Tuorein sisältö

Dishonored: Death of the Outsider

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: Arkane Studios
Julkaisija: Bethesda Softworks
Julkaisupäivä: 15.09.2017
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

13.11.2017 klo 12.00 | Luettu: 6176 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Loppu on lähellä
Dishonored-sarja on tullut viimeisen tarinan äärelle. Toinen osa päätti tietyn aikakauden, mutta nyt studio haluaa vielä päästää pelaajan viemään kokonaisuuden loppuun saakka. Viimeisessä osuudessa aiemmin nähty salamurhaaja Billie Lurk alias Meagan Foster lähtee Outsider-hahmon perään yhdessä Daudin kanssa, joka on tuttu sarjan ensimmäisestä osasta. Dishonored: Death of the Outsiderin piti alun perin olla Dishonored 2:n lisäosa, mutta pituutensa vuoksi se julkaistiin kuitenkin itsenäisenä osana. Teos ei kuitenkaan ole pituudeltaan aiempien osien tasoinen, vaan tekemistä on tarjolla suoritustavasta riippuen noin 6-10 tuntia.

Etsi, tapa ja varastaDishonored: Death of the Outsider on avoimen maailman peli, mutta ei niin laajalla skaalalla kuin sitä edeltäneet osat. Billie Lurkin tulee suorittaa yhteensä viisi tehtävää, joissa etsitään ihmisiä, varastetaan avaimia ja eliminoidaan henkilöitä. Aiemmasta poiketen hahmolla on käytettävissä kaikki aseet ja ominaisuudet heti alusta alkaen, mikä antaa monipuoliset mahdollisuudet tehtävien suorittamiseen. Halutessaan voi esimerkiksi hiipiä tai rynnätä suin päin keskelle toiminnan ydintä. Näin lyhyessä pelissä ratkaisu on viisas, sillä kykyjen avautuminen pikkuhiljaa olisi ollut liian raskasta suorittamisen kannalta. Ensimmäistä kertaa pelaava joutuu opettelemaan kykyjen käyttöä hieman enemmän kuin aiemmin pelin parissa olleet ja treenattavaa riittää, sillä oppeja riittää jokaiselle sormelle. Onneksi tarjolla on hyvät tutoriaalivideot, jotka opastavat kykyjen saloihin.


Plussaa peli saa sen suhteellisen nopeista latausajoista ja valikoista. Kuoleman jälkeen kaduille pääsee nopeasti takaisin ja tallennusnappulakin on helposti käytettävissä, joten tallennuspisteetkään eivät karkaa liian kauaksi. Seikkailemiseen riittää erilaisia paikkoja, joten etsijälle tilukset tarjoavat runsaasti tutkittavaa. Talojen sisälle ja maan alle pääsee seikkailemaan ja etsimään esimerkiksi piilotettuja esineitä sekä kirjoitelmia, jotka täydentävät tarinaa. Lisätehtäviä pelissä ei kuitenkaan juuri ole ja niitä haluavalle teos onkin pettymys. Päätarina sen sijaan juoksee eteenpäin jouhevasti. Minä en jäänyt kaipaamaan sivutehtäviä, sillä päätarina on vahva kokonaisuus, joka ei sen kummemmin kaipaa muuta tekemistä kylkeensä. Graafisesti peli on taattua Dishonored-sarjaa, eikä uusin osa tarjoa mitään sen ihmeellisempää uudistusta.

Helppo lähestyäKieltämättä en ole Dishonord-sarjan suuri fani ja olin hieman skeptinen uusimman osan suhteen. Olen pitänyt teoksia vaikeasti pelattavina, sillä pelityylini ei sovi vaadittavaan hiipimiseen ja rauhallisuuteen. Toinen osa on jäänyt kokonaan kokeilematta, joten kokemukseni pohjautuu vain ensimmäiseen teokseen. Dishonored: Death of the Outsider tuntuu kuitenkin helpolta aloittelijalle, koska kyvyt ovat avoinna saman tien eikä hengissä pysymiseen tarvitse käyttää niin paljon taitoja ja aikaa. Tämä saattaa kuitenkin harmittaa niitä, jotka odottavat peliltä tasoa, joka haastaa pelaajan äärimmilleen. Läpäisyn jälkeen on tarjolla New Game + -tila, joka tuo Billien käyttöön Dishonored 2:sta tuttuja taikavoimia. Uudelleen pelaamista kannattaa harkita silloin, jos esimerkiksi haluaa läpäistä tarinan niin, ettei tapa ketään.


Seikkailun lyhyys on huomioitu myös hinnassa, sillä Dishonored: Death of the Outsider maksaa noin 30 euroa. Kyseessä on noin yhden pidemmän illan kokemus, joten laajempaa peliä toivovalle teos voi olla silti liian kallis. Jos sarja on täysin tuntematon, suosittelen odottamaan pakettia, joka niputtaa kaikki osat yhteen kasaan, jolloin voi nauttia koko pelisaagasta kerralla. Toinen vaihtoehto on ostaa aikaisemmat osat alennuslaareista, jossa ne lojuvat vähän väliä.

V2.fi | Miia Lyyra

Dishonored: Death of the Outsider (Playstation 4)

Keskittyy päättämään kolmiosaisen pelisarjan. Lähes pakkohankinta aikaisempien osien pelaajille, mutta aloittavien pelaajien kannattaa odottaa vielä hetki.
  • Kaikki kyvyt ja aseet käytössä heti
  • Hyvät tutoriaali-videot
  • Taattua Dishonored-sarjan laatua
  • Melko lyhyt tarina
< Assassin's Creed Ori... Raid: World War 2... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova