuttavuuksia (mm. Antichrist). Odotan aina kiinnostavien uutuuselokuvien arvosteluita, joista silmäilen vähintään tähdet. Kiitos.
lainaa
Takaperärööri

27.06.2017 klo 13.13 1 tykkää tästä

Peltonen vois tehdä kuvitteellisen loistoelokuvan arvostelun ja sit vaikka joku Renny Kaurismäki tekee leffan joka sopii arvosteluun.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.06.2017 klo 13.46 3 tykkää tästä

Takaperärööri kirjoitti:
Peltonen vois tehdä kuvitteellisen loistoelokuvan arvostelun ja sit vaikka joku Renny Kaurismäki tekee leffan joka sopii arvosteluun.


Löytyy täältä:

https://www.v2.fi/artikkelit/viihde/1421/Peltonen-ja-tayde
lainaa
make

27.06.2017 klo 19.20 4 tykkää tästä

Ilman Peltosta leffa-arvostelut eivät olisi olleet paskaa. Kiitos siitä.
lainaa
epfdhsvdoihg

28.06.2017 klo 21.03 1 tykkää tästä

Jos joku Trumpin avustaja, FBIn johtaja tai formulatallipäällikkö laittaisi jakoon tällaisen listan epäonnistumisistaan niin seuraushan olisi "Ulos!"
lainaa
HArtsa

Rekisteröitynyt 10.06.2017

28.06.2017 klo 23.29 6 tykkää tästä

Peltonen on onnistunut luomaan omalla persoonallisella tyylillään vuosien varrella itsestään käsitteen. Siihen ei turhanpäiväisellä mouhoamisella pysty.

Kiitos näistä usein hämmentävistä arvosteluista ja kippis toiselle mokomalle kymmenelle vuodelle.
lainaa
Fanittaja

13.02.2018 klo 11.33 2 tykkää tästä

Kiitos menneistä paskoista leffa-arvosteluista. Ehdottomasti vaan lisää mahtavia paskoja leffa-arvosteluja seuraavalle kymmenelle vuodelle ( + ja niitä pitkiä monologeja muistakin kulttuuri-ilmiöistä kuten kakaran kasvattamisesta jouluna, ponihomoista yms. jotka ovat olleet ratkiriemukasta ja samalla erittäin mielenkiintoista luettavaa)! Näitä lukee aina mielellään koska Peltosen hauskoissa, nasevissa ja ytimekkäissä sanailuissa on ehdottomasti omanlaisensa charmi. Loistavaa kamaa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova