Tuorein sisältö

Just Dance 2019

Arvioitu: Xbox One
Genre: Musiikkipelit
Pelaajia: 1-6, paikallinen moninpeli
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Ubisoft
Julkaisija: Ubisoft
Julkaisupäivä: 25.10.2018
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

01.12.2018 klo 16.20 | Luettu: 12452 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Tanssi vain!
Harvassa ovat pelit, joita julkaistaan yhtä aikaa sekä vanhoille että uusille konsoleille. Just Dance 2019 on yksi näistä harvoista ja valituista, sillä se julkaistiin yhtä aikaa Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja Nintendo Switchille, mutta myös Xbox 360.lle, Wii U:lle ja Wii:lle. Tekosyytä olla ostamatta ei voi ainakaan etsiä konsolin puutteesta. Toki kannattaa huomioida, että kaikki palvelut eivät välttämättä ole saatavilla muuta kuin uusimman sukupolven laitteistoille.

Heiluta lanteita kuin Pac-ManTänä vuonna isoin uudistus koskee käyttöjärjestelmän päivitystä. Valikko on täysin uudistunut ja onkin huomattavasti edellistä yksinkertaisempi ja helpommin navigoitavissa. Ulkoasullisesti se muistuttaa hieman Netflixin ja Spotifyn ruutunäkymää. Normaalin pelitilan lisäksi tarjolla on myös lapsille suunnattu Kids Mode, joka sisältää suoraan perheen pienemmille suunnattuja tansseja. Tanssilistaa on päivitetty 40 kappaleen voimin, joista osa Kids Moden alle. Bailattavaksi on tarjolla viimeaikaisia radiohittejä kuten Camila Cabellon Havana, Britney Spearsin Work Work sekä Calvin Harrisin/Dua Lipan One Kiss. Mutta onpa mukaan laitettu myös muutama erikoisuus! Retrosta pitäville on tarjolla Pac-Man -tanssi sekä 90-luvulla mainetta niittänyt ja klubeilla soinut Rhythm Of The Night.

Toisena uutuutena on algoritmin lisääminen käyttöjärjestelmään. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ajan kuluessa pelaajalle tarjotaan hänelle soveltuvia tansseja aikaisempien valintojen perusteella. Myös valikoissa liikkumista on helpotettu Just Dance Controller -sovelluksen avulla. Puhelimen näyttöä hipaisemalla voi helposti liikkua pelin valikoissa etsien sopivia kappaleita tai aloittaa tanssimisen. Mobiililaitteen käyttäminen vapauttaa kokonaan Xbox-ohjaimesta (jos niin haluaa), mikä helpottaa myös nopeammin kappaleesta toiseen siirtymistä, sillä jo pelisarjan aiemmissakin osissa konsoliohjaimen käyttäminen on ollut hieman kankeaa.


Jotta tanssiliikkeet rekisteröityvät peliin asti, tarvitaan joko Xboxin Kinect-kamera tai älylaite. Xbox One X:llä Kinectiä voi kuitenkin käyttää vain, jos omistaa erillisen adapterin kameraa varten. Harmillisesti adapterien valmistaminen on kuitenkin lopetettu ja niiden löytäminen marketeista on epätodennäköistä. Itse ratkaisin ongelman ostamalla käteen kiinnitettävän puhelinkotelon ja sujauttamalla telefoonin turvaan kotelon sisuksiin. Pisteet rekisteröityvät normaalisti, joten apuvälineen käyttäminen ei hankaloita saavutusten hankkimista. Tulevaisuudessa markkinoille kannattaisi tuoda kustomoituja Just Dance -aiheisia koteloita puhelinta varten, jotta tanssiminen sujuisi huolettomammin ja tyylikkäämmin!

Vahvaa jatkoa vuodesta toiseen


Just Dance 2019 tarjoaa hankkijoilleen lisäksi ilmaisen ensimmäisen kuukauden Just Dance Unlimited -lisäpalveluun. Sen takaa löytyy noin 400 kappaletta, jotka tarjoavat lisää tanssittavaa pidemmäksikin aikaan. Valikoimista löytyy esimerkiksi sarjan vanhempien osien biisit. Vuosipassin hinta on noin 25 euroa, mikä ei ainakaan kovalle tanssijalle ole kallis kustannus.


Halukkaat voivat myös käydä ottamassa World Dance Floor -tilassa mittaa itsestään ja muista tanssijoista. Pelimuoto mahdollistaa tanssimisen muiden pelaajien kanssa ympäri maailman. Just Dancen ympärillä on tänä syksynä nähty myös suomalaista osaamista, kun Aleksanteri Landström pääsi mukaan kansainväliseen tanssifinaaliin läpäistyään karsinnat. Ihan mistään pienestä kilpailusta ei ole kyse, sillä ainoastaan maailman 18 parasta tanssipelaajaa pääsee näyttämään taitonsa Brasiliassa alkuvuodesta 2019 järjestettävään finaaliin. Isojen kisojen järjestäminen pelin parissa on hienoa, vaikka minua tuskin koskaan nähdään tanssimassa World Cup -kisoissa. Jos skabailu kiinnostaa, on kotioloista kuitenkin mahdollisuus päästä huippuluokan lanteiden ketkuttajaksi maailmalle!

Onneksi Just Dance tarjoaa tekemistä myös “hupitanssijalle”. Itsensä liikuttamista voi harjoittaa niin kotibileissä kuin vakavasti otettavan kuntoilun näkökulmasta. Kalorin kuluttamiseen suunnattu Sweat Mode tarjoaa kunnollista hikijumppaa, jossa kuumuudelta ei voi välttyä. Itselleen voi myös rakentaa erilaisia soittolistoja esimerkiksi tekemällä vaikka 30 minuutin treenilistan. Jos omien listojen rakentaminen ei kiinnosta, on tarjolla esimerkiksi paikallisista suosikkikappaleista koottu hittikimara.


Jään silti odottelemaan aikakautta, kun sarja siirtyisi yhden kuukausimaksun alle. Silloin biisejä voisi lisätä palveluun pitkin vuotta ja vuosittaisesta yksittäisestä julkaisusta voitaisiin luopua. Just Dance on kuitenkin parhaimmillaan Unlimited-palvelu kanssa, joten uusimmat kappaleet vain päivittävät aikaisempaa listaa.

V2.fi | Miia Lyyra

Just Dance 2019 (Xbox One)

Tanssipeli, joka tarjoaa taas nipun uusia biisejä vetkutettavaksi. Sopii ammattimaisemmin tanssiville, juhlijoille sekä hikitreeniä kaipaaville.
  • Käyttöjärjestelmän uudistuminen
  • Algoritmin lisääminen
  • Älylaitteen käyttäminen ohjaimena
  • Älylaitteen käyttäminen ohjaimena
< Spyro Reignited Tril... Pokémon: Let's Go, P... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (5 viestiä)

Cubisti

01.12.2018 klo 20.37

Onko Unlimited palvelu myös Switchillä vai onko kyseessä vain ”True Next Gen” koneiden yksinoikeus.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

01.12.2018 klo 21.33 1 tykkää tästä

Tästä olisi saattanut saada myös videoarvostelun, tai ainakin videolisäkkeen arvosteluun. Olisi ollut kiva nähdä vetkuttamista.
lainaa
miialyyra

Moderaattori

Rekisteröitynyt 15.05.2017

01.12.2018 klo 21.40

Cubisti kirjoitti:
Onko Unlimited palvelu myös Switchillä vai onko kyseessä vain ”True Next Gen” koneiden yksinoikeus.


Internet sanoo näin: Just Dance Unlimited is a dance on demand streaming service that grants you access for the PS4, Xbox One, Nintendo Switch, WiiU and PC (only on Just Dance 2017), to a catalogue of more than 300 tracks, playable via Just Dance for the duration of the service.
Lähde: https://support.ubi.com/en-AU/Faqs/000025458/About-Just-Da

Eli pitäisi toimia Switchillä kans :)

LateHuominen kirjoitti:
Tästä olisi saattanut saada myös videoarvostelun, tai ainakin videolisäkkeen arvosteluun. Olisi ollut kiva nähdä vetkuttamista.


Eiköhän jätetä tää videointi ja striimaaminen niille ketkä sen handlaa vähän paremmin kuin meikä, kuten Aleksanteri Landströmille.
Muokannut: miialyyra 01.12.2018 klo 21.42 lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

01.12.2018 klo 21.50 2 tykkää tästä

LateHuominen kirjoitti:
Tästä olisi saattanut saada myös videoarvostelun, tai ainakin videolisäkkeen arvosteluun. Olisi ollut kiva nähdä vetkuttamista.


Edellinen tanssivideo meni melkein samantien blokkiin YouTubessa. Eikä syynä ollut edes minun ja Manun fysiikka, koska esiintymässä olivat tanssikoululaiset, vaan copyrightattu musiikki.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

02.12.2018 klo 09.00 2 tykkää tästä

Mikko kirjoitti:

Edellinen tanssivideo meni melkein samantien blokkiin YouTubessa. Eikä syynä ollut edes minun ja Manun fysiikka, koska esiintymässä olivat tanssikoululaiset, vaan copyrightattu musiikki.


Aivan totta, tietenkin siinä kävisi noin. Tietenkin jos musiikit ottaisi pois ja näyttäisi vain Mikon ja Manun tanssia niin video olisi hetkessä Youtuben katsotuin.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova