Tuorein sisältö

Alestorm ja Skalmold - letkeä piraattihevi ja islantilainen folkmetalli iskivät kybällä

Jukka O. Kauppinen

04.03.2019 klo 17.35 | Luettu: 4309 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Skålit sun möldeillesi, wanker
Tampere. Tapahtuma- ja keikkatäyteisen viikonlopun viimeiset tunnit. Sunnuntai-ilta ja Klubi. Luulisi, että kaikki ovat nauttimassa iltapizzaa leposohviensa uumenissa, latautumassa alkavaan viikkoon. Mutta eihän niin voi tehdä, kun kaupunkiin saapuu seitsemän meren kovin kaljametallibändi Alestorm, jonka tehtävä on juoda kaikki meidän oluemme.
Alestorm
Humppahevibändiksi laskettava Alestorm on Skotlannin musikaalinen lahja maailmalle. Säkkipillejä, kilttejä ja piraattimetallia, siitä on hyvä ilta tehty. Ja niin sunnuntai-illasta voikin tulla viikon paras päivä, vaikka sen luulisi olevan yleensä yhtä tuhoontuomittu klubittelupäivä kuin vaikkapa torstain.

Alestorm nousi Tampereen Klubilla lavalle ensimmäistä kertaa ikioman Suomen kiertueensa päätähtenä. Odotettu kävijä olikin, sillä Klubin keikka oli loppuunmyyty jo ennakkoon. Se näkyi, talo oli pullollaan innokkaita hevejä ja hevittäjiä.
Alestorm
Yhtään huonommaksi ei jäänyt iltaman toisena lämppärinä soittanut islantilainen Skálmöld, jonka viikinkifolkmetalli istui oivallisesti Alestormin reseptiin. Tänä vuonna kymmenvuotisjuhliaan viettävä Skálmöld takoi oivallista soutufolkkia, joka soi suomalaiskorviinkin suloisesti, vaikka en ymmärtänytkään biiseistä yhtään ainutta sanaa. Mutta on tuo islanti veikeä ja runollinen kieli, joka sopii ilmeisen hienosti tähänkin genreen. Yleisökin näytti osaavan laulaa mukana ihmeen hyvin. Kuusimiehisen yhtyeen soitanto oli jyhkeää, eikä kuulija voinut olla herkistymättä kolmen kitaran vallin yhdistyessä moniääniseen hevilaulantaan. Tämäpä vasta jotain.
Skálmöld
Vaan eipä ole Alestormin voittanutta etenkään siinä vaiheessa, kun bändi vetäisee encorena Latvian vuoden 2008 euroviisubiisin Wolves of the Sea. Jos maailmassa on yksi biisi, jolle pitää etsiä täydellinen cover-esittäjä, niin se on just tämä yhdistelmä. Ja olihan muukin setti ihan rautaa, etenkin kun innokas ja osallistuva yleisö onnistui saamaan bändin kerrassaan hymysuiseksi. Tämä toki palkittiin haukkumalla yleisö fucking wankerseiksi, mikä oli meille ihan oikein.

Nähtävästi kiertueen muille keikoille on vielä lippuja saatavilla, joten tarttukaa tilaisuuteen. Parempaa ja hauskempaa metallikattausta saa hakea, ja mahtuihan sinne iltamaan myös yllätysvetoja. Nähkää ja ihmettykää.

Sivukommenttina täytyy todeta, että enpä ole koskaan aiemmin ollut metallikeikalla, joka muuttuu bändien roudauksen aikana Queen-karaokeksi.

Kiertue etenee Tampereelta seuraavasti:
Ma 4.3.2019 Kuopio, Henry’s Pub (liput 17 e + toim.kulut, 20 e ovelta)
Ti 5.3.2019 Jyväskylä, Lutakko (liput 18 e / 15 e jäsenet, 20 e ovelta)
Ke 6.3.2019 Helsinki, Nosturi (liput 25 e + toim.kulut, 29 e ovelta)

Teksti ja kuvat: Jukka O. Kauppinen

Lisätietoja: www.facebook.com/alestormband/
Lisätietoja: www.facebook.com/skalmold/
Lisätietoja: www.facebook.com/BootyardBandits/

Alestorm:

Skálmöld:V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Nukun ohi suvakkien ... V2.fi testasi: Motor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova