Tuorein sisältö

Kidding: Jim Carrey masentaa vaihteeksi hyvällä tavalla

Jari Tapani Peltonen

25.10.2019 klo 23.00 | Luettu: 4684 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

'Hänelläkin taitaa olla aivokasvain.'
Kidding saa 2. kauden helmikuussa. Väsätessäni arvostelukalenteria puhe oli marraskuusta, mutta -

BoJack Horseman näköjään jatkuu tänään. Voi vit-... Mut-...


Kausi 1: Jaksot 1-2
Green Means Go ja Pusillanimous


Kidding saattaa olla paras asia, jonka Jim Carrey on tehnyt tällä vuosituhannella. Hänen näyttelemänsä lastenohjelman setä on laulanut ja virnistellyt samalla tyylillä vuosikymmeniä ilmeisen vilpittömästi. Mies on menettänyt toisen poikansa ja muuttanut erilleen perheestään, mutta hän on pystyssä. Hän tahtoisi viedä show'n eteenpäin ja puhua lapsille kuolemasta. Hyvä on, heltyy tuottaja lopulta. Kuolemajakso on liikuttava ja ammattitaitoinen, mutta tuottajalla ei ollut aikomustakaan esittää sitä.

Nyt päässä sirittää. Viaton, kirosanojakin välttelevä setä pistää hanttiin ja yksityiselämässä myös. Carreyn suoritus on hauska, vivahteikas, suhteellisen hillitty ja ennen muuta sympaattinen, missä auttaa se, että hän on itsekin käyttänyt vuosituhannen sekoamiseen (katso pari haastattelua ja Man on the Moon -dokkari). Hän on klovnin kyyneleet -käsitteen ruumiillistuma tietyllä lailla hymyillessään.

Hallitulla kerronnalla voidaan tarkoittaa jos jotakin ja joskus saavutus on matemaattisen jämäkkä. Sankarille selitetään, että kuolemajakso pilaisi brändin jatkuvuuden, joten protestiksi hän ajelee tukan keskeltä. Nyt hän näyttää pelleltä, jona häntä pidetään. Tätäkin hän hyödyntää hyvään puhuessaan sairaalle pojalle (joka epäilee, että sedälläkin on aivosyöpä). Tv-lähetys taustalla osoittaa, että jo tehosteiden kannalta jatkuvuus on tärkeää. Setä ei ole valmis lopettamaan, joten hän hyväksyy hiuslisäkkeen, mutta nyt hän on purkkaviritelmä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Pienestä ideasta pyritään ottamaan kaikki irti.

Jokaisen sarjan aloittava otos "no tässäpä olisi tissit herralle ja jyystön liikuttama perse rouvalle" nähdään toisessa jaksossa, eli ensimmäisen tunnin aikana, mutta joku joutui odottamaan sitä viikon, joten se ei kumoa jos ei vahvistakaan illuusiota itsevarmuudesta. En elättele toivoa siitä, että sarja on perustellut kestonsa 10 tunnin jälkeen, mutta alku meni heti tunteisiin ja sivujuonet esitellään miellyttävän luontevasti, vaikkei leffaversio kaikkea sitä tarvitsisi.


Juttu 2 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Watchmen: HBO:n syks... His Dark Materials: ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova