Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Creative Outlier One Plus

Manu Pärssinen

01.05.2019 klo 18.00 | Luettu: 5223 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pikkunapit lenkkipolulle
Käteville ja kevyille bluetooth-napeille on aina käyttöä, mutta kun Creative lähestyi Outlierien kanssa, ominaisuuslistasta pomppasi heti yksi ominaisuus korville: ne sisältävät MP3-soittimen. Vuonna 2019? Useamman testiviikon aikana tämä fakta ei vain suostunut poistumaan mielestäni - kenelle Outlierit on oikein tarkoitettu? Pitkien pähkintöjen jälkeen päädyin kahteen potentiaaliseen kohderyhmään:

1) lenkkeilijät tai kuntosalistelijat, jotka eivät halua kännykän painoa taskuunsa - tai joiden asussa ei edes ole taskuja - mutta jotka haluavat silti kuunnella musiikkia kuntoilua tahdittaakseen

2) matkailijat, jotka eivät halua kuluttaa kännykkänsä akkua, mutta matkanteon joutuistamiseksi vaikka lentokoneessa tai junassa haluavat silti kuuloelimiinsä sulosointuja

Kakkoskohta kumoutuu vähän sillä, että varavirtalähteet on keksitty ja junissa sekä nykyään lentokoneissakin voi ladata kännykkäänsä. Jäljelle jää siis ensimmäinen kohta. Näinkin tarkasti rajattu kohderyhmä tosin kapenee vielä entisestään, kun mietitään, kuka nykysukupolvesta omistaa musiikkia MP3-muodossa. Itselläni sitä toki on ja edelleen kiepautan kirpparilta ostetut CD:t tietokoneen kautta tiedostoiksi, jotta voin kappaleita sitten omaksi ja kavereiden iloksi soitella illanistujaisissa. Mutta minua 20 vuotta nuoremmat, Spotifyn ja Youtuben musiikkitarjonnan parissa kasvaneet. Mikä MP3? Mikä CD?


Outlier One Plussan pienessä paketissa tulevat ensinnäkin itse kuulokkeet, jotka ovat siis niskan takaa menevällä melko lyhyellä audiopiuhalla toisissaan kiinni olevat napit. Lisäksi mukana on hyvin lyhyt USB-piuha latausta ja tiedostojen siirtoa varten, säilytyspussukka, muutama eri kokoinen korvasovite ja mikäli ei pidä monissa langattomissa(kin) napeissa olevasta korvalehden sisään laitettavasta ‘koukusta’, senkin tilalle on pulikka, joilla OOP:eista saa perinteisempien nappien muotoiset. Ihan mukavasti kustomointivaihtoehtoja siis.

Lisäksi paketissa tulee pieni ohjekirjanen, jossa on mm. sana “Android” kirjoitettu useaan kertaan väärin - eikä ohjekirjasessa ohjeisteta lainkaan, miten MP3-musiikkia (tai FLAC, tai WAV) laitteelle saa. Windows 10:ssä se tunnistautuu muistitikkuna (4 GB), johon MP3:t simppelisti kopioidaan, mutta jonkinlainen softa olisi varmasti helpottava - tai edes se jonkinlainen ohjeistus.

Mutta positiiviselta puolelta: Outlierit ovat materiaaliltaan miellyttävän tuntuiset, hieman halvahkon oloiset (mitä toki myös hintalappu tukee) ja kevyet (16 g). Testaamattakin uskon, että ne kestävät sen pienen sadekuuron tai hiki-tsunamin, joka lenkkipolulla väistämättä joskus ilmaantuu, USB-liitinkin on piilotettu pienen luukun taakse. Ne uppoavat korviin sen verran tiiviisti, että ulkopuoliset äänet estyvät vallan tehokkaasti. Outlierit myös latautuvat täyteen parissa tunnissa ja kestävät luvatut 8-10 tuntia kuuntelua.


Lasketaan erinäiset seikat huomioon ottaen positiiviselle myös Outlierien äänenlaatu. Keskiäänet toistuvat terävästi ja napakasti, mistä on etua myös puheluissa. Sekä ylä-, että alapäästä tavaraa kyllä löytyy, mutta bassopuoli on lievästä dynaamisuudestaan huolimatta pehmeä ja ylä-äänet vaimeahkoja - ehkä sopiva määritelmä olisi “kaupallisen miellyttävä, ei ärsyttävä”. Päivittäiseen pääasialliseen kuuntelukäyttöön en näitä ottaisi, mutta kuntoilun ajan niillä kyllä posottaa. Tai äänikirjaa / podcastia nauttiessa kauemminkin. Jostain syystä bluetoothin kautta Spotify-striimattu musiikki kuulosti aika paljonkin ilmavammalta ja paremmalta kuin (ihan laadukkaasti ripatut) MP3-tiedostot suoraan laitteelta.

Pieni loppumiinus on annettava kuulokepiuhassa olevalla kaukosäätimelle, joka ei sormenpäällä hiplaillessa ole kovin havainnollinen, varsinkin jos sitä koittaa hölkätessä sieltä niskan juuresta tavoitella. Pienen totuttelun jälkeen oikeat painokohdat alkoivat kuitenkin löytyä (vaihtoehtoja ei ole montaa). Tähän “ongelmaan” Creative tarjoaa ratkaisuksi Sound Blaster Connect -appia, jolla kuulokkeita vai ohjastaa monipuolisemmin, mutta sitten katoaa taas se mainostettu “toimivat ilman kännykkääkin” -etu.

Googlailemalla en löytänyt Outlier One Plussaa suomalaisten liikkeiden valikoimassa, mutta Creativen omilla sivuilla ne ovat tällä hetkellä 35 euron hintalapulla, mikä on itse asiassa oikein hyvä hinta/laatusuhde. Vähän enemmän euroja, niin tähdet olisivat alkaneet tipahdella nopeasti. Ehkä Creativekin tietää, että puolimaratonille treenaavia ei loputtomasti ostojonossa ole. OOP:t jättivät minut vähän epäröiväksi. Oikealle kohderyhmälle ne ansaitsisivat hintaansa ja kilpailijoihinsa nähden ehkä jopa 5/5 -arvion, mutta vaikka olenkin vakaa hinta/laatu-suhde-tähdittäjä, joudun tipauttamaan yhden pois.Hintaluokka 35-50 euroa
Lisätietoa: Creative

V2.fi | Manu Pärssinen
< Game of Thrones -put... Game of Thrones -put... >

Keskustelut (3 viestiä)

kantapääkääntö180

02.05.2019 klo 02.10 2 tykkää tästä

Ostin viime kesänä skeittilaudan (+kypärän ja kyynärsuojat). Aika vähiin jäi skeittaaminen ja saa nähdä kuinka paljon tuota tulee harrastettua. Teininä tuli muutamana vuonna rullailtua ja temppuiltua.

Mutta siis skeittarillekin nää vois olla aika jees koska puhelin menee aika äkkiä rikki kun laudan kanssa kaatuu, vaikka olisikin suojattu luuri. Skeittaaminen on aika sosiaalinen harrastus (toisille elämäntyyli) mutta välillä sitä saattaa harjoittaa ihan itsekseen.

Silloin nää ois kätevät jos tahtoo samalla kuunnella musiikkia. Lautailu on aika äänekästä hommaa. Kajarista soitettu musiikki hukkuu näiden äänien alle ellei luukuta oikein kovalla volyymilla.

Tietty täytyy ottaa muut ihmiset huomioon jos lähtee "kuurona" rullaamaan. Ehkei kannata skeittiparkin ulkopuolella jos on yhtään enemmän porukkaa liikenteessä.
lainaa
jwlcnlsfjksnxk

02.05.2019 klo 08.32 2 tykkää tästä

molemmat pointit taysin valideja. viela hetki sitten pidin lenkeilla mukana vanhaa pienta kannykkaa soittimena koska kosketusvehkeet painaa ja nippanappa saa tungettua taskuun. kun se hajosi eika kaytettyja laitteita viitsi ostaa niin on ollut totuttelua jattiluuriin
ja jattiluurista onkin sitten aina akku lopussa. junat lentokoneet ja muut julkiset paikat on usein sen verran varattuna et lataus ei onnistu. varavirtalahde on pakattuna vain pitkilla reissuilla joten usein jaa musat kuuntelematta
etta kerrankin arvostelulaite joka pitaa hankkia
lainaa
iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

03.05.2019 klo 11.07

jwlcnlsfjksnxk kirjoitti:
molemmat pointit taysin valideja. viela hetki sitten pidin lenkeilla mukana vanhaa pienta kannykkaa soittimena koska kosketusvehkeet painaa ja nippanappa saa tungettua taskuun. kun se hajosi eika kaytettyja laitteita viitsi ostaa niin on ollut totuttelua jattiluuriin
ja jattiluurista onkin sitten aina akku lopussa. junat lentokoneet ja muut julkiset paikat on usein sen verran varattuna et lataus ei onnistu. varavirtalahde on pakattuna vain pitkilla reissuilla joten usein jaa musat kuuntelematta
etta kerrankin arvostelulaite joka pitaa hankkia


Osta nÄppÄimistÖ.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova