Tuorein sisältö

WandaVision: ensimmäisen Marvel Studios -sarjan alku on kosminen vitsi

Jari Tapani Peltonen

15.01.2021 klo 23.00 | Luettu: 6433 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Samaistuttavaa kuin Batman Pez-annostelijana.

Minisarja - Jaksot 1 ja 2:
Filmed Before a Live Studio Audience ja Don't Touch That Dial


Avengers: Endgame on konseptiltaan suurimman saagan ylitseampuva huipennus. Kun uutta aloitellaan savun laskeuduttua, moni ymmärtäisi peruuttaa kontrastin vuoksi ja syventääkin saagaa. Se on jo luovaa, kun pari hahmoa pistetään hohhailemaan mustavalkoiseen komediasarjaan. Valitettavasti se ajatus, että Marvel kehtaa suoltaa mitä sattuu, on huvittavampi kuin lopputulos.

Vision-robotti ja Wanda-noita eli Scarlet Witch olisivat kaivanneet yhteistä aikaa ennen kuin Visionin kuolemaa väitettiin käänteeksi. Ilmeisesti WandaVision myöntää tämän ja pyrkii tekemään siitä ominaisuuden. Sarja esittää heidät hupsuna avioparina, joka salailee voimia lähiössä ja työpaikalla. Miten hassusti käy, kun pomo ilmestyy yllätysvierailulle? Ei järin.

Rakastan sitcomeja, mutta nämä jaksot imitoivat aikaa, jolta muistuu mieleeni vain I Love Lucy ja on helpompi sisäistää, miksi joku katsoo rääväsuista Lucille Ballia kuin näitä tyyppejä. Elizabeth Olsen ei tehnyt vaikutusta elokuvissa, joten tietoisesti teennäinen muikistelu on tavallaan kai edistystä. Paul Bettany on rooliinsa täydellinen ääribritti tarinan puutteessa ja tarinan aika ei vieläkään ole.

Kun pari paikkailee mokia taikuudella, tehosteetkin on toteutettu 50-luvun hengessä. Hymyilin, kun he toisessa jaksossa teeskentelivät kehnoja taikureita aitoon magiaan taas turvautuen, mutta toisaalta homman pointti tuntui yhä hämärämmältä. Alussa on selvempää, että päähenkilöiden huonomuistisuus ja itsekritiikki kuvaavat sitä, että he kyseenalaistavat maailman, joka tilttailee näkyvästikin.

Sarjakuvissa Wanda osaa taivuttaa todellisuutta, joten hänellä on kyky ja motiivi muistella Visionia jonkinlaisessa psykoosissa. Se on ymmärretty. On tarkoitus arvostaa vanhojen komedioiden uskollista mukailua, mutta miksi? Onko Wanda ilmaissut, että ne ovat hänen juttunsa? Vastaako kaikesta sittenkin konna, joka yrittää tuhota maailman I Love Lucyn tyylillä? Se ei ole tarina, että studiopomo tahtoi kokeilla komediaa.

Jaksot ovat tarkoituksella huonoja, kiinnostavan huonoja ja oikeasti huonoja. Se, että tämä väitetysti on yksi kaikkien aikojen kalleimmista tv-sarjoista, vaikuttaa tunnustukselta: Kevin Feige taisi kavaltaa 225 miljoonasta dollarista 224,5 miljoonaa omaan taskuun.


Jakso 3 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Kanda... Batwoman vaihtui, jo... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

Jannevain

16.01.2021 klo 16.28 2 tykkää tästä

EI kyllä auennu yhtään, että mihin hemmettiin nuo 25 miljoonaa / jakso on saatu kulumaan.
lainaa
fkabfksbf

17.01.2021 klo 10.20 2 tykkää tästä

bettany 10 mil olsen 10 mil feige 4 mil loput 1 mil
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova