Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Philips Brilliance 346P1CRH -näyttö

Anne Kukkura

01.07.2020 klo 19.39 | Luettu: 4248 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Rinta kaarella
Katsastin jonkin aikaa sitten Philipsin SuperWide-näytön Brilliance 439P9H:n (V2.fi testasi: Philips Brilliance 439P9H SuperWide -näyttö). Nyt V2.fi:n portaille kannettiin toinen kaareva P-sarjan Philips, jota voisi ehkä nimittää edellisen pikkuserkuksi. Yhden hengen voimin laatikostaan purettava ja jalustalleen laitettava 346P1CRH on 34-tuumaisena toki 43-tuumaista edeltäjäänsä sirompi, mutta on Philips siihen pyrkinyt muutakin eroa saamaan.


Perusominaisuuksissa on samankaltaisuutta: Tuki Adaptive Syncille, sisäänrakennetut kaiuttimet ja sekä helpot valikot monipuolisine asetuksineen. Tuottavuusominaisuuksina mukana ovat kiinteä KVM-kytkin, sisäänrakennettu, näytön yläreunaan piiloutuva webbikamera ja mahdollisuus käyttää näyttöä telakkana niin, että käyttöönsä saa siististi laitteen takaa ohjatun Ethernet-yhteyden sekä esimerkiksi USB-jakajan, joka sisältää myös pikalatauksen. Kuvaliitäntöjen määrää on tosin karsittu hieman, joten niiden käyttötarvetta on syytä miettiä mallia valitessa.

Muodikas kuin sika pienenä


Laitteen ydin on 3440 x 1440 -maksimiresoluutiolla ja 100 Hz kuvataajuudella pörisevä VA-paneeli, joka tarjoaa kirkkautta 500 cd/m2 saakka. Kontrastisuhdettakin piisaa, 3000:1. 110 PPI:n pikselitiheys näyttää hiukan paremmalta kuin aiemmin testatun SuperWide-näytön kohdalla, sillä tekstiä on helpompi lukea oletuskoossa. Paneeli rajoittuu 8-bittiseen värintoistoon, joten DisplayHDR 400 -sertifikaatilla varustettu näyttö ei tarjoa kummoista laatua näyttäviä HDR-hetkiä toivoville. Muutoin kattavuutta löytyy 120 % sRGB:ssä, 88 % AdobeRGB:ssä ja 90 % DCI-P3:ssa. Tämä tarkoittaa samaa kuin isomman 439P9H SuperWiden kohdalla, eli webbisisältöjen luomisen osalta värintoisto on kelvollinen mutta vaativampiin graafisen alan tehtäviin tarvitaan jokin tässä suhteessa tarkempi näyttölaite. Värit ovat silti ennen kalibrointiakin tehdasasetuksilla raikkaan näköiset.


Näyttö on ulkomitoiltaan siisti ja pöydälle sopiva, kun taas ulkonäkö on asiallinen ja hillityn trendikäs. Korkeuden säätö on sujuva ja napakka, samoin kulman säätö. 1500 R -kaarevuus on tämän kokoiselle laitteelle sopiva ja katselukulmat ovat hyvät. Tietysti kokemus kärsii jos istuu liian lähellä ruutua, mutta kaartuva kuva-ala kattaa näkökenttää tarpeeksi maltillisemmankin matkan päästä. Pinnoite on riittävän himmeä ja heijastamaton. Pientä värien, kontrastin ja taustavalon vääristymää oli havaittavissa reunoilla erityisesti kulmia kohden, mutta ei liiallisuuksiin asti.

Pidin erityisesti siitä, miltä ajopelit ja simulaatiot, kuten Euro Truck Simulator ja TheHunter: Call of the Wild näyttivät leveämmässä kuvassa. Kuvasuhdetta voi toki säätää ja testasin monitoria muidenkin pelivehkeiden kera, mutta on myönnettävä, että se on selvästi tarkoitettu tietokoneen (tai kahden) kaveriksi. Yhden DP-liitännän lisäksi toki löytyy HDMI, mutta kuten Manukin aiheesta totesi, tarvittaisiin niitä konsolikäyttöä ajatellen todennäköisesti enemmän.

Asetuksia ja automatiikkaa


Edeltäjänsä tavoin 346P1CRH sisältää erilaisia kuvanparannusominaisuuksia ja säätömahdollisuuksia. SmartImage tarjoaa valittavaksi erilaisia valmiita sävyfilttereitä, SmartResponse parantaa vasteaikaa kuvanlaadun kustannuksella ja SmartContrast säätää kontrastia automaattisesti sen mukaan, mitä ruudulla näytetään. Näyttöä on mahdollista käyttää jaetussa tilassa niin, että 21:9-kuvaruutua voi käyttää kahdella laitteella samanaikaisesti mutta lisäksi löytyy myös kuva kuvassa -toiminto, joka näyttää kahta eri signaalilähdettä päällekkäin. Pixel Orbiting taas liikuttaa välillä kuvaa niin, ettei se pääsisi palamaan kiinni yksittäisiin pikseleihin. Tämän voi nähdä silloin tällöin pienenä nykäyksenä johonkin suuntaan, mutta se ei haitannut omassa käytössäni mitenkään. Lisäksi infrapunasilmää käyttävä PowerSensor säästää virtaa himmentämällä näytön kun käyttäjä poistuu sen edestä. Valitettavasti viimeksi mainittu oli ajoittain laiska toimimaan, mutta tasalaatuisemmassa, kohtuullisessa ympäröivässä valaistuksessa ongelmia tuskin on.


Kamera ei muuten meidän testikappaleessamme sattunut yhdistämään koneeseen laisinkaan, mutta paperilla se näyttäisi olevan sama, kuin aikaisemmin testatussa SuperWide -mallissa. Se tarkoittaa, ettei kameran ja mikrofonin laatu ole mitenkään erityislaatuisen hyvä, mutta toimii riittävän hyvin vaikka videopalaverien kuvaamiseen.

“Monitori lienee prosumer-laitteena suunnattu joustavaan multimedia- ja businesskäyttöön, jos värit eivät ole kynnyskysymys”, totesin isommasta SuperWide -mallista, mutta tämä malli nojasi hintansa ja karsittujen liitäntöjensä puolesta enemmän PC-pelaamisen puoleen, minkä lisäksi nostaisin loppulauseeseen vielä vaativahkon kotitoimistokäytönkin. Adaptive Sync toimii hienosti G-syncistelevän koneen kanssa ilman virallista tukea ja 100 Hz ruudunpäivitys on todella pehmeä ja kaunis katsella. SmartResponse-kiihdytys toimii entistäkin tasalaatuisemmin hiukan maltillisemman kokoisen paneelin kera verrattuna aiemmin testattuun Philipsiin. Vaikka 346P1CRH ei omassa käytössäni riittänyt korvaamaan kahden näytön tarvetta, se jätti jälkeensä himon omistaa kaareva pelinäyttö. Mainittakoon myös, että pidin todella siitä, kuinka paljon pöydälle jäi tilaa unohtuneille kahvimuk– eikun muistilapuille ja toimistotarvikkeille.


Hinta: 650
Lisätietoa: Philips

V2.fi | Anne Kukkura
< Peltonen: eikö paska... V2.fi testasi: Honor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova