Tuorein sisältö

BattleTech

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Sotapelit, Strategiapelit
Pelaajia: 1-2
Ikärajoitus: 1
Kehittäjä: Harebrained Schemes
Julkaisija: Paradox Interactive
Pelin kotisivut
Jukka O. Kauppinen

05.05.2018 klo 11.00 | Luettu: 8594 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Ylistyslaulu ohjuksille, partikkelikanuunoille ja liekehtivälle teräkselle
BattleTech on yksi pelihistorian rakastetummista hardcore-pelisarjoista, jonka lautapelijuurista on syntynyt simulaatioita, strategiapelejä ja jopa tietokoneroolipelejä. Sarja on viettänyt viime vuodet suhteellista hiljaiseloa MechWarrior Online poislukien, mutta comeback on nyt totaalinen. BattleTech on täällä taas ja vahvasti onkin.

Vuoden 2018 BattleTech on näet syntynyt sarjan luojan omissa käsissä, ja se on kaikkien näiden vuosikymmenten mittaan julkaistujen BT-pelien rinnalla kuin sukellus sarjan syvimpään ja aidoimpaan päähän. Vuoropohjainen taktiikkapeli tarjoilee sekä tarinapohjaista juonittelua että palkkasoturien sotaa 3000-luvun tulevaisuudessa, jossa sodankäynti hoidetaan valtavilla kymmenien tonnien painoisilla sotakoneilla, BattleMecheillä. Niitä ohjastavat tulevaisuuden soturit, MechWarriorit, jotka sonnustautuvat valtavien koneiden ohjaimiin kuin keskiaikaiset ritarit haarniskoihinsa.

Oma historiani BattleTechin kanssa on pitkä. En muista oliko pelisarja tuttu ennen Amigan BattleTech: The Crescent Hawk's Inception -peliä, mutta sen jälkeen olemme olleet BattleTechin kanssa hyviä kavereita. Niinkin, että kirjahyllystäni löytyy jokunenkin BT-kirja. Olen nauttinut BT:stä monessa muodossa, joskin tavallaan surullista on se, että harva on yltänyt Amigalle sharewarena julkaistun MechForce / MechFight / MechCombat -pelin tasolle tarkkuudessaan ja simulaatiossaan. Mutta nytpä päästään aika lähelle!

BattleTechin paluun herkullisin osuus on aidon BattleTech-lautapelin ja sen jatkoviritysten sääntöjen asianmukainen tulkinta ja tietokoneympäristöön sovitettu toteutus. Pelaaminen tuntuu aidommasta ja battletechimmältä kuin missään muussa BT-pelissä vuosikymmeneen tai pariin, etenkin kun vuoropohjaisessa sodinnassa on voitu noudattaa pelimekaniikkoja esimerkiksi reaaliaikaisia simulaatioita/räiskintöjä tarkemmin. Systeemejäkin on muokattu niin, että osa mekaniikoista toimii nyt paremmin tietokoneella. Lautapelimäisyys on samalla häivytetty hienosti taustalle niin, että tämä tuntuu täysin modernilta ja koukuttavalta vuoden 2018 sotapeliltä. Mitä nyt sotakalusto on vähän tavanomaisesta poikkeavampaa, suurempaa ja laseroivampaa.

Ei voi juuri muuta sanoa kuin että yöunille on ollut vaikea mennä viimeisen parin viikon aikana. Tämä tehtävä vielä loppuun, ehkä tuo ihan iisi pikku tehtävä vielä kuitenkin. Tämä on juuri sitä mitä tilasin, kun löin Kickstarteriin rahani. Ja jos et ihan heti usko tai haluat tietää enemmän BattleTechin olemuksesta ja maailmasta, niin tervetuloa vain katsomaan yli tunnin mittaista arvosteluvideota, jolla Jukka O. Kauppinen esittelee pelin eri osia ja mättää yhden esimerkkitehtävän. Ja kertokaa toki onko tällaisessa livepelatussa arvosteluesittelyssä mitään järkeä, jotta kannattaako tehdä vastaavia joskus jatkossakin.

Checkpoint TV esittää: BattleTech

(C) 2018 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/Arvostelija / toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Spiikki & toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku
http://www.checkpoint-tv.fi/

Lisää BattleTech-toimintaa ja värikkäämpiä, vaihtelevampia tehtäviä kuin oheisella arvosteluvideolla vaikkapa näillä gameplay-pätkillä:


Lisää Extra Life -videoita
Lisää BattleTech-videoita

BattleTech

Tekijä / julkaisija: Harebrained Schemes / Paradox Interactive
Alustat: PC
http://battletechgame.com/

V2.fi | Jukka O. Kauppinen

BattleTech (Tietokonepelit)

Vuoropohjaista sotaa hirmuisoilla sotakoneilla kaukaisessa tulevaisuudessa.
  • Kauttaaltaan täyttä ja aitoa BattleTechiä
  • Hyvät pelimekaniikat ja simulaatio
  • Erinomaista taktikointia
  • Tarina asettelu BT-valtavirran ulkopuolelle
  • Pelitekniikassa vielä viilattavaa
  • Hassuja automaattikamerakulmia
< A.O.T. 2... Total War Saga: Thro... >

Keskustelut (1 viestiä)

Hylky

06.05.2018 klo 15.10 1 tykkää tästä

Noin 50h plakkarissa tätä peliä. 30v odotus päässyt vihdoin päätökseen! BT on täällä! Innolla jään odottamaan tulevaa lisäsisältöä, mm. Clan invasion.

Peli vaatii kyllä hieman viilausta, mutta näinkin pystyy elämään helposti.

Tämä tosiaan pilaa unirytmisi täysin, niin kuin JOK. Revikassa mainitsi... Vielä yks matsi, tai tää matsi loppuun ja lance kuntoon... ja... jos mä ny katon, mimmonen se seuraava olis...

9.5/10
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova