Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Honor 70 -puhelin

Manu Pärssinen

05.09.2022 klo 09.00 | Luettu: 3389 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kaunis ja kätevä

Honorin ensi viikolla myyntiin tuleva, uunituore “kymppisarjan”, eli alle 600 euron hintaluokan puhelin on Honor 50:n (arvio) seuraaja Honor 70, joten verrataanpa sitä heti aluksi edeltäjäänsä.

Honor 50Honor 70
SuoritinSnapdragon 778G 5GSnapdragon 778G+ 5G
Muisti / Tallennustila (halvin)6 GB + 128 GB8 GB + 128 GB
Näyttö6,57” OLED 120Hz (300Hz Kosketus)6,67” OLED 120Hz (1920Hz PWM, 300Hz Kosketus)
Resoluutio2340 X 1080 (19.5:9)2400x1080 (20:9)
Takakamerat108MP, 8 MP Laajakuva, 2 MP Makro, 2 MP Bokeh54MP IMX800, 50MP Ultrawide, 2MP Syvyys
Etukamera32MP32MP
MitatPaino 175 G, Paksuus 7,78 MmPaino 178 G, Paksuus 7,91 Mm
Akku Ja Lataus4300 MAh (66W)4800 MAh (66W)
OSMagic UI 4.1 (Android 1!)Magic UI 6.1 (Android 12)


Ensi vilkaisulla vertailutaulukosta ei löydy paljon eroja, mutta numerot eivät kerro kaikkea - teknologia on vuodessa kehittynyt kuitenkin kummasti, varsinkin kamerapuolella - elämme aikoja, jolloin 54 megapikselin kamera ei välttämättä olekaan heikompi kuin 108 megapikselin, päin vastoin: Asiaan vaikuttaa moni seikka. Plus-malli 778G-suorittimesta on erinäisten internetistä löytyvien benchmark-tulosten perusteella noin 5% tehokkaampi kuin edeltäjänsä, joka sekin suoriutui monesta asiasta enemmän kuin mallikkaasti. Myös Adreno-GPU:ta on päivitetty hieman pirtsakammaksi ja Honorin OS Turbo X -, sekä GPU Turbo X -teknologiat lupaavat ottaa niistäkin enemmän irti kuumentamatta luuria liikaa. Pelailu sujuikin mukavasti monellakin tapaa, mutta ladatessa luuri lämpeni.

Ensimmäinen asia, johon havahduin laatikon avatessani oli se, että 70 on kaunis puhelin. Toki kaikki luurit ovat hioskeltuja suorakaiteita, mutta tuntuu, että Honorilla on tässä löydetty se juuri sopiva pyöristyksen ja kehysten paksuuden aste. Etukamera on pindrop-.tyyliä, eikä missään päin puhelinta ole design-elementtejä, jotka särähtäisivät silmään - paitsi ehkä yksi, josta kohta lisää. Varsinainen pièce de résistance on kuitenkin testiin saapuneen hopeanvärisen yksilön (tätä saa myös vihreänä ja mustana) taustan timanttikuviointi, joka näkyy enemmän tai vähemmän riippuen siitä, mistä kulmasta sitä katsotaan, muuttuen silmissä välillä kimaltelevaksi hileeksi. Moista en ole ennen nähnyt. Honor 70 näyttää hintaansa kalliimmalta.


Se makuasia puhelimen takana on kamerayksikkö. Kaksi samankokoista mustaa ympyrää vasemmassa ylänurkassa, hopeisilla rinkuloilla ympäröitynä, pari milliä taustastaan nousevina. Honor kertoo “tuplarengas”-designin inspiroituneen korusuunnittelusta, mutta se todennäköisesti tulee jakamaan mielipiteitä - ja myös erottuu joukosta, mikäli siihen kiinnittää huomiota. Itse pohdiskelin mielipidettäni siitä hartaasti ja päädyin lopulta pitämään sitä ihan tyylikkäänä, jopa hillittynä ratkaisuna.

Olen käyttänyt viime viikkoina Honor Magic 4 Pro:ta (arvostelu) ja siihen verrattuna on pakko myöntää, että seiskakympin alle 8 mm paksuus sopii kouraani paljon paremmin kuin yli 9 mm megaluuri, vaikka ero ei numerona isolta vaikutakaan. H70 on muutenkin erittäin tasapainoisen ja kevyen kokoinen käsitellä ja käyttää. Sormenjälkitunnistus on lasin alla ja vaikka edelleenkin mielestäni ykkösvaihtoehto sille on virtanäppäin, ei tunnistusongelmia esiintynyt.

Honor 70:n 6,67-tuumainen OLED-näyttö reagoi kosketuksiin sukkelasti ja toistaa katseluelämykset niin erinomaisen hyvin, kuin speksien perusteella voi olettaakin. Näytöllä on myös HDR10+-sertifikaatti, se mukauttaa ruudunpäivitysnopeuttaan tarpeen mukaan virtaa säästääkseen ja välkynnän esto sykkii 1920 Hz:n taajuudella, mikä on moninkertainen moniin kilpailijoihin verrattuna - ainakin tässä hintaluokassa.

Valokuvaominaisuuksiensa puolesta Honor 70 kävisi ilman muuta päivittäiseksi kuvausvälineekseni, esimerkkejä siitä alla. Sonyn tuore IMX800 -sensori hoitaa hommansa paremmin kuin luurin edeltäjän kamera, joka pröystäili tuplalukemalla megapikseleissä. Zoomaillessa tekoälyn arvailu tulee näkyviin, samoin kuin hyvin pimeissä ja vastavaloisissa olosuhteissa, mutta iltahämärässä kameralla pärjää hyvin. Feikki-bokeh ei myöskään aina vakuuttanut muotokuvatilassa. Kamera toimii nopeasti, eikä ‘odottelutaukoa’ tarvinnut pitää kuin yöllä kuvatessa. Etupuolen selfiekamera on tymäkkä 32 megapikseliä.







Honor mainostaa puhelinta nimenomaan vloggaajien käyttöön ja kamerasoftasta löytyykin monenmoista ominaisuutta videopuolelta. Laitteessa riittää potkua 4K-resoluution kuvaamiseen 30 FPS -nopeudella, mutta uudet ässät vedetään hihasta muualla. “Solo Cut” -tilassa voidaan kaveriryhmässä valita tietty henkilö ja tekoäly osaa seurata hänen tekemisiään, mikä helpottaa kohteen seuraamista. Kun päälle vielä laittaa Dual Video -tilan, saa yhdellä kertaa kuvattua kaksi videota: laajemman vaakavideon, sekä valittuun henkilöön keskittyvän pystyvideon. Ruutua napauttamalla tarkennuksen kohteen voi vaihtaa lennossa. Touhu tuntui toimivan ainoastaan ihmisten kanssa, testasin sitä myös kissoilla ja parkkipaikalla ajelevilla autoilla. Jaetun ruudun videokuvaustiloja Honorin ohjelmisto tarjoaa useampiakin, useimmat niistä ovat edellisistä malleista tuttuja. Kameran vakautusominaisuuksiin olin kohtuullisen tyytyväinen päivittäisissä, äkkinäisissäkin kuvaustilanteissa.







Honor 70:n akku on 4800 mAh ja nykypuhelinten tyyliin pärjäsin sillä puolentoista päivää normaalikäytössä. Nykyisillä pikalatureilla (tässä 66W) moinen ei ole useinkaan enää ongelma, kun akun saa taas yli puolilleen 20 minuutissa. Puhelimen käyttöjärjestelmänä on Android 12:een perustuva Magic UI 6.1, jonka edeltäjiin olen vuosien varrella tottunut, mutta kauneusvirhe ovat jälleen monituiset automaattisesti mukana tulevat ohjelmat, joista osasta ei edes ole Suomessa juurikaan iloa. Enkä halua puhelimeeni kiinalaista Clash of Clans -variaatiota, kun kotimainenkin vaihtoehto on tarjolla. Saahan ne toki poistettua.

Vaikka löysin Honor 70:stä nokan koputusta sieltä täältä ja ehkä hinnassakin on vielä viilauksen varaa, totuus on, että olen näiden testiviikkojen aikana napannut sen useammin mukaani kuin Magic 4 Pron, ellei määränpäässä ole sitten ollut jotain erityisen vaativaa kuvauskohdetta. Se on tyylikäs (varsinkin hopeaversio), sen näyttö on erinomainen, eikä se tukehdu tehtävissään.



Honor 70
Hintaluokka: 550-600 euroa muistin/tilan määrästä riippuen
Lisätietoa: HiHonor

PS. Honor lupaa laitteisiinsa vähintään 2 Android-päivitystä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Taru sormusten herra... V2.fi vieraili: Kolm... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova