Tuorein sisältö

Barbaarit 1-1: roomalaiset ja saksalaiset sotivat Netflixissä

Jari Tapani Peltonen

26.10.2020 klo 16.00 | Luettu: 6495 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Banaalius Maximus

Kausi 1 - Jakso 1:
Wolf and Eagle


Rooman valtakunnan laajentuminen päättyi nykyisen Saksan seutuville. Sarjalla on varaa esittää tyydyttävässä mittakaavassa se, kuinka perunasäkkiin pukeutuneet joulupukit onnistuivat vuonna 9 jKr. kaatamaan Euroopan ensimmäisen metroseksuaalin armeijan, jolla oli huomattava ylivoima. Tuotanto on saksalainen, joten ei tarvitse katsella englantilaisten aksenttien koottuja kärhämiä. Tämähän kelpaa ilman muuta? Ehtii mielessä "muukin" käydä, kun kliseinen 1. jakso on näkemättä nähty ehkä viimeistä lausetta lukuunottamatta. Jännitän, voittavatko hahmot puolelleen ennen kuin nukahdan.

Virnistelevät roomalaiset verottavat. Joulupukit hohhailevat, että mitä perkelettä, mutta heidän klaaninsa ovat riidoissa, joten tarvitaan lisää provosointia ennen veljeyttä. Vuonna 2020 verot ovat paremmassa maineessa kuin ulkomaalaisia vastustavat partaveljet, mutta torjuin tuollaiset mielleyhtymät: nyt katsotaan ylvästä Braveheartia, tms. Kun roomalaiset kenkkuilivat lisää ja sankarit tarvitsivat apua, päässäni alkoi soida "Asterix elää! Sama firma, sama kuja, läpälää!" Pointti: jos persoonallisen puheenvuoron sijaan vain käsket heittää aivot narikkaan, näinhän siinä käy.


Keskiössä on nuoripari, joka ajaa asiansa kuten kaikki muukin. Kaunaisina he suorittavat sissi-iskun roomalaisten leiriin ja varastettua MacGuffinia myöhemmin on vihjattu, missä merkeissä lopputaistelua alustetaan. Sopii.

Olen sitä kriittisempi, mitä selkeämmin tiedän mistä tykkään, joten jälkimmäisellä puoliskolla nipotin siitä, miten soturitar pitäisi toteuttaa. Karu muija - kuten 80-luvun saksalainen kuulantyöntäjä - maistuisi. Sähäkkä missi on siedettävää roolipelaamista siinä missä hänen poikaystävänsäkin eli haltiamaisen soma rogue, mutta sen vaiheen voisi skipata, jossa soturitar on palkintovaimo, kun piirretty Mulankin löysi vaiheelle ja hahmonkehitykselle enemmän aikaa. Sentään keskityin näkemääni.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Dark 26/26: scheisse... V2.fi testasi: POCO ... >

Keskustelut (3 viestiä)

Gari1

27.10.2020 klo 00.36 1 tykkää tästä

Pitääkin katsoa tämä. Tuleeko The Queen's Gambitista jakso jaksolta arvostelua? Itse tykkäsin kovasti.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.10.2020 klo 00.54 5 tykkää tästä

Jo shakki itsessään kiinnostaa, mutta en ole varma, kun loppuvuoden kalenteri on melkein valmis. Useammin eli peräti noin kahdesti toivottu Cobra Kai -seuranta alkaa tällä viikolla.
lainaa
MikroPop

Rekisteröitynyt 05.11.2019

28.10.2020 klo 19.15 1 tykkää tästä

Täältä vielä kolmas Cobra Kai toive vaikka sitä ei enää tarvitakaan.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova