Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Honor Watch 4 -älykello

Manu Pärssinen

25.10.2023 klo 19.53 | Luettu: 1456 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Perustoimintoja pätevässä pakkauksessa
Älykelloja saapuu V2.fi:n testiin satunnaisesti. Viimeksi testasin hyvin saman nimiseltä kuulostavan Samsung Galazxy Watch6:n (artikkeli) ja sitä edeltävästä kellotestistä on aikaa vuoden verran. Silloin testissä oli Honor GS 3 (artikkeli), joka oli aikanaan kuitenkin hintaluokaltaan sata euroa kalliimpi malli. Honor Watch 4:n hintalappu on hieman alle 150 euroa ja täytyy sanoa, että sillä hinnalla saa moneen tarkoitukseen riittävän rannekaverin.


Watch 4 saapuu lähes kokovalkoisessa laatikossa ja kahdesta värivaihtoehdosta (kulta/musta) V2.fi:n postilaatikkoon tipahti “kultainen” versio, jonka väritys on ehkä lähempänä vaaleaa beigeä. Kellon lisäksi laatikossa on kiinteällä USB-A-kaapelilla varustettu latausalusta ja ohjekirjanen. Kellotaulu on pyöristetty suorakaide metallinkiiltoisella alumiinireunuksella ja ranneke on silikonia. Mieleen tulee kauempaa katsoen ehkä erään hedelmäfirman tuote…

Lisätyyliä antamaan rannekkeessa on tagi/graffiti-henkinen “Honor Go Beyond” -teksti. Ranneke oli omaan ranteeseeni juuri sopiva, yksikin reikä vähemmän ja se olisi kiristänyt liikaa. Ilmeisesti mustassa mallissa varaa on muutama milli enemmän. Muuten ulkoasu on … noh, ei ehkä maailman näyttävin, mutta tyylikkään tarkoituksenmukainen. Kello ilman ranneketta painaa 32 grammaa ja sitä piti ainakin viileällä (ei-hiostavalla) ilmalla ongelmitta koko päivän ranteessaan.

Unboxing:



Honor Watch 4:n kytkeminen (ei-Honor-)Android-puhelimeen tuntui toimivan kätevämmin kuin aiemmin. Vaikka Honorin ohjelmistoja pitää asennella, kaikki toimi kerrasta ja mielestäni varsinkin notifikaatiot toimivat entistä varmemmin, vaikka itselleni kello kertoi vähän väliä päivittävänsä Whatsapp-viestejä, eikä mitään silti latautunut. Sähköpostit, tekstiviestit, somenotifikaatiot, kalenteri-ilmoitukset ja saapuvat puhelut kuitenkin ilmoittautuivat moitteetta. Puheluihin pystyy myös vastaamaan suoraan kellosta, näyttipä lähi-Prismassa kuinka hölmöltä hyvänsä. Myös iOS 11-tuki tai uudempi) spekseissä luvataan, mutta sitä en voinut käytännössä testata.

Watch 4:n honormaisesti reunoilta kaareutuva näyttö on 1,75-tuumainen AMOLED 450x390 pikselin tarkkuudella ja 60 Hz:n virkistystaajuudella. Se näyttää skarpilta, tekstit erottuvat hyvin ja näyttöä on miellyttävä katsella. Honor tarjoaa kelloon satoja eri näyttötauluvaihtoehtoja funktionaalisen minimalistisesta sateenkaarenkirjavan sekopäisiin fantasialuomuksiin - itse pidin kovasti muun muassa tyylistä “Colourful2” ja joka makuun löytyy varmasti omansa. Aina päällä oleva viisarien näyttötoimintokin kellosta löytyy, vaikka se piti erikseen laittaa päälle, eikä alkanut heti toimia. Hanakasti “oikea” näyttö kuitenkin tulee näkyviin, kun rannetta hieman liikauttaa. Kellon vedenkestävyysluokitus on 5ATM, eli se soveltuu uimareissulle, mutta ei sukelteluun.


Kellosta löytyy sutjakasti reagoivan kosketusnäytön lisäksi vain yksi painike. MagicOS 7.2 on kohtuullisen simppeli käyttää ja tarvittavat asiat löytyvät pikaisesti: Sivusuunnassa hiplaamalla voi selata läpi viisi “korttia”, päänäytön “yläpuolelta” löytyvät asetukset sekä muut pikatoiminnot ja “alapuolelta” notifikaatiot. Painiketta painamalla pääsee sovelluksiin, joita on liikuntaan liittyvien lisäksi muun muassa musiikkisovellus (kännykkä-apin mukaan tallennustilaa on hieman alle 2 Gt), säätilasovellus ja kompassi. Esimerkiksi maksusovelluksia laitteessa ei ole lainkaan, sillä siinä ei ole NFC-ominaisuutta.

Kuten olen ennenkin liian vähän liikkuvana nörttinä todennut, minulle tärkeintä älykellossa ovat notfiikaatiot sekä käyttömukavuus, ja sykkeen sekä otettujen askelten seuranta. Sykkeen lisäksi Watch 4 osaa mitata mm. veren happipitoisuutta, unen määrää sekä stressiä. Erityisenä ominaisuutena Honor mainostaa “Fitness-ikä”-pisteitä ja Fitness-algoritmia, joka personoi kuntoilusuunnitelmia ja kannustaa liikkumaan. Noh, joka firmalla on omat tällaisensa ja Honorin vaikutti sopivan asialliselta, ei liian päällekäyvältä. Eri urheilulajeina kellossa on melko peruskattaus: kävelyä, juoksua, uintia ja pyöräilyä.


Sitten päästään siihen, mitä minä edelleen arvostan älykelloissa eniten, vaikka se kieliikin siitä, että “peruslaite” ilman paljon virtaa kuluttavia toimintoja on kyseessä. Honor Watch 4:n “tyypilliseksi käyttöajaksi” luvataan jopa 14 päivää. Viikon jälkeen oma akkulukemani oli 43%, mikä pikaisen laskutoimituksen jälkeen viittaisi siihen, että ehkä joka kerralla lupauksiin asti ei päästä, mutta jo reilu viikkokin on parempi kuin se, että liikkeelle lähtiessä huomaa kellon olevan mykkänä tai sitä ei muista ladata yön tai parin välein. Hyvä homma.

Honor Watch 4 on pikkunäppärä, kohtuullisesti hinnoiteltu, älykkäähkö terveydenseuranta/kuntoilukello, joka tekee aika pitkälti niitä asioita miitä lupaakin, eikä liikoja nikotellut parin viikon testijakson aikana. Se on toiminnoiltaan (“vain”) perushyvää tasoa, mutta ei tosiaan lompakkoonkaan isoa reikää tee, siksi hinta-laatutähtiä alla oleva määrä.



Honor Watch 4
Hintaluokka: 150 euroa
Lisätietoa: Honor

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Denon... V2.fi testasi: Bower... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova