Tuorein sisältö

V2.fi osallistui: Haastattelussa Star Wars -sarja Andorin päätähdet ja tekijät

Manu Pärssinen

14.09.2022 klo 17.43 | Luettu: 461 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Yksinäisen suden tie kohti isompia kuvioita
Cassian Andor oli olennainen osa Rogue One -elokuvaa, joka jakoi mielipiteitä - kuten monet Star Wars -elokuvat viime aikoina. Disney+:lle saapuva Andor-sarja keskittyy miehen vuosiin ennen elokuvan tapahtumia - miten yksinäisestä oman tien kulkijasta tuli osa vastarintaa? V2.fi osallistui lehdistötilaisuuteen, jossa udeltiin asioita sarjan vetäjältä ja kirjoittajalta Tony Gilroylta, päätähti Diego Lunalta (tuottaja, Cassian Andor), Genevieve O’Reillyltä (Mon Mothma), Andria Arjonalta (Bix Caleen), Denise Goughilta (Dedra Meero) sekä Kyle Solerilta (Syril Karn).Tony, sarjassa on uusi perspektiivi Star Wars -galaksiin: vastarintaliike on vasta syntymässä. Mikä sai sinut tekemään tämän sarjan ja mikä oli sinun visiosi sen suhteen?

TG: Kaikki lähtee siitä, että pääosassa on Rogue Onessa ollut hahmo, ja tiedämme hänen kohtalonsa. Tiedämme, kuinka arvostettu ja monimutkainen hahmo hän on. Ajatus siitä, että voisimme kertoa tarinan, joka vie sekä hänen lapsuuteensa että näihin viiteen vuoteen ennen elokuvan tapahtumia, sellaiseen aikaan, jolloin Star Wars -maailmassa on tapahtumassa isoja asioita - että voimme seurata jotakuta, joka vie meidät läpi sen vallankumouksen, se sai minut mukaan. Tarina keskittyy häneen, mutta mukana on myös monia muita hahmoja, joiden tarinat risteävät Andorin polkujen kanssa ja johtavat lopulta Rogue Oneen.

Diego, mikä sinua kiehtoi Cassianin rooliin palaamisessa?

DL: Ensinnäkin se, että pääsin taas tekemään töitä SW-perheen kanssa, Tonyn, jota ihailen. Rogue One oli elokuva tapahtumasta, eikä hahmoihin päässyt tutustumaan kunnolla. Katsoja ei tiedä, mistä he tulevat, mitä piti tapahtua, että tähän päädyttiin. Minusta on tärkeää kertoa se, mitä pitää tapahtua, että syntyy vallankumouksellinen hahmo, joka haluaa uhrata kaiken aatteensa vuoksi. Se matka on tärkeä.Genevieve, olemme nähneet Mon Mothman aiemminkin, millaista oli näytellä vähän eri puolta hänestä?

GOR: Ennen olemme tavanneet arvokkaan, hieman kuninkaallisen, hillityn naisen, joka lähetti ihmisiä suorittamaan tehtäviä, kuten Cassianin Rogue Onessa. On hienoa, että hän on nyt aivan eri tilanteessa: näemme naisen senaattorin roolin takana, hänen yksityisen puolensa ja opimme lisää, emme vain tulevasta kapinallisten johtajasta, vaan myös Mon Mothmasta naisena.

Andria, myös Bix on vahva naishahmo, mistä pidit hänen esittämisessään?

AA: Monestakin asiasta. Hän on rohkea ja peloton, mutta myös uskollinen ja huolehtiva, liiankin huolehtiva ihmisistä ympärillään. Se pelottomuus on osittain esitystä, sillä syvemmällä hän välittää paljon kaikista ja se sai minut pitämään hahmosta.

Denise, miten sinun hahmosi Dedra Meero on mukana tässä tarinassa?

DG: Hän on ISP:n (Imperial Security Bureau) upseeri, joka haluaa päästä etenemään urallaan - hän on hyvin kunnianhimoinen sekä tarkka työstään ja havaitsee pian, että on tapahtumassa jotain, mitä muut eivät näe. Häntä alkaa väkisinkin kannustaa, kunnes muistaa että ai niin, hän on osa fasistista järjestöä (nauraa).

Kyle, Syril Karn on varsin kiinnostava hahmoa, mikä sinua viehätti roolissa?

KS: Tonyn käsikirjoitus. Hahmo on moniulotteinen mysteeri, eikä hänestä tiedä, kumman osapuolen puolelle hän oikein tulee asettumaan. Hän haluaisi täyttää kotioloissa syntyneen tyhjyyden olemalla osa fasistista, byrokraattista rakennetta, josta löytyy järjestystä, mutta hänenkin pitäisi nousta arvoasteikossa ylemmäksi. Roolissa on paljon harmaata aluetta.Tony, milaiselle yleisölle tämä sarja on suunnattu?

TG: Ei ole tietenkään salaisuus, ettei tätäkään sarjaa olisi, ellei olisi olemassa valtavaa, tärkeää, intohimoista Star Wars -fanijoukkoa. Se yleisö on tietenkin ensimmäisenä ajatuksissamme ja haluamme antaa heille jotain, joka on vähän eri kaistalta, mutta emme halua olla siitä lainkaan kyynisiä. Haluamme, että sarja tuntuu todelta - se on todellinen meille ja toivon että he arvostavat intohimoamme.

TG: Andor on suunniteltu myös heille, joille se on ensikosketus Star Warsiin. Teemme sarjaa, joka ei vaadi lainkaan ennakkotietoutta ja toivomme että idea toimii - se on vähän uhkapeliä. Että onko Andorissa sitten tarpeeksi jännitettä vannoutuneille faneille ja samalla niin paljon tunnelatausta ja toden tuntua niissä ihmissuhteissa ja pienissä tarinoissa sekä suurissa päätöksissä, että uusikin yleisö tulee mukaan? Sen me koitamme saada aikaan.

Diego, mikä sinua kiinnosti Cassianin menneisyydessä?

DL: Että kuinka kaukana joku voi olla siitä tilanteesta, että hän kuitenkin lopulta päätyy havaitsemaan olevansa muutoksen työkalu. Että sinusta voi olla suuriin tekoihin. Ensimmäisen jakson Cassian on siitä vielä todella kaukana ja se antaa minulle toivoa myös tässä maailmassa, missä elämme. Että jos se on mahdollista, kuka tahansa voi joskus ymmärtää, mihin kaikkeen hän pystyy.

Kyle, voitko kertoa jonkun hienon hetken kuvauksista?

KS: Voi pojat… kaikki hetket? No, muistan tulleeni yksiin lavasteisiin, kaupunkiin, joka rakennettiin kuvauksia varten kaikkine yksityiskohtineen. Joka ikisessä laatikossa oli jotain, jokaisessa kaapissa näkyi elämisen jälkiä. Siellä oleskeli joukko ihmisiä, jotka väistivät, kun Stormtrooperit saapuivat paikalle ja tajusin taas olevani Star Warsissa, sillä mielessäni olin tässä sosiopoliittisessa draamassa, joka on myös perhedraama ja rakkaustarina ja kaikkea mahtavaa tapahtuu sekä kaikenlaista, minkä voi kytkeä nykypäiväänkin… Ja sitten siellä olikin Stormtroopereita. Taisin tipauttaa kahvikuppini, mutta sisäinen lapseni oli erittäin, erittäin onnellinen.

AA: Muistan kun yksi ohjaajistamme käski minun paeta ja kysyin että mihin suuntaan. Hän vastasi vain “ihan minne haluat” - jos olisin lähtenyt vasemmalle, olisimme kuvanneet siellä, jos oikealle, kuvanneet taas siellä. Se oli jännittävää, kokonainen kaupunki, jossa hän pystyi osoittamaan kameralla ihan minne vaan, se oli coolia.Miten Andor mielestänne eroaa muista Star Wars -sarjoista?

DL: Siten, että tämän on kirjoittanut Tony Gilroy. Se on hyvin erityistä ja kerron teille miksi: Tony ei elä maailmassa missä on vain oikeaa ja väärää, mustaa tai valkoista. Hän viettää aikansa tutkimalla harmaan alueen monimuotoisuuksia. Hahmojen ristiriitoja. Siitä syntyy todellisuutta - sarja on täynnä sitä kokemusta, että eletään jonkun elämää, tehdään päätöksiä. Tämä on sarja aidoista ihmisistä, galaksissa on meneillään synkkä ajanjakso, jedejä ei näy taivaanrannassa. Mielestäni kyseessä on realististisinta Star Warsia.

DL: Se on Star Wars -sarja ihmisistä, kuinka tämä joukko löytää sen voiman reagoida ja muuttaa heidän todellisuuttaan. Se on inspiroivaa, se on suurta. Se on seikkailua ja toimintaa, mutta myös intiimiä ja hienovaraista. Andorissa on paljon syvyyttä ja toivon, että ihmiset tulevat pitämään siitä.

Andor alkaa Disney+:lla 21. syyskuuta. Ensi viikolla luvassa lisää haastatteluita aiheesta, muun muassa juttutuokio Tony Gilroyn kanssa.

Käännös: Manu Pärssinen
Kuvat: The Walt Disney Company

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi vieraili: Kolm... V2.fi testasi: DJI M... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova