Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 69/73: viulunsoittoa Titanicin kannella

Jari Tapani Peltonen

22.04.2019 klo 23.59 | Luettu: 4708 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Juonipaljastuksia!

Kausi 8: Jakso 2
A Knight of the Seven Kingdoms


Sarjan hitain jakso nähdään ihanteellisessa välissä. Kyllä pumppu sykki ja silmä vuoti, kun ystävämme tekivät sovinnon todellisuuden kanssa ennen lähestyvää kuolemaa. Tiesin Jaimen tuomiopäivästä vihjailun (viime jaksossa ja mainoksessa) olevan hämäystä, koska Bran on kiihkoton, ja Dany ja Jaime olivat jo samassa tilassa räyhäämättä. Vaikka jakso on pitkälti kertausta, on tyydyttävää saada vahvistuksia sielujen salaisuuksille, ja pelottavaa saada niitä ennen tappelua, ja mielenkiintoista, ettei tuomion päivä ole viimeinen jakso. Vain matematiikkaprosessorini nalkuttaa.

Dany on ainoa hahmo, joka yrittää hieroa sovintoa onnistumatta aina, mikä on ymmärrettävää tässä vaiheessa, mutta ei erityisen nerokasta. Kuten hänen väliaikasopunsa Tyrionin kanssa osoittaa, hän on täysin manipuloitavissa, joten konfliktien alustus ei välttämättä johda mihinkään: hänen ongelmansa Jonin ja Sansan kanssa voivat ratketa yhdellä lauseella. Samalla kun fiilistelin nyyhkytätinä, että jakso on kuin loppuun saakka soittamista laivan upotessa, pihisin Comic Book Guyna, että eikö olisi mielenkiintoisempaa ja alkuperäiselle hengelle uskollisempaa, jos vihjatut konfliktit räjähtäisivät käsiin juuri nyt, kun Yön Räty kolkuttaa ovelle?

Juu-u. Arya on kehittynyt kohahduttavasti. Ja vähän henkisestikin. Arvostan hahmojen seksuaalisuuden kommentoimista edes ohimennen, mikäli meidän on tarkoitus tuntea koko matka, sillä Kapteeni Amerikka -syndrooma eli hahmon oletettu neitseellisyys tapaa muuttua vitsiksi ja rasitteeksi. Aseksuaalisuudestakin voi ilmoittaa. Hurtan ja Briennen kaltaisten piruparkojen tapauksissa puuttuvat tiedot tekevät heistä mielenkiintoisia.

Toisella katselukerralla arvostin vielä enemmän mm. Sipuliritarin sekuntia arpisen tytön kanssa ja ritari Briennen ensimmäistä hallitsemattoman leveää hymyä. Kiitettävän monesta hahmoille tärkeästä teemasta muistutetaan hyvällä rytmillä, hovijuonittelun ja maagisten mysteerien kustannuksella. Yön Rätystä keskustelu kuulostaa siltä, mitä se luultavasti on: faniteorioita oli helppo kerjätä vihjailulla, mutta nyt homma halutaan yksinkertaistaa.

V***u kuiteskin, kun pitää taas viikko jotain Mortal Kombatia pelailla ja ihme Avengersia kattella.


Keskiarvo 69 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 69+2 kertaa
Tippa silmässä: 93+6 kertaa


< Jakso 8-1 --- Jakso 8-3 >


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Hyper... V2.fi testasi: Bear ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova