Tuorein sisältö

V2.fi haastatteli: Star Wars: The Bad Batchin ääni, ohjaaja ja kirjoittaja

Manu Pärssinen

21.02.2024 klo 13.00 | Luettu: 1135 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Viimeinen kausi niputtaa joukkion tarinan

V2.fi pääsi haastattelemaan kolmannen ja viimeisen kautensa juuri aloittavan Star Wars: The Bad Batch -sarjan pää-ääntelijä Dee Bradley Bakeria, vastaavaa ohjaaja-tuottaja Brad Rauta ja sarjan pääkirjoittaja Jennifer Corbettia. Pikatahtia käydyissä haastattelussa ei valitettavasti ehtinyt kysyä kuin 3-4 kysymystä, mutta viimeisen kauden kulisseihin kurkistus tuotti kuitenkin mielenkiintoisia vastauksia sarjan ystäville.

Haastattelut saattavat sisältää spoilereita, varsinkin jos ei ole nähnyt ensimmäisiä kausia.

Ensimmäisenä ruudun toiselle puolelle istahti koko Bad Batch -katrasta näyttelevä Baker


Olet ollut Bad Batch -joukkion mukana jo melkoisen tovin. Kehittyvätkö hahmojen äänet vielä tässä vaiheessa niiden elinkaarta? Vaikuttavatko niiden hahmonkehitys ja kokemukset siihen, miltä niiden äänet kuulostavat?

- Kun The Bad Batchia alettiin tehdä, otimme heti sen kannan, että hahmojen ääniä voi työstää vähän vapaammin. Hahmot muuttuivat sen myötä, kun tarinan panokset muuttuivat - kun Omega tuli mukaan… ja joukkio muuttui palkkasotureista osa-aikaisiksi vanhemmiksi, jotka yrittävät selvitä galaksin syvyyksissä. Monet hahmoista muuttuvat matkan varrella paljonkin - Crosshair esimerkiksi - ja Hunterista sekä Wreckeristä tulee otto-isiä, joten luonnollisesti hahmon esittäminenkin pehmentyy. Se tekee koko sarjasta kiinnostavan inhimillistä draamaa - hahmot eivät ole, eivätkä edes heidän väliset suhteensa ole lukittuja. Kaikki liikkuu kohti jännittävää lopetusta.

Onko joukkiossa hahmoa, josta toivoisit, että jossain jaksossa se olisi käsikirjoitettu käyttäytymään epätyypillisesti, jotta pääsisit kokeilemaan hahmon kanssa vähän erilaisia asioita?

- Toistaiseksi olen ollut hyvin tyytyväinen siihen, mitä hahmoilla on tehty. Oli traagista nähdä Techin kohtalo, mutta hänen sankarillinen uhrauksensa oli inspiroivaa ja kaunista - varsinkin kun kyseessä on klooni. En haluaisi muuttaa sitä. Minua kiinnostaa tutkia sitä perhedynamiikkaa, joka on näiden sotilaiden ja uuden tulokkaan välillä, sekä saada selville, mihin Omegan polku johtaa. Kaikki se kutoutuu yhteen kolmoskaudella.


Ääninäytteletkö samassa huoneessa muiden ääninäyttelijöiden kanssa ja jos, kuinka se on sujunut?

- Monissa kohtauksissahan minä olen ainoa näyttelijä, heh. Joten loikkaan vain käsikirjoitukseen puhumaan keskenäni. Sitä ei pysäytellä tai keskeytellä tai jaeta osiin, vaan mennään koko jakso läpi.

- Covidin jäljeltä on harvinaista, että työskentelisin toisten näyttelijöiden kanssa samassa studiossa, edes Omegan äänen Michellen (Ang) kanssa. Jos joskus äänitämme kaikki yhdessä, se on Zoomin välityksellä. Se toimii hyvin.

Tämä on viimeinen kausi, miltä tämän projektin jättäminen taaksesi tuntuu?

- Rakastan tätä showta. En ole koskaan ollut mukana sarjassa, joka vaatii minulta yhtä paljon näyttelijänä. Vaatii luovuutta, vaatii venyttämään sitä, mihin oikein pystyn. Tulen kaipaamaan sitä kovasti ja näitä ihmisiä, joiden kanssa olen tehnyt töitä. Tarina on fantastinen, se on hienoa Star Warsia ja hyvässä tarinassa on oltava alku, keskiosa ja loppu. Olen onnellinen siitä, että Bad Batch saa nämä - Clone Warsissa niin ei melkein käynyt. Vaikka se lopetus oli murskaava, sain kuitenkin iloa siitä, että sillä valtavalla, upealla tarinalla oli päätös. Bad Batch saa päätöksen, ja olen siitä hyvin innoissani ja onnellinen.

Toisessa haastattelussa vastailivat yhdessä Rau ja Corbett.


Brad, kauanko olet tiennyt, että tämä on viimeinen kausi ja kuinka erilaista on tehdä sarjaa, kun sen tietää päättyvän, verrattaessa siihen, että seuraava kausi olisi tulossa?

- En ole aivan varma, koska se tiedettiin, mutta ainakin tiesimme sen jo heti siinä vaiheessa kun aloimme suunnitella kolmoskautta. Siitä oli suuri etu. Tiesimme, että meillä oli tietty määrä jaksoja, joiden aikana tarina piti saada nippuun sillä tavalla kuin halusimme. Oli hienoa lähteä tähän tietäen, että kyseessä on viimeinen kausi.


Jennifer, kuinka cliffhangerit syntyvät? Kirjoitatko jaksoa cliffhanger mielessäsi vai syntyykö se luonnollisesti matkan varrella?

- Se tulee melkoisen luonnollisesti jo silloin, kun suunnittelemme koko kautta. Teemme alustavan luonnoksen jaksoista ja siitä, missä haluamme isojen juonikuvioiden tapahtuvan ja sitten hiomme niiden pienempää sisältöä. Ajatus on, että katsoja on vuoristoradalla, joten välillä on rauhallisempaa, välillä rakennetaan jännittävämpää tunnelmaa, ja se oli meidän tavoitteemme myös kaudella 3.

Nyt kun olette olleet mukana Star Wars -kuvioissa pidempään, tuntuuko teistä, että olette tottuneet innokkaiden fanien puolelta tulevaan paineeseen ja heidän asettamiinsa toiveisiin?

Brad: Olen itsekin fani, joten ymmärrän asian, mutta en ole lainkaan varma, tottuuko siihen koskaan, heheh. Fanien tapaaminen ja heidän kanssaan keskusteleminen on todella palkitsevaa. Kun he kertovat, kuinka paljon he pitävät sarjasta - joskus silmät kostuneina - se on todella merkityksellistä meille.

Jennifer: Laitamme varmaan itsellemme vielä enemmän paineita, hih! Koska Star Wars merkitsee meille niin paljon, haluamme olla varmoja siitä, että kerromme tarinasta parhaan mahdollisen version - sekä meille, että faneille.


Jennifer, minkä hahmon tarinan kaari on ollut sinulle kaikkein merkittävin?

- Hmm… koko sarjan kannalta varmaankin Omegan. Hän kasvaa ja kehittyy versioksi itsestään, joka on erilainen kuin ensimmäisellä kaudella, mutta samalla hän on pysynyt aina optimistisena, aina muista huolehtivana. Hän on onnistunut luomaan suhteen kaikkiin Bad Batch -joukkion tyyppeihin ja varsinkin Crosshairiin kolmoskaudella. Se on hyvin erityistä.

Brad, oliko kolme kautta tarpeeksi?

- Mmm, kuten sanoin aiemmin, tietäen, että tämä on viimeinen kautemme ja hommat niputetaan, niin kun miettii sitä, mistä aloitimme ja mihin tässä päädytään, se on hyvin tyydyttävää. En haluaisi tehdä sitä mitenkään toisin.

Saitteko tehtyä kaiken, minkä halusitte?

Brad: Kyllä vain!
Jennifer: (nauraa).

V2.fi kiittää haastattelusta. Star Wars: The Bad Batchin kolmas, viimeinen kausi alkoi Disney+-suoratoistopalvelussa tänään 21.2.2024.

Kuvat: ©2024 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Twisted Metal TV-sar... V2.fi vieraili: Form... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova