Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Bose Soundlink Micro

Manu Pärssinen

13.04.2020 klo 12.45 | Luettu: 4947 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Ääntä vaikka metsään mukaan
V2.fi:n Mikkokin jo aikanaan totesi, että sitten kun ihmiskunta lakkaa olemasta, bluetooth-kaiuttimia löytyy vielä kasoittain. Bose lähetti testiin pienen ja kestävän Soundlink Micron, joka ei hieman yli sadan euron hintalapullaan ole sieltä bt-kaiuttimien huokeimmasta päästä, mutta onko pikkupakkaus rahojen väärti?


Pientä, suunnilleen CD-levyn kokoista (paitsi 3,5 cm paksua) kaiutinta on saatavilla kolmessa eri värikuosissa, joista toimitukseen sininen - muut vaihtoehdot ovat musta ja oranssi. Hieman alle 300 grammaa painava mötikkä tuntuu kädessä miellyttävältä ja ehkäpä uskottavaltakin; sen pintamateriaali on kumimaista muovia, mikä toki liittyy yhteen kaiuttimen tärkeimmistä ominaisuuksista: Soundlink Microlla on IPX7-luokitus. Bosen lainaamaa laitetta en uskaltanut metrin syvyisiin lammikoihin tiputella, mutta kyllä sen uskalsi ilman huolta kylpyhuoneessa laittaa pesukoneen päälle soittelemaan suihkun ajaksi.

Asian X päälle laittaminen onkin oleellinen asia Soundlink Micron kanssa. Siinä on kokoonsa nähden varsin kohtuullinen soundi, mutta huomasin sen vaihtuvan todella paljon riippuen siitä, minkälaisen pinnan päällä laite oli. Työpöydälläni pehmeähkön hiirimaton päällä se ei päässyt oikeuksiinsa, mutta varastolaatikon tai isomman tukevan pöytäpinnan päällä äänenlaatu oli parhaimmillaan oikein miellyttävää, oli kyse sitten puheesta tai bassopitoisemmastakin musiikista. Kaiutinta mainostetaan kuvilla, joissa se roikkuu repun hihnasta metsävaellusretkellä, eikä kinttupoluilla toki voi hifielämystä odotellakaan. Siihen tarkoitukseen Bose kuitenkin ominaisuuksiltaan sopii erinomaisesti.


BSM linkittyi kännykkään mukisematta ja laite jopa reagoi puhelinmalliin, sillä heleä naisääni lausui välittömästi "Connected to… Nokia 9". Sitä voi käyttää myös kaiutinpuhelimena sekä ottamaan vastaan Googlen (tai Sirin) äänikomentoja. Kuuntelin kaiutinta satunnaisesti silloin tällöin parin viikon ajan (mm. parveke-Sandstormia soitellessa perjantaisin) ja tätä kirjoitettaessa se kertoo akun olevan 80%. Viralliset lukemat kertovat akkukestoksi 6 tuntia, joten kyllä tämän kanssa uskaltaa yhden illan nuotioretkelle lähteä. Ja jos on useampi samanlainen, ne saa linkitettyä yhteen partytilaan Bose Connect -appin avustuksella. Softassa on myös hauska optio, jolla saa arvottua laitteelleen nimen ("Surprise me!"), joten minulla ollut pikkukaiutin sai nimekseen “KC Butterball”. Okei.

Soundlink Micron päällä on äänenvoimakkuuden säädön painikkeet, sekä keskipainike, jota tuplaklikkaamalla voi skipata kappaleen ja triplaklikkaamalla palata edelliseen - tämä alkaa olla aika standardi langattomissa laitteissa. Samalla painikkeella voi myös vastata tai lopettaa puhelun ja siirtyä äänikomentotilaan.

Itselläni ei täysin tarkoituksenmukaista käyttökohdetta Soundlink Microlle ei ole, joten sen hintalappu ei aivan kohtaa minun lompakkoani. Samassa haarukassa ei tosin kovin montaa vaihtoehtoa ole, vain paljon halvempia (joissa todennäköisesti on huonompi äänenlaatu) tai jonkin verran kalliimpia ja isokokoisempia. Jos sinusta tuntuu, että tämä on bluetooth-kaiutin juuri sinun metsäreissuillesi tai vaikka saunan pukuhuoneeseen, lisää tähtiin puolikas tai kokonainen lisää.Bose Soundlink Micro

Hintaluokka: useimmissa kaupoissa 100-120 eur, Bosen sivustolla 140
Lisätietoa: Bose

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi kilpailu: Voit... V2.fi testasi: Bose ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova