Tuorein sisältö

Moon Knight 1-1: hulluin Marvel-sankari ei ole itsestään kuullutkaan

Jari Tapani Peltonen

30.03.2022 klo 22.50 | Luettu: 2357 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 1:
The Goldfish Problem


Tässä on tilaisuus katsoa Marvel-sarja tietämättä firman kaikkia kuvioita. Onnekas ummikko ehkä jopa samaistuu sankarin hämmennykseen, kun taas juonesta jo kuulleet odottavat sen alkavan.

Oscar Isaacin näyttelemä museon lahjapuodin myyjä on lahjakkaasti sekaisin, mutta ilmeisesti hän kuittaa outoilun unina ja mieluummin pärjäilee kuin kohtaa totuutta. "Unissaan" hän huristelee muffinsiautolla kulttia karkuun vuoristossa, mutta ymmärrys ajasta ja paikasta tapaa kadota, eikä tuollaista voi vakavasti ottaa sängystä herätessään. Kultakalalle takaisin kasvanut evä on kummempi juttu.

Pahamaineista egyptiläistä jumalaa lunkisti palvova kulttijohtaja Ethan Hawke tuo juonensa keskelle sankarin arkea, joten on aika kohdata faktat. Ensi kerralla. Tässäkin niitä on:

Pöllähtänyt siviili tutustuu salattuun maailmaan taas, mutta hän jo kuuluu siihen tietämättään, koska hänellä on sivupersoonahäiriö. Hänen ruumiinsa on valmis mätkimään mörköjä muumiomaisena sankarina, vaikkei pää täysin ole.

Isaacin ja Hawken suorituksissa on lupausta. Verta vilahtaa, joten on kiinnostava tietää, nostiko Yhdysvaltain Disney+ ikärajaa käytännössä tämän vuoksi. Se on uhka ja mahdollisuus näitä arvioita ajatellen, että olin erittäin kiinnostunut jakomielisistä supersankareista, kunnes tympäännyin Doom Patroliin ja Legioniin (jälkimmäiselle antaisin vielä mahdollisuuden, jos ehtisin).

Erikoisuus ei tunnu erikoiselta esim. kun Isaac & Isaac tapaavat viimeisen minuutin aikana kuten kaikki pääosaparit, mutta sen muistaen vasta seuraava askel kertoo totuuden.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Disney+

Lue myös: Haastattelussa Marvelin Moon Knightin päätähdet ja tekijät

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi osallistui: Ha... Halo 1-1: hatunnosto... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova