Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Marshall Major II Bluetooth

Manu Pärssinen

02.09.2016 klo 17.36 | Luettu: 20937 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Marsalkkamajurilta piuha irti

Marshallin Major II Bluetooth -kuulokkeiden paketista löytyy vain tarpeellinen: kuulokkeet, mikrofonilla varustettu piuha, USB-latauspiuha ja pieni pikaohje käyttöön. Kuulokkeen liitäntäplugi on 3,5 mm:n kokoinen, joten selkeästi MMIIB on suunnattu mobiilikäyttäjille, vaikka tuotteen esittelysivulla kerrotaankin, että äänenlaatua on testattu myös kitaravahvistimilla ja muilla. Isomman liittimen laadukasta adapteria olisin minäkin kaivannut.

Aivan ensiksi yllätyin kuulokkeiden koosta. Niiden kupit ovat huomattavasti pienemmät kuin aiemmin testaamissani Marshall Monitoreissa ja muovi hiplatessa tuntuu vähän halvemmalta, mutta muuten ulkoasu on näppärän tyylikäs. Sitä korostavat johdosta löytyvät kullatut plugit, kultaiset left/right-merkinnät ja toisesta luurista löytyvä pieni kultainen painike, joka on tarkoitettu puhelimeen vastaamiseen, play/pause-toimintoihin sekä äänenvoimakkuuden säätämiseen. Pientä knupia voi liikuttaa neljään suuntaan ja sitä voi painaa, mutta se ei ole käyttöergonomialtaan ehkä paras mahdollinen, tosin ajaa asiansa. Pienet kuulokekupit taittuvat sankojen sisään, joten kuljetettaessa Major II:t vievät mukavan vähän tilaa repusta.

Hyvää kuuluu!Tiiviin ja monipuolisen kuuntelurupeaman jälkeen on todettava, ettei Major II:n äänessä ole muuta valittamista kuin bassopuolelle lätkäisty lievä korostus. Heikommalla alapäällä varustettu musiikki saa mukavasti tukevuutta, mutta kun oma soittolistani on vahvasti elektronispainotteista, silloin tällöin tuli vastaan kappaleita, joissa basso ei sinänsä peittänyt muita alueita, mutta murisi taustalla niin vahvana, että se hieman ärsytti. Pieni vierailu taajuuskorjaimella toki auttaa asiaan, sellainen kun löytyy iPhonen asetuksistakin suoraan.

Hieman akustisemmassa (oikeita soittimia, laulua) musiikissa Major II:t pääsevät jopa fantastisen hienoon soundiin ja esimerkiksi soittolistalleni arpoutunut Kemopetrolin Child is my Name kuulosti äänikuvaltaan oikein laajalta ja tasapainoiselta. Keski- ja lauluäänet ovat erinomaisen selkeitä, eikä yläpäässäkään ole valittamista. Marshallin kuulokkeiden ruotsalaisvalmistaja on selvästi petrannut kehitystyötänsä muutaman vuoden aikana. Ehkä äänentoistoa puoli vuosisataa harjoittaneella Marsulla on myös valvottu tarkemmin, mihin sen logo isketään. Ei sillä, ettenkö olisi aikaisemmankin kuulokemallin ääniin ihan tyytyväinen ollut.

Elementit: 40 mm, dynaamiset
Taajuusvaste: 10 - 20 000 Hz
Impedanssi: 64 Ohmia
Herkkyys: 99 dB SPLYksi asia, mihin olen julkisilla kulkuvälineillä liikkuessani kiinnittänyt huomiota on se, kuinka paljon ihmisten kuulokkeet antavat käyttäjänsä musiikkimaun levitä ympäristöönsä. Majoreissa ei pienistä kupeista huolimatta ole tätä ongelmaa, vaan järkevällä äänentasolla kuunneltaessa vierustoverin ei tarvitse häiriintyä lainkaan. Oleellisesti sama toimii myös toisinpäin - Major II:t vaimentavat ulkomaailman melut musiikin kuuntelijan havaitsemattomiin hyvin tehokkaasti. Niiden kokoon nähden jopa yllättävän hyvin.

Hinta/laatu-suhde kohdillaan


Vaikka MMII-kuulokkeiden hinta on ihan kohtuullinen 150 euroa, jotain niiden viimeistelystä kertoo sekin, että pienenä yksityiskohtana myös langattomien toimintojen lataukseen tarkoitetusta, mukana toimitettavasta micro-USB-piuhasta löytyy ristikkokuviota, sekä reunasta Marshallin logo. Kun luurit on ladattu, niiden punainen merkkivalo muuttuu valkoiseksi. Latauksen jälkeen langatonta toiminta-aikaa luvataan 30 tuntia ja puolentoista viikon kuuntelujen jälkeen arvioisin, ettei se ainakaan paljon vähempää käytännössäkään ole, ehkä jopa enemmän. Lataustarvetta ei nimittäin juuri tullut.


Pari naksautusta virtanapissa ja Majorit ilmestyvät puhelimen bluetooth-laitteiden listaan. Mitään ongelmia en kuuntelujakson aikana langattomassakaan kuuntelussa havainnut ja bonuksena (saman tehtaan toisen tuotemerkin UrbanEarsin kuulokkeiden tyyliin), nyt tyhjäksi jääneeseen kuulokepiuhan reikään saa kaveri liittää omat kuulokkeensa ja kuunnella samaa musiikkia.

Marshall Major II Bluetoothit yllättivät laadukkaalla kokonaisuudellaan ja jäävät varmasti pitkäksi aikaa vakiovarusteekseni sekä kotitoimiston koneen ääreen, että reppuun matkoilla. En usko, että tästä hintaluokasta montaa yhtä hyvältä kuulostavaa, langattomanakin toimivaa, varteenotettavaa kilpailijaa löytyy.Marshall Major II Bluetooth
Hintaluokka: 150e
Lisätietoa: Marshall Headphones

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Lenov... V2.fi testasi: Blue ... >

Keskustelut (4 viestiä)

Dreakki

02.09.2016 klo 18.04

En tiennytkään, että Manulla on lakatut kynnet ja tatuointeja.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

02.09.2016 klo 18.06 3 tykkää tästä

Dreakki kirjoitti:
En tiennytkään, että Manulla on lakatut kynnet ja tatuointeja.


Nyt tiedät. Ehkä.
lainaa
nvipvpsinr

02.09.2016 klo 22.35

Lisää leikattuja Jared Leton kohtauksia?
lainaa
kilinkolin

12.02.2017 klo 18.13 3 tykkää tästä

Tuollaisia olen ajatellut ostaa vaikka uutinen on viime vuonna tehty. Mutta kysytään nyt kuitenkin, eli onko noissa mahdollisuus myös itsekin kuunnella johdon välityksellä, ilman että laittaa bluetoothia päälle? Kun aina ei välttämättä haluaisi langattomasti kuunnella.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova