Tuorein sisältö

Deadbeat Heroes

Arvioitu: Xbox One
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1-2, co-op
Ikärajoitus: 16
Kehittäjä: Deadbeat Productions
Julkaisija: Square Enix
Julkaisupäivä: 10.10.2017
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

11.05.2018 klo 16.42 | Luettu: 4939 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Sankarit valtaavat Lontoon kadut ja kujat
Brittiläisestä Lionhead-yhtiöstä lähteneet Adam Langridge ja Imkan Hayati olivat aikoinaan tekemässä muun muassa tunnetun Fable-sarjan toista osaa. Lähdettyään he perustivat oman studion nimeltä Deadbeat Productions, jonka ensimmäinen tuotos Deadbeat Heroes on. Kyseessä on 3D-seikkailu Lontoon kaduilla 70-luvun hengessä sankareiden ja pahisten ympäröimänä.

Harhauta, väistä ja iskeDeadbeat Heroes on kuin sarjakuva, joka on tehty pelin muotoon. Captain Justice on pelaajaa vastassa toimistotilan aulassa, josta on suora pääsy tehtäväalueille. Aulan vieressä taas sijaitsee kuntosali, jossa treenataan uusia iskuja ja liikeratoja. Ulko-oven vieressä palvelee myös parantola, joka kunnostaa Lontoon kaduilla kaatuneita sankareita. Sankareiden tehtävänä on kukistaa kaupungissa mellakoivat pahikset ilman että kansalaiset vahingoittuvat.


Lontoon katuja lähdetään putsaamaan kuja kerrallaan. Taisteluun liitytään toimistotilassa punaisena vilkkuvan lankapuhelimen kautta, joka heittää pelaajan tehtävän aloituspaikalle. Yhdessä missiossa on yhteensä kolme osiota, jotka tulee suorittaa mahdollisimman hyvin ja mielellään ilman henkilövahinkoja. Tavoitteena on, että kansalaiset saadaan pelastettua ja pääviholliset kukistettua. Onnistuneesta suorituksesta palkitaan kouluarvosanalla ja pisteillä. Vihollistaistelun jälkeen animaatiovideon tummat siluettihahmot ihmettelevät ja voivottelevat hävittyä kadunvaltausta sekä keksivät jo seuraavan haasteen sankarin päänmenoksi.


Tasoja on yhteensä yli 35 kappaletta, joista jokainen on täynnä vihollisia. Vastustajat muuttuvat kenttä kentän jälkeen vaativammiksi, joten sankarin on syytä opetella monimutkaiset taisteluliikkeet, sillä arvaamattomista hyökkäyksistä on hyötyä. Vastustajan kukistaminen vaatii nopeita liikkeitä, joissa hyödynnetään hyppyjä ja seinäpomppuja. Välillä esimerkiksi suorat iskut eivät onnistu, vaan vastustaja pitää harhauttaa hämmennyksiin. Vasta tämän jälkeen isku menee perille ja ilkimys kaatuu polvilleen. Pahiksien varustukset vaihtelevat pesäpallomailoista kuolettaviin pyssyihin, mutta päävihollisilla on myös erikoiskykyjä, joihin lukeutuvat muun muassa näkymättömyys sekä jäädyttämisase. Taistelun tiimellyksessä sankarien on mahdollista varastaa nämä ominaisuudet ja käyttää niitä vihua vastaan. Pöllitty taito ei kuitenkaan ole käytössä ikuisuutta, joten erikoisiskua kannattaa käyttää harkiten.

Brittihuumoria aimo annos


Deadbeat Heroesin ensimmäiset kentät ovat helppoja läpäistä, mutta jo pian kaduilla taistelu muuttuu haastavaksi. Pelkkä nappuloiden rämpyttäminen ei auta, sillä pahimmillaan kadut muuttuvat kaaokseksi, jossa kuolema iskee heti. Jäin pitkäksi ajaksi jumiin kolmannen lankapuhelimen antaman tehtävän viimeiseen osioon, eikä hermoja raastava kenttä meinannut mennä läpi ollenkaan. Usean treenikerran jälkeen onnistuin kuitenkin pääsemään seuraavalle tasolle. Tehtävien vaikeudet pakottavat pelaajan opettelemaan kaduilla olevien suojien käyttöä, sekä miettimään erilaisia keinoja vastustajien taltuttamiseksi.


Peli tukee myös kahden pelaajan paikallista co-op -pelimuotoa. Yhdessä vihollisten tainnuttaminen on mukavaa, sillä kaksin kamppailu kukistaa pahikset hieman helpommin. Ongelmana kuitenkin on, että kahden pelaajan taistelu muuttaa ruudulla tapahtuvan liikkeen kaaokseksi. Tuntuu kuin teosta ei olisi kuitenkaan suunniteltu kahdestaan pelattavaksi, sillä kaverin ja vihollisten seuraaminen ruudulla on todella vaikeaa. Tämä hieman harmittaa, sillä yhteistyöpelit ovat vähenemässä koko ajan, eikä valikoimaa ole nytkään liiaksi.

Lontoon katujen puhdistaminen uppoaa varmasti niihin, jotka pitävät brittiläisestä huumorista. Kuuluisan ja perinteisen komediaperinteen ymmärtäminen ja rakastaminen tekee Deadbeat Heroesin pelaamisesta vieläkin hauskempaa. Minä en varsinaisesti lukeudu näihin ihmisiin, joten osa vitseistä meni ohi korvien ja tokaisut tuntuivat tekohauskoilta.


Deadbeat Productions ei pääse ensiteoksellaan suoraan sydämeeni, sillä jotain jää uupumaan. Periaatteessa peli on mukavaa sekoilua, mutta jää kuitenkin vain tavanomaiseksi rähinäksi ripauksella huumoria. Olisin kaivannut tasoihin lisää eroavaisuuksia - niin taistelualueisiin kuin vastustajiinkin. Aika näyttää, mihin uusi studio pystyy, päätekijöiden ura tämän firman kanssa on vasta alussa.

V2.fi | Miia Lyyra

Deadbeat Heroes (Xbox One)

Huumorintäyteinen taistelupeli, jossa viholliset ovat vallanneet Lontoon kadut. Pelaajan tehtävänä on pelastaa kansalaiset ja tehdä kujista öykkärivapaita alueita.
  • Haastavat tehtävät
  • Paljon tekemistä
  • Brittihuumori
  • n. 15€ hinta voi tuntua kalliilta
  • Kaksinpelin huono toteutus
  • Brittihuumori, jos sitä ei ymmärrä

Pelikuvat

< Lumo... Football Manager Tou... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova