Tuorein sisältö

V2.fi haastatteli: Falcon and the Winter Soldierin Emily Van Camp

Manu Pärssinen

13.04.2021 klo 12.28 | Luettu: 1474 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Agentin paluu
V2.fi oli mukana muutama viikko sitten virtuaalisen haastattelupöydän ääressä, jossa jutusteltiin Marvelin Falcon and the Winter Soldierin tekijöiden kanssa - sen pääkaksikko mukaan lukien (lue täältä). Nyt V2.fi sai mahdollisuuden haastatella muutamia sivuosatähtiä: Falconin, eli Sam Wilsonin siskoa Sarahia esittävää Adepero Oduyeta sekä agentti Sharon Carteria esittävää Emily Van Campia. Oduye-haastattelu suoritettiin pohjoismaisin voimin (lue täältä), eli V2.fi:n lisäksi mukana oli ruotsalainen toimittaja, Van Camp taas haasteltiin hieman isommalla neljän kansainvälisen toimittajan porukalla, mutta tällä kertaa pääsimme kysymään kysymyksiä ihan suoraan - ja vielä useita.


Aluksi Van Camp kertoi tunnelmistaan, kun Marvelilta palattiin agenttiasioilla. Hän kertoi olevansa innoissaan, mutta pohtineensa aluksi, että miten Sharon Carter oikein palautetaan juoneen, kun viime kerrasta on niin pitkä aika (Captain America: Civil War 2016). Kun Marvelilta kerrottiin ideoista, Van Camp oli toki heti täysillä mukana.

Carterin elämässä onkin tapahtunut tuona aikana monenmoista ja toki tv-sarjassa hänen roolinsa on suurempi. Van Camp kertoo olevansa iloinen siitä, että sarjassa käsiteltiin sitä, mitä hahmolle on tapahtunut ja kerrottiin faneille, missä Carter on koko tämän ajan ollut.

- Vaikka sitä ei näytetäkään, on ilmeistä että hän on joutunut käymään läpi paljon asioita, on kärsinyt ja joutunut pakosalle. Siksi hahmollakin on nyt hieman enemmän särmää ja hän on hieman kyynisempi kuin sinisilmäisenä nuorena agenttina. Sharon on nyt itsenäisempi, eikä hänellä ole ollut helppoa.

Van Camp kertoo, ettei hänelle ollut vaikeaa päästä sisälle uudistuneeseen hahmoon. Carter on mielestään kokenut vääryyttä, joutunut hylätyksi sekä uhrannut paljon ja siihen mielentilaan Van Campin oli helppo kytkeytyä.

- Häntä selvästi ärsyttää pääsankareiden saapuminen, mutta hän näkee sen myös lippuna vapauteen, pois nykyisestä elämäntilanteesta.

V2.fi: Kuinka tärkeää mielestäsi on se, että Marvel-sarjoissa mennään syvemmälle sankaruuden harmaalle alueelle - että kaikki ei ole mustavalkoista, hyvää tai pahaa?

- Mielestäni parasta on, että tv-sarjaa tehdessä kaikelle on enemmän aikaa. Kaikki niihin isoihin kysymyksiin, joita ei päästä käsittelemään kahden tunnin elokuvassa, voidaan sarjassa sukeltaa ja tutkia enemmän taustoja. Sillä on arvonsa.

- Elokuvissa hahmoista näkee vilauksen, mutta niissä joutuu käymään läpi monta henkilöä todella lyhyessä ajassa. Mielestäni on arvokasta, että on enemmän aikaa tutustua näihin hahmoihin, heidän haasteisiinsa ja taustatarinaansa. Että käsitellään sitä, millaista on olla supersankari tai agentti joka päivä - kaikkia niitä asioita, joita elokuvissa ei nähdä.


Emily Van Camp on myös yksi The Resident -sarjan päätähdistä, mikä aiheutti haasteita kuvausaikatauluissa - hän kertoi meiningin olleen välillä melkoista hullunmyllyä. Molemmista tuotannoista löytyi kuitenkin joustoa tilanteeseen, varsinkin kun Winter Soldieria varten täytyi tehdä paljon treenausta ja taisteluiden harjoittelua.

- The Residentin porukka on minulle kuin perhe, olen tehnyt töitä heidän kanssaan pitkään ja he olivat innoissaan toisesta roolistani. He tiesivät, koska minulla oli ollut rankkoja kuvauspäiviä ja auttoivat sitten omalta osaltaan. Hahmollani ei ole supervoimia, vaan hän taistelee käsillään ja saatavilla olevilla aseilla, joten treenausta piti tehdä melkoisesti. Se oli kuitenkin hauskaa ja kun keskittyy johonkin, vaikka tietääkin sen olevan haastavaa, siitä kyllä selviää. Päivä kerrallaan.

Van Campin mukaan se toki myös auttoi, että näiden kahden sarjan hahmot ovat niin erilaisia. Näin ei tarvinnut paljon miettiä sitä, kumpi hahmo oli seuraavana päivänä vuorossa.


Koska Sharon Carterin hahmo on uudistunut, piti myös hänen taistelutekniikoitaan muuttaa. Aiemmin Carter oli teknisiä vimpaimia hyödyntävä agentti, nyt hän on enemmän katutappelija. Siksi Van Campin piti harjoitella erilaisia taistelutyylejä ja monenlaisia vaihtoehtoja testattiin stunttitiimin kanssa.

- Vaikka kolmosjakson tappelukohtaus on melko lyhyt, siihen harjoitteleminen kesti hyvin kauan ja vaati paljon fyysistä voimaa sekä tekniikkaa. Teimme paljon harjoitteita; jujutsua, lähikamppailutreeniä - niin paljon kuin vain voimme valmistautuaksemme siihen. Kuvasimme monet kohtaukset myös peräjälkeen ilman leikkaamista ja se alkoi tuntua myös kropassa.

Van Campin mukaan haastetta löytyi ja hän oli täynnä haavoja ja mustelmia treenien sekä kuvausten jälkeen, mutta haluaa kiittää stunttitiimiä valmennuksesta, sillä lopulta kaikki oli vaivan arvoista.

Vaikka Carterilla ei olekaan supervoimia, hänellä on silti merkittävä rooli sarjan maailmassa. Elokuvissa hänen voimansa tuli hänen uskollisuudestaan ja sitoutumisesta “tähtiin ja viivoihin”, eli Amerikan ja Kapteeni Amerikan tukemiseen sekä hänen agenttiperimästään (Peggy Carter oli Sharonin täti). Van Campin mukaan se sama voima on edelleen olemassa, mutta se on muovautunut Carterin elämän haasteiden myötä, joten hänen sisäinen sisunsa on tavallaan hänen supervoimansa.


V2.fi: Sinulla on ollut, sanotaan... monenlaisia kokemuksia Marvel-faneista (mm. tappouhkauksia) - saiko se miettimään hetken pidempään sitä, haluatko palata rooliisi?

- Sharonin rooli ja tietyt hetket - kuten suudelma Kapteenin kanssa - saivat monenlaista palautetta. Sellaista tapahtuu, kun jollain on intohimoisia faneja ja sellaisiahan sarjakuvamaailmasta löytyy. Monenlaiset mielipiteet eivät kuitenkaan ole vaikuttaneet siihen, halusinko näytellä Sharonia vai en. Pidän hahmosta ja sen näyttelemisestä - joskus jotkin juonikuviot eivät välttämättä toimi, mutta se ei vähennä sitä, kuinka paljon nautin Sharonin roolista.

- Mielestäni oli hyvä, että sain mahdollisuuden palata Sharonin rooliin ja toivottavasti tehdä hahmolle oikeutta siten, että sarjakuvien ja Sharon Carterin fanit ovat siihen tyytyväisiä. Toivon, että onnistuimme siinä.


Kuvat: Chuck Zlotnick, Marvel Studios.

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Motor... V2.fi testasi: Kings... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova