Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Bionik Giganet Adapter, lisää vauhtia Switchiin

Jukka O. Kauppinen

07.05.2019 klo 09.00 | Luettu: 3190 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Oliko bitti poikittain? Ei ole enää.

Nintendon Switch-konsoli on oikein kiva värkki koti- ja reissupelaamiseen. Mutta voi että ne pelien asentamiset voivat joskus kestää loputtoman pitkään, jos pelinsä ostaa diginä ja lataa netistä. Ne kodin langattomien verkkojen nopeudet, argh. Eikö olisikin kätevää, jos Switchin voisi kytkeä kiinteään nettiin. Eikö vain?

Bionikin mielestä se on tosi helppoa: ostat vain heidän Switch-verkkosovittimensa. Se on ihan yksinkertaisen simppelisti USB-kilke, joka asennetaan Switchin telakan sisään. Sitten vain naksautetaan RJ45 kiinni, katsotaan kun Switch vaihtaa kiinteään verkkoon ja hämmästellään, että kylläpäs bitti juoksee vauhdikkaasti.

Switchissä itsessään ei ole latausnopeusmittareita, mutta perinteisen rautalankasäännön mukaan kiinteä yhteys on aina nopeampi, vakaampi ja luotettavampi kuin langattomat WiFi-verkot. Se päti nytkin. Tieteellisen tarkalla sekuntikellometodilla mitattuna pelit latautuivat etheriin liitettynä Switchille keskimäärin tuplanopeudella, huonommillaankin noin 30-40 prosenttia nopeammin.

Jos konsolille on asennettu enemmänkin pelejä, niin sekä niiden että järjestelmän omien päivitysten lataukset voivat kestää oman aikansa. Niinpä telakan kytkeminen lankabittiin on kovalle Switch-pelaajalle ihan kelpo idea. Saahan siitä hitusen iloa nettipelaamiseenkin, kun yhteys on vakaampi ja pingi pienempi.

Katso selittävä videotesti tästä näin:

Suora linkki: https://youtu.be/1FbAfIB3Xkg

Latausnopeuksien vertailua:

Youtuben lataus… (121 Mt)
Giganet-adapterilla: 2.17 min
WiFissä: 0.56 min

Sega Ages Outrunin lataus… (101 Mt)
Giganet-adapterilla: 0.58 min
WiFissä: 1.28 min

Heroes of the Monkey Tavernin demo… (755 Mt)
Giganet-adapterilla: 5.11 min
WiFissä: 8.55 min

Pelkän kaapelibittilatausnopeuden mittauksia:
Mario Kart 8: 46 min (6,8 Gt)
Horizon Shift: 1.39 min (165 Mt)
Nine Patchments: 22 min (2,5 Gt)

Lisäksi konsolille ladattiin kaapelibitillä mutta ilman sekundaattoria muun muassa pelit Saboteur (273 Mt), Final Fantasy VII (3,7 Gt). Ja hyvinhän se toimi. Joten jos tarvitset Switchiin kiinteää verkkoyhteyttä isojen tiedostojen ripeään lataamiseen, niin tällä se todistetusti onnistuu.

Giganet Adapter toimii Switchin lisäksi myös tietokoneissa, eli siitä voi olla hyvinkin lisähyötyä taloudessa, jossa ollaan siirrytty liiankin moderniin nykyaikaan, jossa läppäreissä ei ole enää ethernet-liitäntöjä.Bionik Giganet Adapter Switch -konsolille

Hintaluokka: 30 euroa
Lisätietoa: Bionik Gaming

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Game of Thrones -put... Tuca & Bertie: Netfl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova