Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Blue Microphones Yeti Nano

Manu Pärssinen

29.10.2018 klo 14.15 | Luettu: 5645 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Lumimiehen mini-me
V2.fi on arvioinut Blue Microphonesin mikrofoneja ja kuulokkeita useampaankin otteeseen ja useimmiten tähtimäärä on ollut asteikon yläpäässä, varsinkin mikrofoneissa ja niiden hinta/laatusuhteessa. Firman ehkä tunnetuin tuote on Yeti-mikrofoni, jota vilahtelee useampienkin striimaajien lähetyksissä, eikä se olisi vallan väärässä ympäristössä radiolähetyksessäkään. Ainoita Yetin hankalia puolia on ollut sen koko - suurikokoinen ja painava mötikkä on toki uskottava ja laadukkaan oloinen heti kättelyssä, mutta pöytätilaa se vie, eikä kukaan sitä varmasti reissuilleen mukaan ota. Yeti Nano on ratkaisu tähän - sekä todennäköisesti viimeinen Bluen tuote ennen Logitechin portfolioon siirtymistä.


Yeti Nano näyttää hillityn tyylikkäältä ja samalla retrolta, ikään kuin sillä voisi osallistua vaikka 50-luvun radiokuunnelmaan. Jalustoineen se on noin 20 cm korkea ja pyöreän jalustan halkaisija on noin 10 senttiä. Jalustan takaosassa on kolonen, jonka alta USB-piuha vedetään kätsysti pöytää pitkin kulkemaan. Mikrofonin pohjasta löytyvät liittimet USB-piuhan toiselle päälle sekä kuulokkeille (reaaliaikaiseen monitorointiin) ja jalustaruuvin paikka, eli Nanonkin saa kiinni Radiukseen ja Compassiin (arvio täällä). Lisäksi mikrofonissa on kuulokkeiden äänenvoimakkuuden säätönuppi, joka toimii myös mute-painikkeena, sekä suuntauskuvion (kardioidi, ympyrä) valintapainike. Puolikiloisen mötikän rakenne on laadukkaan tuntuinen ja tukeva.

Mikin käyttöön ottaminen on perustason plug’n’playta, eli piuha kiinni ja menoksi. Erinäisten äänitystestien ja Skype-puheluiden jälkeen on todettava, että Blue jatkaa yhä laatutuotteiden puskemista markkinoille - äänitteet kuulostavat hyviltä sekä luonnollisilta ja touhu oli kaiken kaikkiaan vaivatonta. Mikrofoniin puhujan ääni erottui aina selkeimmin ja selkeästi, taustametelin jäädessä (kardioidikuviolla äänitettäessä) selkeästi taka-alalle. Nano riittää vallan hyvin striimaajien tarpeisiin ja jopa musiikkitarkoituksiin. Kahden puolen pöytää tehtäviin haastatteluihin se ei ole välttämättä optimivaihtoehto.


Nanon kaveriksi voi ladata myös Blue Sherpa -sovelluksen (PC, Mac), joka on vielä betavaiheessaan. Sillä voi säätää mikrofonin perusasetuksia (gainin ja monitoroinnin voimakkuus, suuntauskuvio) koneelta käsin sekä tehdä mahdolliset firmware-päivitykset.

Nano sijoittuu Bluen mikrofonivalikoimassa Snowballin ja “ison Yetin” väliin sekä fiilikseltään että hintalapultaan. Se on ammattimaisemman näköinen kuin muovisemman oloiset lumipallot, mutta ei niin järkälemäinen kuin kieltämättä studiotasoa oleva isoveljensä. Suomesta Nanoa tuntuu olevan vielä vähän heikosti saatavilla ja hintalaput heittelevät, mutta sen alkuperäinen myyntihinta on 99 dollaria ja siihen rahaan vekotin tarjoaa reilusti vastinetta.Blue Microphones Yeti Nano

Hintaluokka: 120 euroa
Lisätietoa: Blue Designs

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi vieraili: Tech... V2.fi otti käyttöön:... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova