Tuorein sisältö

Star Wars: The Bad Batch 1-1: viisi Boba Fettiä marssi näin

Jari Tapani Peltonen

04.05.2021 klo 16.00 | Luettu: 3975 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

May the 4th be with you.

Kausi 1 - Jakso 1:
Aftermath


Jo ennen Sithin kostoa oheistuotteet sallivat opiskella kloonisotilaiden tragediaa. Teloittaessaan jedit he pettävät ystävänsä aivopestynä massana, vaikka heillä on ajatuksia ja tunteet. Koston jälkeen tehty The Clone Wars -sarja elävöittää heidät, Ahsoka Tanon, Darth Maulin ja muuta, joten leffoja suosivan fanin pitää niellä parin kauden edestä jaksoja, vaikka loputon lapsiystävällinen piu-piu alkaisi tulla korvista ulos.

Lopussa esitelty The Bad Batch -tiimi ei vakuuttanut. He ovat niin erikoisia klooneja, että he ovat kloonin vastakohtia! Yhdellä on isot kivekset, toisella rillit ja kirjanpitäjän kampaus. Kolmas on saanut verensiirron Sylvester Stallonelta. Neljäs on niin sieluton nilkki, että hän uskoo, mitä armeijassa sanotaan ja asevalintakin on kiikarikivääri. Muistaakseni he poseeraavat ja sanovat woo-hoo. Kovia kokenut kyborgi liittyi mukaan.

Hemmojen oma sarja alkaa Sithin koston keskeltä, joten koin kylmiä väreitä väkisinkin. Kun "käsky 66" annetaan, ainoastaan nilkki tottelee, mutta avoimen niskuroinnin sijaan muut mutanttikloonit hämmentyvät. He ovat itsenäisesti ajattelevia väliinputoajia, joiden asemaa mietitään vasta osana prosessia, jossa kloonit korvataan asevelvollisuudella. Hiljaisissa odottavissa tunnelmissa on enemmän syvyyttä kuin useimmissa Disney-ajan sähellyksissä, jos 70 minuutin jakso sitten asettuukin raiteille tehdäkseen tyypeistä Imperiumia vastustavia seikkailijoita.

Kuvasuhde on matala: sarja on 66% animaatio ja 33% kuunnelma. Hahmot ovat yhä kirveellä veistettyjä niin kirjaimellisesti, että olen usein näkevinäni naamoissa puun tekstuureja, mutta Star Wars on täynnä ilmeetöntä muovia ja peltiä, joten tyyli on lähellä elokuvia. Piu-piu tulee toimimaan. En odota innolla sitä, montako Rogue Onen taustapahvia tyypit tapaavat, mutta nilkkiklooni on aito pieni koukku, jossa on saagaan kuuluvaa perhetragedian makua.


Jaksot 1-2 ja 1-3 >

Lue myös: V2.fi osallistui: Star Wars: The Bad Batch -lehdistötilaisuus.

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi osallistui: St... Jupiter's Legacy 1-1... >

Keskustelut (1 viestiä)

eDu

05.05.2021 klo 18.43

Miten näin lyhkäseen tekstiin on saanut noin vitusti asiavirheitä? :D
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova