Tuorein sisältö

Flight Simulator X: Acceleration

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Simulaatiot
Pelaajia: 1, verkkomoninpeli
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: ACES Studio
Julkaisija: Microsoft Games
Julkaisupäivä: 02.11.2007
Pelin kotisivut
Jarkko Rotstén

14.12.2007 klo 10.00 | Luettu: 10919 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Luvassa lisähupia ja uljasta ulkomuotoa
Hyvät virtuaalimatkustajat, kiinnittäkääpä turvavyönne TODELLA tiukkaan ja lausukaa suureen ääneen lempirukouksenne, sillä pilottinanne toimii tänään kapteeni Rotstén, joka tunnetaan virtuaalilentäjänä, joka ei juuri koskaan ole onnistunut tuomaan konettaan ehjänä alas. Lennon aikana kerätään myös kolehti, joka lahjoitetaan köyhälle kapteenille, jotta hän saa lempisimulaattorinsa tuoreen lisäosan maksettua.

Säätiedotus lupaa harmaata


Microsoft Flight Simulator on edelleen se kaikkein suosituin siviililentosimulaattori, joten on vähintäänkin luonnollista, että sille kaupataan myös lisämateriaalia. Suhteellisen moneen taipuvilla työkaluillahan peliin saa väkerreltyä jos jonkinlaista tekemistä ilmaiseksi itsekin, mutta kaupalliset tuotteet ovat kuitenkin useimmiten asteen verran laadukkaampaa tavaraa. Accelerate on FSX:n kaupallisista lisäpaketeista viimeisin. Se, mitä se tarjoaa, osoittautui kuitenkin itselleni pieneksi pettymykseksi. Tärkeimpänä uutena ominaisuutena mainitaan netin välityksellä pelattava moninpelikisa, joka ei kauheasti allekirjoittanutta kiinnosta, kun en todellakaan kehtaa lähteä kurjia lentotaitojani maailmalle esittelemään sen enempää kuin on pakko.

Enemmän itseäni kiinnostavat lisäkoneet, joita lisäpaketin mukana toimitetaan vaivaiset kolme kappaletta ja joista niistäkin yksi on helikopteri (EH-101). Toisen maalimansodan kahinoista tuttu hävittäjä P-51D Mustang taas kääntää huonon valon kohti pelin fysiikkamoottoria. Kyseinen kone näet tunnetaan erittäin helposti sakkaavana ja ylipäätään vaikeana koneena lentää. Realismiasetukset täysilläkin Flight Simulatorin näkemyksen mukaan koneella voi suorittaa jos jonkinlaisia kieppejä ja voltteja vailla minkäänlaista vaaraa hallinnan menettämisestä. Mikäli tahtoo saada oikeanlaisen kuvan vanhojen koneiden käyttäytymisestä, kannattaa kääntyä vaikkapa IL2-sarjan puoleen. Lisäpaketin kolmas siipiveikko on puolustusvoimiemmekin suosima F/A-18A Hornet, mutta sekään ei juuri wow-faktoria väräytä.

Lentäjät ovat tunnetusti rikkaita


Lisäpaketin suomien parinkymmenen uuden tehtävän myötä lentotaitojaan pääsee toteuttamaan tositoimissa. Niiden osalta pelintekijät ovatkin käyttäneet mielikuvitustaan varsin kiitettävästi. Tarjolla on liikemiesten kaupunkilennätystä, NASA:n testipilotin hommia sekä koko joukko erilaisia, jännittäviä pelastustehtäviä. Tehtäviin on ympätty mukaan myös ääninäyttelyä, mikä vie tunnelmaa astetta korkeammalle. Kahvia ei kannata juoda samaan aikaan kun peli esittelee animaatiokykyjään muutamassa tehtävässä. Puujaloin eteenpäin luistelevat tikku-ukot olivat aiheuttaa itselleni suorastaan vatsakrampin. Tehtävät ovat joka tapauksessa pelin suola, sillä oman mielikuvituksen varassa paikasta toiseen liitely alkaa äkkiä maistumaan lentobensalta. Uusien tehtävien myötä Accelerate tuokin tullessaan kymmeniä tunteja lisätekemistä, sillä useimmat tehtävät haukkaavat vähintään tunnin peliaikaa.

Acceleration lisää peliin myös kunnon DirectX10-tuen, mikä ilahduttanee Vistan omistajia, sillä ainakin ruutukaappausten perusteella pelin ulkonäkö paranee kohisten. XP:n käyttäjiä moinen ei valitettavasti kosketa. Sisällöltään loppujen lopuksi yllättävän köykäisen lisäpaketin hinta yllätti meikäläisen melkoisesti. Muuan tamperelaisen marketin pelihyllyä selaillessani olin pyllähtää lattialle, kun näin pelin kannessa suunnilleen 45 euron hintalapun. Siitä vähintään puolet pois, niin voisin suostua edes harkitsemaan asiaa. Tehtäviä ja koneita löytyy netistä ilmaiseksikin, eivätkä uudet moninpelimuodot varmastikaan kaikkia virtuaalipilotteja niin paljoa kiinnosta että niistä liki kokonaisen pelin hintaa maksaisi. En tahtoisi käyttää sitä sanaa, mutta kyllä se rahastuksen lemu on, joka tästä paketista iskee ihmeen pistävänä nokkaan. Jos omistat Vistan, pidät FSX:stä, etkä arvosta rahan arvoa, on Accelerate oiva valinta juuri Sinulle.

V2.fi | Jarkko Rotstén

Flight Simulator X: Acceleration (Tietokonepelit)

Sisällön määrään nähden kallis lisäpaketti, joka tarjoaa uuden moninpelitilan, pari konetta sekä ihan hauskoja tehtäviä. Vistalla peli saa lisäksi koreamman ulkoasun.
  • Värikkäät tehtävät
  • Moninpeliralli on kiva lisä
  • Visuaalinen parannus Vistalla
  • Surkea hinta/sisältö-suhde
  • Tylsät lisäkoneet
< Viva Pinata Party An... Looney Tunes: Acme A... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

Badix

03.03.2008 klo 20.24 2 tykkää tästä

Arvostelija kiinnittää liikaa huomiota pelin hienouteen ja grafiikkaan, eikä tajua pelin realistista ja todella laajaa sisältöä. Mielestäni arvostelijaksi pitäis valita sellanen henkilö, joka todella on sopiva arvostelemaan kyseinen peli. Ei oo eka kerta ku näin tapahtuu.
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.09.2008 klo 12.15

Tajusin kyllä realismin. Laajuus sen sijaan ei todella auennut, myönnettäköön. Jo ennestään järjettömän laajan pelimaailman laajentaminen ei ole ainakaan itselleni niinkään tärkeää, kuin uudet lentokoneet, joita tässä on aneeminen valikoima.

lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova