Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Bear Grylls Waterproof Video Eyewear - huomaamaton videokamera aurinkolaseissa

Jukka O. Kauppinen

23.04.2019 klo 16.00 | Luettu: 7774 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Tämä action-kamera ei erotu

Elämän veikeistä tilanteista on kiva saada elävää- ja stillikuvaa, mutta milläs kuvaat? Se on se ainainen haaste ja ongelma. Bear Gryllsin Video Eyewear -lasit ovat ihan näpsäkkä ratkaisu moniin kuvaushaasteisiin.

Erilaisissa action-kameroissa tuppaa olemaan se pulma, että ne ovat aika näkyvät ja erottuvat. Fillaroidessa tai muutoin puuhaillessa tuntuu, että kamera näkyy liikaa. Myös kiinnitys voi olla haaste. Onhan noita vakooja- ja salakameroita, mutta Kiina-roinassa hinta harvemmin kohtaa kaivattuja ominaisuuksia tai kuvanlaatua. Wendrosin maahantuoma Bear Gryllsin aurinkolasit-videokamera-yhdistelmä kuitenkin asettuu aika kivasti haettuun laadun, huomaamattomuuden ja hinnan sweet spotiin.

Laseissa on linssien välissä hyvin huomaamaton videokameran objektiivi, minkä lisäksi sangassa on mikrofoni. Linssit ovat vaihdettavat ja laitteen mukana tulee sekä kirkkaat linssit sisätiloissa ja iltasella/hämärässä käytettäväksi sekä erinomaiset tummat aurinkolasilinssit ulkokäyttöön. Vaihdettavuuden ansiosta linssejä voinee myös tarvittaessa vaihtaa täysin uusiin, jos vanhat ottavat käytössä liikaa iskuja.

Pakkauksen mukana tulee myös kestävä, kovakuorinen suojakotelo, jonne mahtuu lasien lisäksi mikrokuituliina, vaihtolinssit sekä USB-kaapeli. Tärkeä yksityiskohta USB-kaapelissa on se, että sen lasien päässä oleva liitin on tavallista pidempi. Kakkulat näet kestävät kosteutta ja jopa jonkin verran vedessä uittamista, joten USB-liitin on upotettu sangan uumeniin suojatulpan alle. Tavallinen kaapeli ei välttämättä yllä perille saakka. Lasit ovat myös erittäin tukevat paksuine sankoineen eivätkä ne putoa päästä kovinkaan helposti, vaikka miten riekkuu ja roikkuu. Ja jos edessä on taatusti paha paikka, niin lasit voi varmistaa mukana tulevalla kaulanauhalla.

Entäs se kuvaus ja käytettävyys? No, niistä saa parhaan kuvan katsomalla oheisia videoita. Ynnätään kuitenkin tähän sen verran, että kuvanlaatu on parempi kuin Kiina-romuissa mutta ei yllä GoPro-kameroiden tasolle. Iltahämärän tullen kuvaan tulee vahvoja sinisävyjä ja hämärissä sisätiloissa ei kannata kuvitellakaan saavansa talteen muuta kuin pikselimössöä.

Kuvanvakainta kamerassa ei ole, joten kaikki tärinät tallentuvat. Erimerkiksi kävellessä tallentuva kuva on melko levotonta. Tästä jutusta löytyvällä videolla voi verrata Eyewearin kuvaa GoPro 7 Black -kameraan sekä värinöiden että kuvakentän suhteen. Kannattaa toki muistaa, että Eyewear maksaa kolmanneksen GoPro 7 Blackin hinnasta. Lisäksi GoPro nyt vain on erottuvampi ja painavampi möykky esimerkiksi suoja- ja pyöräilykypärän päällä siinä missä aurinkolasit ovat kerrassaan huomaamaton osa itse kunkin vaatetusta.

Kameran kuvakulma on noin 90 astetta, mikä on varsin riittävä. Ihmissilmän näkökenttä on tosin laajempi, joten kuvatessaan on hyvä muistaa tähdätä katsettaan, jos haluaa kuvata jotain aivan tiettyä asiaa tai henkilöä.
Äänenlaatu on paikoin yllättävän hyvä mutta jos tuuli puhisee korvissa, niin se pöhisee myös lasien mikrofoniin.
Kamera kuvaa 1920x1080-tarkkuudella 30 kuvaa sekunnissa. Video tallentuu sisäiselle 16 gigatavun flash-muistille. Neljään gigatavun videotiedostoihin mahtuu noin 40 minuuttia eli kerrallaan laseihin mahtuu noin 2,5 tunnin verran elävää kuvaa. Tosin akku ehtii loppua sitä ennen jo kahteen kertaan, sillä yhdellä täydellä latauksella kuvaa noin tunnin ajan. Matka-akku siis aina mukaan.

Kameralasit ovat varsin hyvät ja rakenteeltaan erinomaisen laadukkaat. Kuvanlaatu on riittävä ja käyttökin on selkeää: kuvaus alkaa painamalla oikeassa sangassa olevaa nappia ja pysähtyy painamalla sitä pidempään pohjassa. Värinä kertoo komentojen perillemenosta ja lasien keskellä, sisäpuolella nenänpäällä oleva pienenpieni punainen valo ilmaisee kuvauksen olevan päällä. Valoa ei huomaa, ellei sitä hae ja katso tietoisesti. Hyvää designia siis ja hyvä laite, ainakin jos sinulla on niin sanotusti tavallinen pää. Esimerkiksi allekirjoittaneella ne vain eivät oikein mahdu kalloon, joten lasit valuvat väkisinkin jonkin matkaa nenän päälle.

Katso laajempi videotesti tästä:


Kameran kuvaa eri olosuhteissa:


Kameralasit vs GoPro 7 Black:


Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä

Checkpoint TV esittää: Bear Grylls Waterpoof Video Eyewear

(C) 2019 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Bear Grylls Waterpoof Video Eyewear

Valmistaja: Bear Grylls
Hinta: Noin 200 euroa
Lisätietoja: Wendrosin tuotesivu
V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Game of Thrones -put... V2.fi testasi: Trust... >

Keskustelut (3 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

23.04.2019 klo 20.09

Toivottavasti se on youtube joka videon palikoi tuohon kuntoon* ja laseista tulee parempaa laatua. Silmälasien käyttäjille nuo varmaan on huonot, pitäisi olla sankaan kiinnitettävä kamera, joka sitten ei ole kovinkaan hyvin piilossa.

* siis ihan hyvässä valossakin
Muokannut: LateHuominen 23.04.2019 klo 20.10 lainaa
DJ27

24.04.2019 klo 01.13

Mistä noita saa 150:llä? amazon UK:ssa on 190e.
lainaa
mz-412

Rekisteröitynyt 22.11.2008

24.04.2019 klo 17.03 2 tykkää tästä

Oho, pitänee hommata. t. Axl S.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova