Tuorein sisältö

Watchmen: HBO:n syksyn toivo räjähti käyntiin

Jari Tapani Peltonen

21.10.2019 klo 23.30 | Luettu: 6846 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

The nerds watch the watchmen.

Kausi 1: Jakso 1
It's Summer and We're Running Out of Ice


Lost-mies Damon Lindelof tapaa koukuttaa keskosiksi jäävillä hyvillä ideoilla. Tarjolla on tiivistettyä häntä, mutta on lupaavaa, että kritiikkiin itsetietoisesti suhtautuva mies kuvailee kautta itsenäiseksi kokonaisuudeksi. Jos mahalaskua ei tarvitse odottaa 10 vuotta, vihjailusta raaskii innostua.

Jakso tiivistyy sanoihin "mitä hittoa", koska se on suunniteltu nettikeskusteluita varten. Kaikki on nurinkurin tavalla tai toisella, jotta googlettaisit jotakin.

Nykypäivän Yhdysvalloissa on uhkaavaa, jos poliisi pysäyttää mustan miehen sormi jo liipaisimella. Vaihtoehtoiseen nykyisyyteen sijoittuvassa sarjassa poliisi on naamioitu, mutta hän on musta, eikä hän saa pistoolia telineestä ilman lupaa. Pysäytetyltä valkoiselta mieheltä löytyy äärioikeiston symboliksi väitetty Rorschach-naamio...

Tulkitaan esiin elämän tarkoitus. 80-luvun sarjakuvassa Rorschach on päähenkilö, mutta hänellä on myrkyllinen asenne ja hän on satiiria sankareista. Tv-sarja on jatko-osa, joka vahvistaa, että Rorschachin vilpittömillä faneilla viiraa päässä. Kohtaus pohtii ironisesti, miten käy, jos sivistyneistön toivomat tiukat aselait menevät läpi ääriliikkeiden uhan säilyessä. Poliisit naamioituvat, koska on liian vaarallista olla poliisi omalla naamalla.

Vaikka niin. Sitten? Erilaisilla kytillä on erilaiset naamiot ja hekin käyttäytyvät fasistisesti naispuolinen päähenkilö mukaanlaskien. Yksi musta harrastaa valkoisen ylivallan juttua ja taivaalta sataa mustekaloja ja kartanon hömppäsetä sanoo pimpelipom. Osa sarjakuvan tuntijoista vetää yhtäläisyyksiä vanhoihin teemoihin, mutta ei pidä lannistua, jos nörtti selittelee visuaalisia täkyjä. Tämä on palapeli kaikille. Mustalla päähenkilöllä on vaaleita lapsia johtuen jalosta värisokeudesta, mysteeristä ja/tai siitä, että kysyisit.

Jakso on miellyttävästi näytelty ja isolla rahalla tehty toiminnallinen jytkähdys. Historiallista rotumellakkaa sivuava takauma vaatii huomion välittömästi. Mitä tulee loistaviin pilotteihin, ero Game of Thronesiin, The Handmaid's Taleen ja jopa harhaisista roboteista kertovaan Westworldiin on se, ettei edes hahmojen tunnereaktioihin voi täysin luottaa.


Jakso 1-2 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Hyper... Kidding: Jim Carrey ... >

Keskustelut (4 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.10.2019 klo 13.47 2 tykkää tästä

Jep, tässä oli ehdottomasti potentiaalia.
lainaa
Luokaton

22.10.2019 klo 14.40 1 tykkää tästä

Lindelof on Lostin lisäksi luonut Leftoversin, jonka luen melkeinpä parhaaksi sarjaksi koskaan. Lost nyt oli mitä oli loppua kohden, mutta Leftovers on aivan loistava. Sen takia innolla odottanut tätä Watchmenia.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.10.2019 klo 15.06

Leftovers on näkemättä. Perustan ennakkoluulot juosten pissittyyn Lostiin, kamalaan Tomorrowlandiin ja elokuviin, joissa käsikirjoitus on viihdyttävän paketin heikoin lenkki, kuten Prometheukseen.
lainaa
Luokaton

25.10.2019 klo 09.39

Jari-Pee kirjoitti:
Leftovers on näkemättä. Perustan ennakkoluulot juosten pissittyyn Lostiin, kamalaan Tomorrowlandiin ja elokuviin, joissa käsikirjoitus on viihdyttävän paketin heikoin lenkki, kuten Prometheukseen.


Suosittelen kyllä tuota Leftoversia. Hienosti näytelty ja kirjoitettu (ainakin omasta mielestä, enkä ole yksin mielipiteeni kanssa). Toisin kuin Lost, Leftovers mielestäni vain paranee loppua kohden ja sarja paketoidaan hienosti.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova