Tuorein sisältö

The Lego Star Wars Holiday Special

Jari Tapani Peltonen

17.11.2020 klo 16.00 | Luettu: 2683 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Lego Bea Arthur! Vai Lego Poe? Ei voi tietää.

Kaikki tapahtui kahdesti, eli elämme Rise of Skywalkerin jälkeistä aikaa. Useimmat sankarit harrastavat epätoivoista nostalgiaa juhlimalla "elämän päivää", mutta Rey löytää aikakristallin, joka sallii syöksyä läpi vanhojen leffojen. Jos Disney yhtäkkiä haluaisi tasan 10 episodia, pidempi versio tästä kolmen vartin animaatiosta olisi looginen tapa "sitoa saaga yhteen" hengettömän kaupallisesti. Paljon kustantaisi 30-60 minuuttia nuorta CGI-Lukea?

Koin ensimmäisten Lego Star Wars -pelien simppelin, mykän komedian charmikkaana, mutta pidemmän kaavan Lego-elokuvat tuntuvat animaatio- ja lelualojen eli mielikuvituksen itsensä rappiolta. Kivuton Holiday Special koostuu puoliksi nostalgisista välähdyksistä. Vitsit eivät ole kummoisia, enkä näytä tätä Ninjago-ikäiselle piltille, koska kaikki on kiinni viittauksista, mutta toki viittaukset kutittavat faneja eri kulmista.

Obi-Wan pitää kauppaneuvotteluita tylsinä? Loukkaannuin; ottaisin kernaammin sarjan Naboon kauppasaarrosta kuin mandalorialaisesta. Aikakristalli on isoin kriisi sitten senaattori Jar Jar Binksin puheen? Hörähdin sille. En muista pitäneeni kaksimielisenä kohtausta, jossa nuori Luke puristaa joystickia ja yrittää tujauttaa laakin ahtaaseen reikään, mutta tällä kertaa Rey teleporttaa hänen syliinsä kriittisellä hetkellä. Lisäksi: vilkkuvia värejä.

Ja vähän varjoja. Alkuperäistrilogian keisari ja Darth Vader ymmärtävät aikakristallin voiman, joten he ehtivät juonia ja sarkastisesti ihmetellä kohtaloaan. Tarinaa voi vakavissaan kritisoida siitä, että vaikka Vaderin sovituksen hetkessä viivytään tovi ja paikalle tuodaan ylimääräisiä hahmoja sitä potentiaalisesti kommentoimaan, sen pohjalta ei kyetä luomaan lämminveristä joulunajan satua. "Sanomaa" viritellään siltä pohjalta, että Reyn on opittava paremmaksi opettajaksi Finnille, jonka kanssa hän ei taaskaan hengaile.

Ymmärrettävästi kaikki pysyy niin pinnallisena, että väärään aikaan päätyneet tyypit tarvitsee vain heittää takaisin. Melkein kiinnostuin pidemmän version potentiaalista, mutta sitten näin taas 30 vastaavan spesiaalin listan, joten ehkä se on tehty ja tämäpä jo palvelikin.


Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Honor... V2.fi testasi: Sony ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova