Tuorein sisältö

Icy Tower 2

Arvioitu: Muut
Genre: Tasohyppelypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 4
Kehittäjä: Free Lunch Design
Julkaisija: Free Lunch Design
Julkaisupäivä: 30.11.2012
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

04.12.2012 klo 11.54 | Luettu: 3138 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Mistä on pienet pelit tehty
Mobiilipelimarkkinoilla on pitkään menestytty erittäin simppelillä kaavalla: sen tulee olla pientä ja söpöä. Siihen luotetaan myös ruotsalaisen pelifirman Free Lunch Designin iOS-laitteille julkaistussa Icy Tower 2 -pelissä. Peli on jatkoa tutulle flash-pelille, johon moni on saattanut tutustua esimerkiksi Facebookin kautta.

Taivasta kohti


Edeltäjänsä tapaan pelissä on tarkoitus kavuta hyppimällä mahdollisimman korkealle tornissa erilaisia tasanteita apuna käyttäen. Jotta soppa ei vaikuttaisi liian helpolta nieltävältä, alkavat tasanteet romahtaa pikku hiljaa alhaalta ylöspäin. Ensimmäiset sata askelmaa eivät juuri tuota ongelmaa, mutta sen jälkeen saa todella pitää kiirettä, ettei raikas pelihahmomme putoa kohti tuhoaan.

Peliä kaikessa yksinkertaisuudessa ohjataan painelemalla kosketusnäytön reunoja, jolloin pelihahmo hyppii ohjattuun suuntaan. Pitkällä painalluksella saadaan aikaan voimakkaampi loikka, jolla pystytään etenemään useampi tasanne kerrallaan. Suureen loikkaan vaadittu pitkä painallus tuntui välillä mahdottomalta haasteelta. Vaikka kuinka sormi painoi näyttöä, ei jättiloikka onnistunut läheskään aina. Vaihtoehtoisesti peliä voi kontrolloida myös mobiililaitetta kallistelemalla.

Torni on täytetty eriarvoisilla kolikoilla, joita keräämällä pelin sisäisestä kaupasta saa ostettua erilaisia helpotuksia kiipeämiseen. Miltä esimerkiksi kuulostaa kiipeämisen aloittaminen suoraan kerroksesta 60? Oikein hyvältä, jos halutaan lyödä kaverin saavuttama tulos. Ennätystulokset kehittyvät pikkuhiljaa ostettujen apujen avulla. Raha kertyy normaalilla pelaamisella varsin hitaasti, joten kärsimättömät voivat oikealla rahalla ostaa pelirahaa. Sponsoreiden sovelluksia lataamalla voi ansaita myös helppoa leikkirahaa.

Peli toimii ajantappajana samoin kuin Nokian matopeli viime vuosituhannen lopussa. Näyttävät piirrosgrafiikat kaikessa söpöydessään vetoavat varmasti nuorempaan pelaajakuntaan, olematta kuitenkaan niin häiritsevästi lapsellisia, etteikö raavaampi ukko peliin kehtaisi koskea. Vaikka peli on tyylikäs, on se kuitenkin sitä samaa mitä AppStoren tarjontaan tulee kuin sieniä sateella. Vastaavia pelejä on useita, joten esim. Doodle Jumpia kyllästymiseen asti pelannut ei välttämättä tästä pelistä innostu. Hintansa puolesta (0 euroa) suosittelen kuitenkin antamaan pelille mahdollisuuden.

Peli on saatavilla App Storesta ilmaiseksi (peli sisältää mainoksia). Peli vaatii toimiakseen vähintään iOS 4.2 -järjestelmäversion.

V2.fi | Esa Toikkonen

Icy Tower 2 (Muut)

Hyvä välipala lyhyeen ajan tappamiseen, jos vastaavia tekeleitä ei ole aiemmin napostellut liiaksi.
  • Tyylikkäät piirrosgrafiikat
  • Helppo oppimisaste
  • Sopii lyhyisiin pelihetkiin
  • Peli-idea on jo niin nähty
  • Takkuilevat kontrollit
< New Super Mario Bros... LittleBigPlanet Kart... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

ALTHiR

Rekisteröitynyt 26.10.2010

04.12.2012 klo 13.22

Miksi kuvittelin tämän Ice Climberiksi. Näyttääpäs kököltä. :p
lainaa
Jonezi

Rekisteröitynyt 23.04.2007

04.12.2012 klo 17.08

Oi perkele, pitääkin kaivaa Icy Tower jostain ja pelailla taas pitkästä aikaa!
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova