Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Honor Watch GS Pro

Manu Pärssinen

06.11.2020 klo 17.40 | Luettu: 6178 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pitkille laduille

Huawein ja Honorin tuotteet pidetään visusti erossa toisistaan, vaikka ne saman firman alla elelevätkin. Välillä tämä tuottaa kuitenkin kuluttajalle päänvaivaa ja tällä kertaa se päänvaiva osui meikäläiseen, sillä testasin lokakuun puolivälissä Huawei Watch GT 2 Pro -älykellon (arvio) ja vain viikkoa myöhemmin postissa saapui Honor Watch GS Pro. Istuessani sen etäesittelyssä kaikki tuntui sen verran tutulta, että aloitetaanpa tämäkin arvio pienellä taulukoinnilla.

Huawei Watch GT 2 ProHonor Watch GS Pro
Koko46.7 mm x 46.7 mm x 11.4 mm, 52 g48 mm x 48 mm x ? mm, 45,5 g
Näyttö1,39” AMOLED 454 x 454 HD1,39” AMOLED 454 x 454
Muisti4 Gt4 Gt
GPSKyllä, sis. Route Back -toiminnonKyllä, sis. Route Back -toiminnon
Sensoritkiihtyvyys, gyroskooppi, geomagneettinen, optinen syke, ympäristön valo, ilmanpaine, kapasitiivinenkiihtyvyys, gyroskooppi, geomagneettinen, optinen syke, ympäristön valo, ilmanpaine, kapasitiivinen
Akunkesto14 päivää peruskäytössä (455 mAh)25 päivää peruskäytössä (790 mAh)
Prosessori Kirin A1 Kirin A1
Treenaustilojayli 100yli 100
V02Max4-mittausKylläKyllä
SpO2-mittausKylläKyllä
TruSleep 2.0KylläKyllä
Remote ShutterKylläKyllä
VedenkestäväKyllä, 5 ATMKyllä, 5 ATM
Hinta299 eur249 eur, raj. ajan ilmaiset kuulokkeet


Eroja ei siis todellakaan ole paljon ja 50 euron hinta- sekä kokoerokin selittyy enimmäkseen käytetyillä materiaaleilla. Lisäksi Honor on brändätty hieman kustannustehokkaammaksi ja nuoremmille kuluttajille suunnatuksi, joten silläkin voi olla oma osuutensa hintalappuun.

Ennen kuin alan purkaa yllä olevaa listaa enemmän, mainitaan pari hyvää seikkaa. GS Pron hihna tuntui heti ensi sekunneista miellyttävältä. Se on kumia (fluorikumia), eikä tunnu lainkaan niljakkaalta. Lisäksi ranneke on muotoiltu kaarevaksi, joten se mukailee ranteen muotoja ja tuntui, ettei sitä tarvinnut kiristää niin kireäksi kuin joitain muita älykelloja, jotta sykemittaus toimisi luotettavasti. Toinen asia, mitä pitänee pitää hyvänä seikkana, vaikka en suhteen asiantuntija olekaan, on se asia, jota tämän mallin kanssa hehkutetaan eniten: Kello on läpäissyt 14 niin kutsuttua MIL-STD-810G-testiä.


Testeihin kuuluu muun muassa lämpötilanvaihteluiden, auringonpaisteen, kosteuden, ilmanpaineen testit sekä erilaisia hiekka-, pöly-, tärinä- ja iskutestejä. Testien suorittamisella halutaan varmasti korostaa sitä, että tämä älykello on tarkoitettu erityisesti ulkoliikkujille, olivat olosuhteet millaiset hyvänsä. Suomen oloissa sillä pitäisi pärjätä siis mainiosti, eikä tihkuisassa 10 plusasteen syyssäässä oikein ole mahdollista testata pitävätkö väittää paikkaansa, mutta ei GS Pro ainakaan pienestä sateesta ollut moksiskaan pienellä ulkolenkillä ranteessa ollessaan.

Minulle ykkösasia älykelloissa on akkukestävyys, eli se, ettei kelloa tarvitse joka ilta muistaa pistää lataukseen. GS Pron kanssa virallinen lukema on jopa 25 päivää, mutta kun tutkii kotisivuja tarkemmin, se on saavutettu melkoisen spesifillä käyttötavalla. Tämänkin kunnollinen testaaminen olisi vaatinut useita eri käyttörasituksella tehtyjä 2-3 viikon jaksoja, mutta jätin tarkoituksella kellon lataamatta ja minun käytölläni se kuoli noin 11 päivän käytön jälkeen. Kovin säästeliäs saa siis olla, mikäli aiko tuohon 25 päivään päästä. Internetiä kiertelemällä löysin samansuuntaisia havaintoja, mutta on 11 päivääkin parempi kuin 1-2 päivää ja ehkä ominaisuutta päivitetään vielä. GPS päällä lupaus onkin 100 tuntia, mikä vaikuttaa realistisemmalta. Harmillisesti GS Prota ei saa ladattua jokin aika sitten arvioimallani Skullcandyn langattomalla Qi-latausalustalla, vaan se vaatii oman kaksinastaisen laturinsa.

Route Back -toiminnon potentiaalisesta hyödystä vaikkapa luontokuvausreissulla tai sienimetsällä mainitsin myös Huawei Watch GT 2 Pro:n arviossa, mutta toki kohdeyleisölle tärkeintä ovat kellossa olevat treeniohjelmat sekä omien urheilusuoritteiden seuraaminen. Niitä onkin roppakaupalla tässäkin mallissa: Mukana on yli 100 urheilutilaa, joista suomalaisten sydämiin tähdätään erityisestii erilaisilla hiihto- ja laskettelutiloilla. Kunhan sitä lunta tulisi ja rinteet saisi auki. Henkilökohtaisesti - kuten monen muunkin näinä aikoina - täytyy tyytyä lähinnä rennompaan ulkoiluun tai muuten vapaamuotoisempaan treenaamiseen.


Olen viimeisen vuoden aikana jo jotakuinkin tottunut siihen, että kiireisenä hetkenä esimerkiksi kaupan käytävällä puhelimeen on helppo puhua ja vastata siihen ranteesta. GS Prolla tämä käy yhtä kätevästi kuin aiemmillakin testatuilla kelloilla. Hieman valitettavaa on edelleen se, että jotkut toiminnot, kuten esimerkiksi puhelimen kameran etälaukaisu toimivat vain saman firman luureilla (EMUI 10.1).

Vaikka kolmella vuoden sisään testaamallani Honor/Huawei-kellolla ei paljon eroja olekaan, loppujen lopuksi se, jonka jättäisin ranteeseeni on ehkä tämä GS Pro. Se kestää lataamatta peruskellokäytössä pitkään ja sitten kun metsäpolku kutsuu, ominaisuuksia piisaa. Pidän myös sen rouheasta, hieman 80-luvullekin vievästä ulkoasusta. Se oli sitä aikaa, kun joka muksulla oli ranteessa kello ja mitä enemmän siinä oli vimpaimia, sen parempi. 250 euron laittaminen kelloon on iso panostus ja hintaluokka on sellainen, jossa kilpailua alkaa olla jo melkein kaikilta valmistajilta.

Kovin villi viidakko Suomen älykellovalikoima ei vielä ole, mutta ostajan pitää ehdottomasti tietää, mitä ominaisuuksia kelloltaan haluaa kauppaan astellessaan ja paljonko rahaa siihen haluaa sijoittaa.Honor Watch GS Pro
Hintaluokka: 250 eur
Lisätietoa: Honor

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Honor... The Lego Star Wars H... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova