Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 70/73: nyt on synkkää

Jari Tapani Peltonen

29.04.2019 klo 23.59 | Luettu: 10823 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Juonipaljastuksia!

Kausi 8: Jakso 3
The Long Night


Himoitsin ja pelkäsin tätä jaksoa. Se on ongelma, jonka ratkaisi toinen katselukerta. Vastuussa "elävän kuvan historian isoimmasta taistelusta" (hyperbolaa) on Hardhomen luonut mestari Miguel Sapochnik, alias äpärien taistelun tyrinyt Mikki Sabotaasinilkki.

Jos satuja tarkkaan katsoo, niissä näkee itsensä. Minulla on tukka sekaisin ja oranssi paita. Miksen näe muuta?

On visionääristä Philipsiltä, että silmät syövyttävä kirkkausasetus löytyy tv:stä valmiina, vaikka tämä on ensimmäinen kerta, kun sitä tarvitsee. Toisella katselulla kalibroin kuvan vielä paremmaksi. Tuolloin myös tunsin, että sekavuus on tarkoituksellista: aluksi vain tiesin sen olevan. Komeat ja sielukkaat hetket korostuivat, kun en odottanut yllätyksiä. Sarja toimii yhä, erilailla, huomasin 2017.

Pelkäsin ystävieni kuolevan, kunnes aloin pelätä, etten saa selvää kuolemista ja sitä, ettei kukaan kuolekaan. Eikä kukaan juonelle tärkeä sankari kuollut. Jorah ja Theon ovat syntinsä sovittaneet, joten oli kaunis päivä lähteä. Mel pääsi sovituksen puolelle vasta nyt, joten kuolema on hieman - eh - draamallisempi.

Samista jäi kuva, että hän kiljuu koko jakson kieli ulkona ja kaksi zombieta jaloissa kiinni, yrittäen riisua juonihaarniskan, jotta kuolema armahtaisi. Palavien barbaarien rynnäkkö ja yksitellen sammuvat sirpit kaukaisuudessa on vahvaa visuaalista kerrontaa – ja pakotettu idea: aallottainen hyökkäys on surkein mahdollinen strategia kaatuneiden vahvistaessa vihollista. Muu lapsellinen sankarifantasia toimii.


Tein lopussa villin veikkauksen: joku teleporttaa Yön kuninkaan taakse ja puukottaa selkään? Arya ei käynyt mielessä, vaan arvelin lohikäärmeen tekevän itsemurhaiskun (kun tuli ei tepsinyt), ja pohdin, voisiko Bran sanoa jotakin eeppistä ja saada muut oopperahevimiehet puukottamaan. Ei voi. Jos jonkun pitää ratkaista koko ***** saaga huijaamalla, Arya sentään on rogue, toisin kuin aiemmat teleporttailijat. Toisella katselulla näin teleportin alustuksen ja todella nautin tarinan kaaresta. Oliko tulijumalajuonikin kokonaisuudessaan siinä, että seuraajat suojelivat Aryaa parissa vaiheessa? That'll do, pig. He-Man.

Game of Thronesin kovimmat roistot, joiden tarina on viety päätökseen:

1. Karl Tanner selviää, kun hänen taakseen teleportataan ja häntä puukotetaan. Hän kuolee, kun hänen taakseen teleportataan heti uudestaan ja häntä puukotetaan.

2. Yön kuningas tajuaa, että hänen taakseen teleportattiin ja yrittää reagoida puukotukseen, mutta ei ehdi.

3. Darth Smurf ei vaistoa teleporttia ja selkäänpuukotusta, mutta ehtii sanoa "ai saatana", ennen kuin voiman pimeä puoli kukistetaan sukupolven ajaksi. Hups: tämä tapahtuukin vasta sarjan luojien Star Wars -trilogiassa.


Keskiarvo 70 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 71+2 kertaa
Tippa silmässä: 99+3 kertaa


< Jakso 8-2 --- Jakso 8-4 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Bioni... V2.fi testasi: Creat... >

Keskustelut (5 viestiä)

GoT-pelle

30.04.2019 klo 13.20 1 tykkää tästä

Aika laimea jakso. Kävi kuten arvelin jo ensimmäiset neljä kirjaa luettuani, eli koko pohjoisen tarinakaarella ei ole juurikaan merkitystä mihinkään samoin kuin ei ollut Danyn seikkailuilla Westrosin ulkopuolella. Turhia sivujuonia, joiden vuoksi kirjasarja ei etene eikä talvi koskaan tule hurjista kirjojen nimistä huolimatta. Moni jo osaa arvatakin, ettei Martin saa kirjasarjaansa ikinä valmiiksi. Juu, oli suuri yllätys, että Aryalla on pää- tai pohjoisentarinassa tärkeä rooli, kun moni sivupäähenkilö on häntä koko shaipan suojellut, sillä ei nyt sitä tarinankaarta nyt turhaa rakenneta. "Kuka tahansa päähenkilö voi GoT:ssa kualla"-bullshit-ajattelu syntyy siitä ettei nähdä ketkä ovat päähenkilöitä ja ketkä ovat vain kuljettamassa heidän tarinaansa. Faneja, jotka tehosteista sokeutuneena (tuottajien pissi silmissä hieman kirveleekin) seuraavat bullshit-juonta, tämä ei tietenkään haittaa, vaan neljä tai viisi tähteä annetaan aina, sillä tämä on GoT. No, nyt on vielä kolme jaksoa aikaa keskittyä pääjuoneen, jossa yllättäen hyvä voittaa, kun Dorne ja Thorne rientää apuun, koska Targaryenit voi taas harjoittaa insestiä, ja Jonista (joka on tulen ja jään laulu) tullee kingi
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

30.04.2019 klo 13.52 1 tykkää tästä

Ei ole häpeä olla huono, jos on joka tapauksessa paras.
lainaa
fbksjfkdnfjf

30.04.2019 klo 16.32

tai sitten vaan kavi ns kaksneloset jota sitakin kehuttiin siita ettei kukaan ollut turvassa. mut viimekausilla jack chloe ja pari muuta osoittautuivat ylielioiksi. tiesi ettei terroristi voi voittaa koska jack samassa huoneessa. ctusarja muuttui bauersarjaksi. fanit ja ehka tekijakin rakastuvat liikaa tiettyihin hahmoihin. infinitywarendgamekin on hyva esimerkki siita et loppujen lopuksi fanit haluavat vaniljaa. ainoa pieni yllatys tassa on etta eivat odottaneet 1 tai 2 jaksoa pidempaan taman tekemiseen
lainaa
Exe

30.04.2019 klo 22.57 2 tykkää tästä

Jakso meni sohvan reunalla etunoja-asennossa. Puoliksi jännityksen takia ja puoliksi jakson pimeyden/epäselvyyden vuoksi. Theon, Jorah ja Karhusaaren lady saivat täydellisen kuoleman. Porukkaa kuoli muutenkin sopivasti, jotta jokainen sai tarpeeksi huomiota. Itse jakso piti jännityksessä loppuun asti, kun ei tiennyt mitä tapahtuu ja kuka voi kuolla, mutta lopulta mentiin sieltä missä aita on matalin. Ei yllättäviä kuolemia, hätäinen päätös Night King -juonelle, hahmoon ei saatu mitään syvyyttä (lukekaa faniteorioita vaikkapa Night Queenista). Koko 8:n vuoden odotus päättyi puukoniskuun. Jos jotenkin tämä ei ollutkaan tässä, nostan hattua sarjan tekijöille (ainoa toivo olisi Bran = Night king).

4.5/5 (3.5 ilman hienoja kuolemia ja teknistä osaamista)
lainaa
iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

03.05.2019 klo 11.08

fbksjfkdnfjf kirjoitti:
tai sitten vaan kavi ns kaksneloset jota sitakin kehuttiin siita ettei kukaan ollut turvassa. mut viimekausilla jack chloe ja pari muuta osoittautuivat ylielioiksi. tiesi ettei terroristi voi voittaa koska jack samassa huoneessa. ctusarja muuttui bauersarjaksi. fanit ja ehka tekijakin rakastuvat liikaa tiettyihin hahmoihin. infinitywarendgamekin on hyva esimerkki siita et loppujen lopuksi fanit haluavat vaniljaa. ainoa pieni yllatys tassa on etta eivat odottaneet 1 tai 2 jaksoa pidempaan taman tekemiseen


Osta nÄppÄimistÖ.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova