Tuorein sisältö

Wonder Woman 1984

Ensi-ilta: 26.03.2021
Genre: Fantasia, Lasten
Ikäraja: 11
Jari Tapani Peltonen

28.03.2021 klo 00.30 | Luettu: 6120 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Edellisen osan pimein sekunti on se, kun 1. maailmansodassa karaistuneet psykopaatit kikattavat joukkomurhan yksityiskohdalle ikään kuin se olisi oivallus. Jatko-osa luonnollisesti kertoo Aladdinin taikalampusta, jonka pöllivä tv-shopin helppoheikki kikattaa alusta loppuun. Toivomuksia saa tehdä vain yhden, vaikka ne erittäin epämääräisesti kostautuvat toivojilleen. Mairea helppoheikki toivoo kaikissa käytännön merkityksissä lisää toivomuksia, joten leffa profiloituu useimpia lasten satuja idioottimaisemmaksi.

Ylipitkässä aloituskohtauksessa Wonder Woman on lapsi kotonaan Lesboksen saarella. Hän kykenee haastamaan aikuiset tasohyppelyssä. Kun hän ajautui vaikeuksiin ja silmäili ympäristöään, olin varma, että hänen neuvokkuuttaan juhlitaan: jo lapsena hän kykeni luovaan ajatteluun. Ei. Tasohyppelyn sääntöjä ei saa rikkoa. Tämä tavallaan perustelee sen, miksi hänkin (vuosisatoja myöhemmin) tarttuu epäterveelliseen toiveeseen, sillä tietenkään opetus reilusta pelistä ei uponnut kalloon, kun tädit esittivät sen päin seiniä.

Toiveet selittävät sekä kapteeni Kirkin paluun että furrypornon. Kovin on laiskaa. Kumpikaan polku ei ole ehyt tarina: miespääosanesittäjä pakotetaan takaisin ja furry nyt vain on sarjakuvahahmon arkkivihollinen. Vesku virkkoi aikanaan, ettei hän herätä ketään kuolleista, koska se ei ole kivan näköistä. Ei ole sekään, että sodassa kuollut poikalelu alleviivatusti varastaa toisen miehen ruumiin ja elämän ja asiasta tietoinen sankaritar silti kellistää lainaruhon lakanoihin.

Furry eli Cheetah on karvainen kissanainen, mutta vaikka hän olisi robottilehmä, hän maistuisi Batman - paluun Kissanaisen halpakopiolta. Kummatkin ovat neuroottisia hissukoita, jotka ovat vähällä päätyä sankarin joulukorttilistalle, mutta traumoistaan johtuen kisut pieksevät mulkkuja arveluttavalla innolla ja päätyvät silti tukemaan pahinta mulkkua. Batman - paluun reseptiin ei lisätä mitään ja siitä uupuu syvyyttä ja persoonallisuutta muun muassa koska aivopestyä ruumista raiskaava sankaritar ei ehdi kysellä ystävättären kuulumisia.

Tarinaan liittyvä toiminta alkaa puolivälissä laahaavaa, kahden ja puolen tunnin istuntoa. Silloin jo tuntuu, että liike-energian voisi jättää pois: toimintaleffassa draama pohjustaa väistämätöntä, mutta tarina toivemestarista kaipaa nokkeluutta eikä hidastavia töyssyjä. Cheetah vaikuttaa häviävän jo trailerissa? Totuus ei yllätä. Jos kulkukissa hyppää ikkunasta sisään ja ryhtyy riehumaan, et halua naarmuja, joten menee hetki sisäistää, mitä pitäisi tehdä: yhtä kova on Cheetah. Cats-arvostelusta yhä järkyttyneille kommentoin, että lopullinen furryversio on niin päälleliimattu ja pimeyteen haudattu idea, että on luontevampaa innostua 80-luvun trikoista, joissa hahmon tulkitsija Kristen Wiig nähdään aiemmin. Noin muuten en sisäistänyt, mitä 80-luku leffaan tuo.

Wiig näyttelee hillittyä ja siedettävää versiota neuroottisesta itsestään, mutta loppujen lopuksi Uma Thurmanin Batman & Robin -lässytyksen haastaminen tekisi leffasta huomionarvoisemman. Pedro Pascal on niin kusinen pääpahiksena eli piirroselokuvamaisena käärmeöljykauppiaana, että The Mandalorianin kypärää tuli ikävä, mutta toisaalta kaiken muun unohtaa nopeammin. Gal Gadot tekee Make-A-Wish-suorituksen, eli hän olisi täydellinen Wonder Woman lasten syöpäosastolla vieraillessaan.STRIIMAA täältä:

Powered byJustWatch

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Archenemy... Bad Trip... >

Keskustelut (4 viestiä)

Bub

28.03.2021 klo 00.50 8 tykkää tästä

Tämä oli kyllä heittämällä surkein supersankari pätkä mitä on nähnyt. Daredevil ja Green Lantern menee heittämällä ohi.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

28.03.2021 klo 08.24 2 tykkää tästä

Ensimmäinen WW muistaakseni oli huono myös ja kuinka usein jatkot ovat olleet parempia? Ei usein.
lainaa
Exe

28.03.2021 klo 10.26 3 tykkää tästä

LateHuominen kirjoitti:
Ensimmäinen WW muistaakseni oli huono myös ja kuinka usein jatkot ovat olleet parempia? Ei usein.


Mielestäni eka oli yllättävän hyvä, yllätyin aikanaan positiivisesti. Pitää tämäkin kattoa kerta löytyy HBO:lta.
lainaa
Darkseid

28.03.2021 klo 20.38 5 tykkää tästä

LateHuominen kirjoitti:
Ensimmäinen WW muistaakseni oli huono myös ja kuinka usein jatkot ovat olleet parempia? Ei usein.


Muistit väärin. Eka oli hyvä. Kässärin oli tehnyt Zack Snyder. No tässä 1984 kässärin sekä ohjauksen oli tehnyt se naisohjaaja ja tulos on tämä. Korkeintaan 2/5 elokuva.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova