Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Motorola Moto G7 Plus

Manu Pärssinen

04.03.2019 klo 18.20 | Luettu: 5354 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kokonaisedullinen kameraluuri
Amerikkalaisen Motorolan puhelimia ei suomalaisessa katukuvassa kovin usein näy - ei ainakaan sitten 90-luvun ja sieltä ne itsekin parhaiten muistan. Välillä firman omisti Google, nyttemmin Lenovo, mutta Hello Moto! -tunnuslauseet ovat kuitenkin kaikuneet vakaana läpi vuosikymmenten ja uusia puhelimia saapuu markkinoille tasaiseen tahtiin. V2.fi sai testilainaan tuoreen Moto G7 -sarjan Plus-version.


Plus-malli maksaa noin 330 euroa ja näinä aikoina, kun kyseisessä hintaluokassa on todella vaikeaa erottua kilpailijoista, Moto G7 Plussan mainostekstit painottuvat vahvasti sen kameraosastoon. Täytyy myöntää kyllä itsekin että parin viikon käyttelyn jälkeen se puoli kapulasta kaikkein vahvimmin mieleen jäikin - ja pari kertaa positiivisesti yllättikin.

Katsotaan ensimmäiseksi teknisiä tietoja:
Android 9.0
Qualcomm SDM636 Snapdragon, Octa-core 1.8 Ghz
Adreno 609 -grafiikkapiiristö
64 GB tallennustilaa + microSD-paikka
takana 16 MP (f/1.7) -kamera + 5 MP kamera syvyyssensorilla, HDR
edessä 12 MP kamera, HDR
“päivän kestävä” 3000 mAh akku, pikalataus 27W (USB-C) (15 minuutissa noin 12 lisätuntia)

Käyttis on siis Pie, kuten uunituoreissa Android-luureissa pitäisikin olla. Nettikeskustelujen perusteella Motorolan puhelimet pidetään hyvin päivitettyinä, eikä mukaan ole lisätty turhaa tauhkaa. Muutenkin ominaisuuslista on hintaan nähden hyvällä tasolla ja vaikka kamerat eivät megapikseleillä pröystäilekään, f/1.7-aukko, optinen kuvanvakaus (OIS) ja AI-ohjelmisto saavat aikaan jännittävän hyvää jälkeä. Alla pimeässä, kameran salamalla otettu kuva kissastani ja sen alla rajattu otos sen yksityiskohdista. Voi kissan viikset!
Jos ruvetaan hiuksia halkomaan, niin ehkä kameran tekoäly tekee hieman liiankin omapäisiä päätöksiä yksityiskohtien terävöityksestä ja sumennuksesta, mutta G7 Plus vakuutti minut tasalaatuisuudellaan eri tilanteissa. Toisin kuin esimerkiksi päivittäisessä käytössäni oleva Huawei Nova 3, jossa megapikseleitä on reilusti enemmän - mutta jonka kanssa minun pitää aina varmistaa, että millainen kuvasta oikein tuli. Myös G7:n zoomaustoiminto vaikutti laadukkaammalta kuin ulottuvilla olleen verrokin. En väitä, että se on joka kantilta hintaluokkansa ykkönen kamerapuolella, mutta kovin kaukana ei varmasti olla.

Moto G7 Plussassa on 6,2 tuuman 19:9-kuvasuhteen näyttö, jota ei peitä isohko notch, vaan nykymuodin mukaisesti pienempi, pisaranmuotoinen alue kameraa varten. Inasen pienempikin se olisi toki voinut olla, kuten monilla kilpailijoilla onkin. Ulkomuodoltaan puhelin on mukavan pyöristetty, tuntuu hyvältä kädessä ja pyöreää muotokieltä puhuvat myös takapuolen kameraosasto ja sormenjälkitunnistin.

Perinteitteni mukaisesti annan laitetesteissä tähtiä hinta/laatu-suhteen perusteella, eikä tätä voi toimivaa peruspuhelinta pätevällä kameralla halajaville muuta kuin suositella. Muistakaa vain kaupassa, että on olemassa myös Moto G7 (halvempi, hitaampi versio) sekä Moto G7 Power (jossa on panostettu lähinnä akkukestoon). G7 Plus ole myöskään paras vaihtoehto niihin kaikkein tehosyöpöimpiin peleihin, vaikka muista tarpeista se suoriutuu sutjakkaasti.Lisätietoa: Lenovo
Hintaluokka: 330 euroa
V2.fi | Manu Pärssinen
< Alestorm ja Skalmold... Bad Times at the El ... >

Keskustelut (1 viestiä)

MotoG5_Plus

04.03.2019 klo 20.28 4 tykkää tästä

Hyvä arvostelu! Itsellä Moto G5 Plus ja on kyllä hyvä puhelin. Tykkään enemmän kuin Honor 8. Akku kestää todella pitkään. Siitä iso plussa!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova