Tuorein sisältö

She-Hulk: Attorney at Law 1-1: iso nörtti yrittää avautua serkkulikalle Marvelista

Jari Tapani Peltonen

18.08.2022 klo 20.30 | Luettu: 3246 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 1:
A Normal Amount of Rage


Hulkin veri tekee sinustakin hulkin, jos olet tietyn geenin jakava sukulainen. Voidaanko jo jatkaa elämää? Hulk innostuu selittelemään serkulleen Jenniferille, joka ei tahdo olla supersankari vaan juristi. "Hulk" on alunperin raivohullu sivupersoona, jonka tiedemies taltutti vaivalla. Jennifer toteaa negatiivisten tunteiden hallitsemisen olevan naiselle arkea, joten joo: oliko muuta? Inhosin Linnunradan käsikirjan vitsiä, jonka mukaan empatiapyssy ei voi tehdä naisista empaattisempia, mutta pidin tästä, koska tämä esitetään käytännön asiana eikä satunnaisena propagandana.

Jennifer ei tahtoisi olla vihreä jätti, mutta tämä on lyhyt ja selkeä 1. luku, jossa treenataan autiosaarella ja todetaan, ettei voimien tuomasta vastuusta pääse irti. Mainoksista päätellen Jennifer tykästyy vihreyteen kuten sarjakuvissa (ja Shrekissä), ja Hulk on Hulk, joten tuskinpa edes budjetti saa Jenniferin suosimaan pienempää olomuotoa. Ja vaikka niin kävisi, ilmeikäs Tatiana Maslany varmasti pitää sarjan pystyssä.

Ylimainostettu jakso tuntuu valmiiksi nähdyltä, mutta uudet repliikit sallivat muistaa, että jo kuukausi sitten dialogista löytyi rentoa ja lempeää fiilistä. Sankarien arjesta on vitsailtu, muttei sarkasmin täsmälleen tähän sävyyn. Loppupuolen serkkupaini myy sen, että kaikenlaista saattaa tapahtua tyhmistä syistä, kuten komediassa pitää.

Sarjalla on potentiaalia olla erinomainen. Sarjan ei tarvitse olla sitä varsinkaan minun mielestäni, kun olen ikäni pohtinut (sivistyneitäkin) käyttötarkoituksia monsterimimmeille. Hollywoodin itsensä vuoksi sarjan tarvitsee olla vuoden 2019 Cats-leffaa laajemmin hyväksytty todiste siitä, että tehosteita kannattaa käyttää kokeellisesti. 90-luvun Ally McBeal on tehosteilla leikkivä lakikomedia, jonka suorakin kopio olisi vaihtelua 2022.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Peltonen ja seksielä... V2.fi osallistui: Ha... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

Viilipytty

19.08.2022 klo 17.00 23 tykkää tästä

Miten paljon ropisee Peltoselta lisäpisteitä, jos She-Hulk paljastuu myöhemmissä jaksoissa she-maleksi ja housuista löytyy majesteettisen iso muna?
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.08.2022 klo 21.31 2 tykkää tästä

En kink-sheimaa tai mitään, mutta omasta näkökulmastani se on hupaisampaa ja psykologisesti huomattavasti mielenkiintoisempaa, kun iso emäntä on emäntä. "Sillä on takuulla kikkeli" ja "onpas oidipaalista" ovat yhtä hyviä tylytyksiä, mutta jos osaisin kirjoittaa paremmin, tarjoaisin useamman romaanin kilteistä, parhaansa yrittävistä, äärimmäisen epäpätevistä ja konkurssikypsistä "prinsseistä", joille kelpaisi se, jos mahdikas "prinsessa" ilmestyisi paikalle valkoisella ratsulla ja veisi heidät kaukaiseen valtakuntaan.

Esimerkki. Etuoikeutettuun asemaan syntynyt kömpelö miessankari ja iso barbaarinainen ovat taistelutovereita. Kumpikin yrittää parhaansa ja he pitkälti kunnioittavat toisiaan, mutta tositilanteessa barbaarin on ihan pakko heittää äijä olalleen, jotta he pääsevät molemmat karkuun. Kuumaa.
lainaa
MikroPop

Rekisteröitynyt 05.11.2019

22.08.2022 klo 09.41

Jari-Pee kirjoitti:
En kink-sheimaa tai mitään, mutta omasta näkökulmastani se on hupaisampaa ja psykologisesti huomattavasti mielenkiintoisempaa, kun iso emäntä on emäntä.

Emännälläkin voi olla kikkeli, mutta samaa mieltä että kaiken ei tarvitse käydä pulliaisten "maalaisjärkeen", ja budjetin rajoitteista vapaatkin mediamuodot ovat turhan usein pelänneet antaa naisille lihaksia ja kokoa.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova