Tuorein sisältö

2014 FIFA World Cup Brazil

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Urheilupelit
Pelaajia: 1, moninpeli
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: EA Canada
Julkaisija: EA Sports
Julkaisupäivä: 17.04.2014
Pelin kotisivut
Vieras

23.05.2014 klo 11.23 | Luettu: 7366 kertaa | Teksti: Vieras

Matkalla Rioon
Jalkapallon MM-kilpailut pelataan tulevana kesänä Brasiliassa, ja EA Sports on jälleen kerran varautunut tilaisuuteen julkaisemalla virallisen kisapelin. Millaista tuntumaa 2014 FIFA World Cup Brazil oikein tarjoaa kesäkuun 12. päivä alkaviin karkeloihin?

Vanha tuttu



Totuttuun tapaan kaikkea luvataan määrällisesti paljon. Edellisen kisapelin tapaan koko ruljanssin karsinnoista aina finaaliin asti pystyy pelaamaan millä tahansa 203:sta karsintoihin osallistuneesta maajoukkueesta. Captain Your Countryssa pelaaja pystyy jälleen kokeilemaan oman joukkueensa johdattamista ensin kisoihin ja sitten mahdollisesti mestaruuteen asti yhden pelaajan näkökulmasta. Lisäksi pelaaja pääsee jälleen haastamaan kaverilistaansa ja itseään Skill Game –taitopeleissä. Verkkopelin puolella Road to Rio de Janeiro –pelimuoto tarjoilee tutun Seasons-sarjaporrasformaatin. Turnausjärjestelmä tekee kisojen 12 eri stadionia tutuiksi. Tavoitteena on kerätä pisteitä vastustajia pieksemällä ja edetä Rion loppuotteluareenalle asti.

2014 FIFA World Cup Brazilin pelilliset erot FIFA 14:ään nähden tulevat ilmi jo ensimmäisestä syötöstä lähtien. Peli on nimittäin säädetty oletusasetuksilla aivan jumalattoman nopeatempoiseksi, mikä tekee hallaa EA:n monipuolisen pelimoottorin tarjoamille jalkapallon hienouksille. Pelin oletusnopeus kadottaa tehokkaasti muun muassa keskikentän pallonhallinnan merkityksen, ja pelielämys yksipuolistuu ahdistaviksi päädystä toiseen eteneviksi vyöryiksi. Kaikki on onneksi tavalliseen tapaan korjattavissa asetusten liukusäätimillä. Esimerkiksi nämä asetukset tuntuvat toimivan hyvin.

Maracana



Samalla korkeiden pallojen pelaaminen tuntuu muuttuneen hieman sitten viime syksyn. Keskikentältä vastustajan puolustuslinjan taakse tyhjään tilaan laitetut nostot osoittautuvat osoitteettomiksi huomattavan usein toppareiden siivotessa pallot. Sama pätee myös laidasta annettuihin keskityksiin. Muina lisinä peliin luvataan entistä parempaa harhauttelusysteemiä, tarkempaa syöttelyä ja laajempia ensikosketusmahdollisuuksia. Sinänsä nämä luvatut parannukset näkyvät kentällä varsin marginaalisesti, mikä ei FIFA 14:n erittäin toimivan pelimekaanikan huomioiden ole yllättävää. Pallo käyttäytyy jälleen ehkä hieman uskottavammin, mutta ilman erillistä mainintaa tätä tuskin huomaisi.

Uutuutena sekä karsinta- että finaalipelien välipäivinä päästään pelaamaan harjoituksia. Näissä minipeleissä onnistuessaan pelaaja pystyy nostamaan valitsemiensa neljän pelaajan valittua kehitettävää taitoa. Lisäksi otteluissa loistaneiden pelaajien statsit kohoavat tavalliseen tapaan, joten putkittuneet onnistumiset sekä harjoituksissa että matseissa voivat nostaa avauskokoonpanon tasoa merkittävästi.


Harjoitusten lisääminen mukaan soppaan on mukava ja vaihtelua tuova idea, joka kuitenkin epätasapainottaa peliä turhan paljon tekoälyä vastaan pelattaessa. Varsinkin panostamalla vuorotellen samojen hyökkäyspään pelaajien nopeuden ja laukomisen harjoitteluun saa todella tuntuvia lopputuloksia jo siitäkin syystä, ettei harjoituksissa maksimaalisesti onnistuminen ole kovinkaan haastavaa. Tämä tekee pelaajien kehityksestä nopeaa ja hyvin epäuskottavaa. Hyvin raastavana ominaisuutena managerointipuolella kaikkien harjoitusotteluidenkin simuloiminen pudottaa automaattisesti käytetyn avauskokoonpanon pelaajien pisteitä lopputuloksesta riippumatta. Tällöin vaihtoehdoksi jää joko pelata kaikki ottelut, vaihtaa rivimiehiä erikseen harjoitusotteluiden kokoonpanoihin tai sitten niellä statsien putoaminen.

FIFA = FIFA


2014 FIFA World Cup Brazil on ulkoisesti näyttävä ja pystyy välittämään kisojen koko humun ja otteluiden loppuratkaisujen intensiivisyyden pienillä yksityiskohdilla. Kisojen kaikki stadionit on mallinnettu tarkasti, ja jälleen myös kenttien laitamilla patsasteleville tunnetuille valmentajille, kuten Saksan maajoukkueen Joachim Löwille, on annettu hieman tilaa. Ääniraita on kattava ja selostajat selviytyvät uskottavasti pienestä toistosta huolimatta.


Edellisestä MM-kisapelistä tuttu Story of Qualifying –pelimuoto nostattaa itsessään tunnelmaa tarjoamalla pelaajalle mahdollisuuden pelata karsintavaiheen otteluiden tilanteita uudelleen läpi. Tavoitteet täyttämällä ansaitsee EA Sports Football Clubin kokemuspisteitä. Kisojen startatessa tarjolle tulee myös Story of the Finals –tehtäviä lopputurnauksesta.

Kaikki on siis tuttuun tapaan suurta, kaunista ja ihan monipuolistakin. Näiden arvokisapelien ongelmaksi muodostuukin niiden tarjoama pelkkä hetken huuma. Tuskin monikaan vaivautuu enää jauhamaan 2014 FIFA World Cupia, kun turnauksen loppuottelun viimeinenkin vihellys on annettu. Peli tarjoaa kyllä kosolti tekemistä, mutta on täysihintaiseksi peliksi valitettavan lyhytikäinen. Kyseessä on hyvin pitkälti FIFA 14 päälle lätkäistyllä arvokisateemalla. Mutta mikäs siinä, kun perusasiat ovat kunnossa.

Teksti: Unto Vanhamäki



V2.fi | Vieras

2014 FIFA World Cup Brazil (Xbox 360)

Jalkapallon arvokisat saavat arvoisensa pelin. 2014 FIFA World Cup Brazil tarjoaa oikein mukiinmenevää jalkapalloa, mutta on täysihintaiseksi peliksi jälleen kerran valitettavan kertakäyttöinen.
  • Kaunis
  • Monipuolinen
  • Säätöjen myötä erittäin pelattava
  • Lyhytikäinen
  • Pikkuvikainen
  • Hyvin pitkälti FIFA 14
< Chronology... Mario Golf: World To... >

Keskustelut (3 viestiä)

Huutaja

25.05.2014 klo 22.06

Vain FIFA on jalkapallon arvoinen videopeli
lainaa
kepe-5

Rekisteröitynyt 04.04.2007

28.05.2014 klo 18.16

FIFA 14:n Ultimate Teamiin on kuulemma tulossa huomenna ilmainen World Cup -päivitys. Tästä kyllä varauksetta karmaa EA:lle.

No eipäs tullutkaan vielä - http://forum.ea.com/uk/posts/list/0/2863265.page
Muokannut: kepe-5 29.05.2014 klo 11.21 lainaa
Repa

18.06.2014 klo 12.04

Pystyykö kyseisessä pelissä aloittamaan MM kisat ilman, online yhteyksiä? Ja pystyykö kisat pelaamaan läpi tavalla, että valitsee 2 käyttäjäjoukkuetta. Esimerkiksi Minä ottaisin Brasilian ja kaveri Kreikan. Kun minun joukkueellani on peli, pelaan minä Brasialialla ja kaverini vastustajajoukkueella. Kun taas kaverin kreikallla on peli niin minä pelaan vastustajajoukkueella... Tämä on hauska tapa pelata ja pistää pienet "rahat" peliin kaverin kanssa. Hommaan pelin, jos näin voi pelata.. Voisiko joku pelin omistava kokeilla ja raportoida....Kiitos!
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova