Tuorein sisältö

Nokia Communicator -älypuhelimen syntytarinaa avattiin Suomen pelimuseossa

Jukka O. Kauppinen

01.06.2019 klo 09.00 | Luettu: 5085 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Se älykkäämpi puhelin

Vuonna 1996 julkaistu Nokia Communicator (Nokia 9000) oli hämmästyttävä laite. Se oli todellinen älypuhelin ja laite, joka mahdollisti yhteydenpidon ja mobiilin työnteon ennen näkemättömällä tavalla. Hyvän näytön, kunnon näppäimistön ja monipuoliset yhteystekniikat yksiin kuoriin ahtanut laite oli toki niin sanotusti hinnakas mutta myös tehokas. Toki myös statussymboli, joskin toki luurit valuivat hiljalleen myös tavallisempienkin jamppojen käsiin.

Tänään liki mikä tahansa älyluuri tekee toki enemmän kuin Communicator ja on tehokkaampikin, mutta no, eipä niissä enää kunnon näppäimistöjä ole. Eikä myöskään samaa upeuden fiilistä.

Suomen pelimuseon ja Mediamuseo Rupriikin taannoin järjestämä esitelmätilaisuus kertoo laitteen suunnittelijoiden suulla Communicatorin syntytarinan ja tarjoaa monta upeaa tiedonmurua laitteen historiasta.




Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä
Lisää Hardware-videoita

Checkpoint TV esittää: Nokia Communicator

(C) 2017-2019 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Kuvaaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Game of Thrones -put... Koeajossa Tier-sähkö... >

Keskustelut (2 viestiä)

Adolf_Potler

02.06.2019 klo 12.45

Nykytekniikalla tuollainen niin olisi itselleni ykkös ostos. "Läppäri" ja puhelin samassa kompaktissa koossa niin ai NAM! Nyt on vain jotain hemmetin taitettavia näyttöjä jotka hajoaa alta aikayksikön.
lainaa
cos

03.06.2019 klo 19.54

Adolf_Potler kirjoitti:
Nykytekniikalla tuollainen niin olisi itselleni ykkös ostos. "Läppäri" ja puhelin samassa kompaktissa koossa niin ai NAM! Nyt on vain jotain hemmetin taitettavia näyttöjä jotka hajoaa alta aikayksikön.


No mikset osta sellaista? Itselläni on esimerkiksi Planet Computersin Gemini käytössä johon olen ollut sangen tyytyväinen. Loppukesästä tulee Cosmo Communicator joka on sama paranneltuna kunnon kameralla ja ulkoisella näytöllä. Kts https://www.indiegogo.com/projects/cosmo-communicator

Muitakin kommunikaattoripuhelimia maailmasta löytyy. Kivijalkaliikkeistä näitä tosin on turha etsiä, ovat sen verran erikoislaitteita.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova