Tuorein sisältö

V2.fi osallistui: Fleishman Is In Trouble -tekijät haastattelussa

Anne Kukkura

22.02.2023 klo 14.00 | Luettu: 1353 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Claire Danes ja Jesse Eisenberg mutkikkaassa parisuhteessa

Samannimiseen kirjaan perustuva Fleishman Is In Trouble -minisarja alkaa 22. helmikuuta Disney+:lla. Kahdeksanosainen sarja on toimittaja-kirjailija Taffy Brodesser-Aknerin ensimmäinen TV-adaptaatio ja se kertoo vastikään eronneen Toby Fleishmanin tarinan. Nelikymppinen Toby on juuri sujahtanut deittisovellusten ja irtosuhteiden maailmaan, kun tämän ex-vaimo katoaa. Lapset jäävät Tobylle, joka joutuukin pallottelemaan nyt yksinhuoltajuuden, deittailun ja sairaalatyönsä haasteiden kesken. Tobyn on saatava selville mitä exälle on tapahtunut, rinnallaan vanhat kaverinsa Libby ja Seth. Sarjaa tähdittävät Jesse Eisenberg, Claire Danes, Lizzy Caplan sekä Adam Brody. V2.fi osallistui haastattelutilaisuuteen.

Tämä kysymys osoitettu kolmelle kaverukselle, Jesselle, Lizzylle ja Adamille. Millainen teidän välisenne dynamiikka on siinä, kun vuosikausien jälkeen ystävät palaavat yhteen?

Lizzy Caplan: Ystävä on… hänellä on sinun puhelinnumerosi ja sinulla hänen. Se oli yksi asioista, joista pidin kovasti tämän ystävyyden kuvailemisessa. Se sujui ensimmäisestä kohtauksesta alkaen, olimme vain tavallaan siinä. Luulen, että se on yhdistelmä kaikkien meidän kokemusta, pystyisimme varmasti esittämään ystävyyttä kenen tahansa kanssa mutta tämä tuntui autenttiselta ja välittömästi hauskalta.

Adam Brody: Kyllä, olen samaa mieltä.

Jesse Eisenberg: Hahmoni kannalta on kiinnostavaa, että palaamme yhteen kamalan kokemukseni takia. Kastan varpaitani menneessä, mutta samaan aikaan toinen jalkani on jo ulkona ovesta, sillä käyn läpi todella stressaavaa avioeroa itseeni käpertyen. On mielenkiintoista käydä läpi vanhoja välejä, kun itse en ole kovin vastuullinen. En sellainen kokonainen, sitoutunut ystävä vaan joku, joka tarvitsee muita ihmisiä kauhealla hetkellä.


Edelliseen kysymykseen liittyen, mitä tekisit jos puolisosi painostaisi sinua luopumaan ystävyyssuhteesta oman epävarmuutensa takia, kuten Libbyn kohdalla tapahtui?

Lizzy Caplan: En usko olevani naimisissa sellaisen kanssa joka voisi niin tehdä, mutta minulla on useita hyvin läheisiä miespuolisia ystäviä, joiden kanssa välit ovat joskus olleet vähän hankalat navigoida – eihän kukaan halua, että omalla poikaystävällä on parhaana ystävänä nainen.

Taffy Brodesser-Akner: Etenkään, jos se on Lizzy Caplan (kaikki nauravat).

Taffy, mitkä ovat olleet suurimpia huoliasi kääntäessäsi kirjaa katseltavaan muotoon?

Taffy Brodesser-Akner: Olen aika herkästi huolestuva ihminen, joten eniten pelkäsin olevani kaikille tuotannossa taakaksi ja että kokemattomuuteni olisi ongelma. Se oli turhaa, sillä kaikki olivat mukavia ja kärsivällisiä ja kertoivat työnkuvistaan ja tehtävistään. Vaikka en tuntenutkaan kaikkea alan sanastoa.

Tämä oli ensimmäinen käsikirjoituksesi TV-sarjaa varten, jonka teit vieläpä oman kirjoitustyösi pohjalta. Millaisia haasteita kohtasit adaptoidessasi työtäsi alustalta toiselle?

Taffy Brodesser-Akner: Haasteena oli se, että tykkään kappaleiden kirjoittamisesta eikä käsikirjoituksessa käytetä kappaleita. On vain ihmisiä, jotka keskustelevat keskenään tai joskus tekevät jotakin. Olin aina huolissani siitä, meneekö asian ydin perille samalla tavalla kuin suoraan yleisölle puhuttuna. Onneksi meillä oli käytössä kertojaääni. Lizzy teki sen hienosti, aivan kuin näyttelemästään hahmosta erillisenä olevana hahmona. Me kaikki rakastimme sitä.

Kysymys koskee näyttelijävalintoja. Kuka valikoitui mukaan ensin ja mitä haitte hahmoihin, kun etsitte heille näytteljöitä?

Taffy Brodesser-Akner: Nämä ovat ainoita henkilöitä, joita osasin edes kuvitella näihin rooleihin. Roolit ovat mielestäni niin täsmällisiä, enkä oikeastaan osaa selittää, miksi. Jotkut heistä tunsivat toisensa ennen tätä, toiset eivät. Kun näin Lizzyn, Jessen ja Adamin yhdessä, minusta tuntui kuin he olisivat olleet ystäviä koko ikänsä. Kun näen Clairen ja Jessen yhdessä, tuntui kuin he olisivat olleet naimisissa ja se on hassua tällaisissa tilanteissa, kun he ovat ystäviä TV-ruudulla tapahtuneen katkeruuden jälkeen. Se on erikoista.

Sarah Timberman (johtava tuottaja): Sekin on harvinaista, että ensimmäinen valintamme rooliin suostuu mukaan. Mielestäni se kertoo materiaalin vahvuudesta. Olimme todella onnekkaita että saimme mukaan tasan kaikki ne näyttelijät, jotka toivoimmekin saavamme.


Tämä kysymys on näyttelijöille. Sarjan kuvaus yksinäisyydestä ja ajatus siitä, että ihmisistä täydessä huoneessakin voi tuntea olevansa yksin, on omaleimainen. Vaikuttiko se valintaanne tulla mukaan projektiin tai resonoiko se teillä jossain vaiheessa?

Jesse Eisenberg: Koko sarja tuntui samaan aikaan kulttuurillisesti, tarinallisesti ja komediallisesti merkittävältä, mutta se tuntui myös… kun olin lukenut käsikirjoituksen, sain samanlaisen tunteen kuin kirjan lukemisesta, kuin olisin lukenut jotakin kulttuurillisesti merkittävää hyvin tuntemastani aiheesta. Samanaikaisesti tuntuu siltä, että joku toisenlaisista lähtökohdista ponnistanut voisi päästä siihen samalla tavoin sisään. Mielestäni se on sarjan ja kirjan kauneus.

Claire Danes: Kyllä. Minusta oli hienoa tutkia tätä avioliittoa ja sitä ympäröiviä suhteita ja tavallaan peilata niitä. Mielestäni se härnää sillä valtavalla pelolla, jonka varmaan kaikki jaamme: kuinka hyvin oikeasti tunnemme lähimmän kumppanimme? Ja kuinka hyvin tunnemme itsemme? Joskus vastaus on haastava, että emme kovin hyvin. Sellainen ahdistus mahdollisesti lähietäisyydellä tapahtuvasta etääntymisestä on pelottavaa. Traagisesti kyllä, he kaikki painivat isojen asioiden parissa ja joutuvat sietämään paljon epämukavuutta. Ehkäpä loppua kohti he lähentyvät kohti omaa totuuttaan ja ja hieman toisiaankin.

Adam Brody: En tiedä niinkään yksinäisyydestä, kuin koko sarjaa ja kirjaa värittävästä alakuloisuudesta, sillä aistin sen. Kun vanhenet ja olet neljäkymmentä, kysyt yhä samoja kysymyksiä siitä kuka olet ja minne tahtoisit mennä. Tuntuu siltä, että olet yhä risteyskohdassa ja opittavaa on vielä paljon jäljellä, eikä se ole vain parikymppisten maailmaa.

Millaista oli näytellä kirjan hahmoja sarjan muotoon?

Lizzy Caplan: Adaptaatio on aika tarkka. Tuntui, että samat hahmot olivat niin ruudulla kuin kirjassakin.

Sarah Timberman: Käsikirjoittaja halusi kunnioittaa kirjaa (naurua).

Jesse Eisenberg: Minulle ja Clairelle mielenkiintoisinta oli se, että hahmomme esitetään toistensa näkökulmista. Kun Clairea näytetään minun näkökulmastani, hän on tarpeettoman kunnianhimoinen, kostonhaluinen, laiminlyövä ja kun katseen suunta vaihtuu, hän kokee samalla tavoin minusta. Yksi haasteista oli säädellä, kuinka konnamaisia tai sankarillisia olimme näyttelijöinä ja miltä hahmot näyttivät toisen kuvakulmasta katsottuna.

Claire Danes: Kyllä, sama juttu. Aivan kuten hän sanoi. Lisäksi Rachelin viimeisen päälle kiillotetun ulkokultaisuuden koordinointi oli haastavaa. Ulkopuoli sulkee tiukasti sisäänsä erittäin särkyneen minuuden, joka on hänen hahmonsa ytimessä. Tavallaan se oli hauskaakin.

Fleishman is in Trouble saapuu Disney+-palveluun 22.2.

Toimittaja, käännös: Anne Kukkura


V2.fi | Anne Kukkura
< Ensifiilistelyssä Ma... Succession 1/39: aik... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova