Tuorein sisältö

Scene It! Box Office Smash

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Älypelit
Pelaajia: 1-
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Krome Studios
Julkaisija: Microsoft Games
Julkaisupäivä: 28.11.2008
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

10.01.2009 klo 11.30 | Luettu: 4279 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Leffatriviaa tuutin täydeltä
Aika tarkkaan vuosi sitten arvostelemani Scene It? Lights, Camera, Action ei kerännyt meikäläiseltä suuria innostuksen purkauksia. Lautapeliin perustuvana se oli hyvin kliininen, virkamiesmäinen ja noh... epähauska. Lisäksi kysymykset olivat muille kuin Internet Movie Databasen ulkoa opetelleille enimmäkseen hakuammuntaa. Ilmeisesti Microsoftilla on luettu arvioni, sillä tämän vuoden painosta on viilattu juuri oikeista kohdista.

Hei me ollaan ruudussa!


Xbox 360:n käyttöliittymän uusiuduttua jokainen käyttäjä on, halusi sitä tai ei, tutustunut avatarhahmoihin. On jopa jossain määrin uskomatonta, millaisen vaikutuksen näiden virtuaali-ihmisten sisällyttäminen Scene It!:iin tekee. Tylsästä tulee innostava, hankalasta haastava ja pölynkatkuisesta hauska. Avatarit lentävine sohvineen puhaltavat peliin eloa ja homma alkaa toimia - siitä kiinnostuvat nekin, jotka eivät muista jokaista Oscar-voittajaa 60-luvulta lähtien. Sarjisversio omasta itsestään taidokkaasti animoituna on hauska näky. Mikäli mukana on pelaajia, joilla ei omaa hahmoa ole, sen voi luoda nappia painamalla satunnaisista osasista.

Kysymyksiä on viilattu reilusti inhimillisempään suuntaan ja viime versiossa tuskallisin tehtävä, leffojen aikajärjestykseen laittaminen, sallii nyt niin monta yritystä kuin ehtii tiimalasin laskiessa tehdä. Hauskin uutuuskysymyslaji on Pixel Flix, jossa elokuvia esitetään Commodore 64 -tyylisellä grafiikalla ja pitää arvata, mistä leffasta on kyse. Tietenkin mukana on Scene It! -sarjalle ominaisesti pätkiä elokuvista sekä erilaisia 'kuka näyttelijä on kyseessä' -vihjeitä ja kuva-arvoituksia. Aivan uusimmistakin leffoista Scene Itissä on kysymyksiä, mutta kuvamateriaalilla varustetut tehtävät ovat usein vanhempaa kamaa - ehkäpä kustannussyistä. Kaiken kaikkiaan tehtävävalikoima on huomattavasti hauskempi kuin Lights, Camera, Actionissa.

Isot napit, pienet tekstit


Juontajasetien huumoriakin on uudistettu piirun verran siedettävämpään suuntaan, mutta edelleenkään pölisijöillä ei ole ollut kuin yksi sivullinen repliikkejä, joten samoja sanomia toistellaan jatkuvasti. Onneksi huumorinkukkaset saa hiljennettyä asetuksista. Paljon enemmän saa hupia avatarien eleistä ja ilmeistä, vaikka nekin ovat samoja joka kerta. Ensimmäisessä SceneIt!-pelissä tehtävien taustakuvituksena käytettiin studioympäristöä, joka oli tylsän yritysmäinen. Nyt lentosohva heittää pelaajat erilaisiin elokuvista tuttuihin ympäristöihin, mikä on suurinpiirtein 122 kertaa parempi ratkaisu.

Scene It! - X360-pelien suurin bilejoukkion houkuttaja ovat edelleen ns. Big Button -ohjaimet. Playstationin Buzz-kapuloista 'kloonatut' tietovisanappuloita esittävät kapulat, jotka ovat langattomat ja Pleikkarivastaavia pari astetta laadukkaamman tuntuiset. Useissa lajeissa nopeimmin isoa nappia painanut saa vastausvuoron ja sitten oikea vaihtoehto valitaan väripainikkeilla. Näin saadaan helposti peliohjaimen näppäinmerta kauhistelevatkin mukaan.

Pienenä varoituksena mainittakoon, että juhlapaikalta on syytä löytyä iso HD-töllö, sillä isollakaan perustelkkarilla ei kysymyksistä meinaa saada selvää. Teräväpiirtoisellakaan vastaanottimella ei näe lukea julistetunnistustehtävissä kuvien pikkutekstejä, mutta mahtoiko tuo olla tarkoituskaan...

Knoppailua kavereiden kanssa


Box Office Smashissa on myös verkkopeli, mutta hieman yllättäen peliseuraa oli vaikea löytää. Playstation 3:n Buzzissa oli täsmälleen sama ongelma, mikä todennäköisesti kertoo siitä, että useimmat haluavat pelata tätä omien kavereidensa kanssa kotisohvalla. Sillä lailla Scene It! onkin parasta hupia.

Näiden uudistusten myötä ainoa asia, mikä estää Scene It! Box Office Smashia nousemaan Buzz-pelien rinnalle on aihealueen kapeus. Vaikka kysymyksiä on inhimillistetty ja vain silloin tällöin videoita vuokraavakin pysyy pelissä mukana, rajoittaa pelkästään elokuviin keskittyminen kohderyhmää. Edelleen kysymykset ovat vain englanniksi, joten kielitaitoa täytyy pelaajilta löytyä roppakaupalla.

V2.fi | Manu Pärssinen

Scene It! Box Office Smash (Xbox 360)

Viime vuodesta reilusti petraava Scene It! on nyt hyvää partyhupia leffojen ystäville.
  • selvä petraus edellisestä
  • avatarien käyttö
  • hauskat tehtävät
  • vain englantia
  • pientä tekstiä
  • selostajat
< Command & Conquer: R... Guitar Hero World To... >

Keskustelut (1 viestiä)

Goldi

10.01.2009 klo 12.37

Aika hauska juttu. Pelasin BOSin demoa kaverin kanssa ja tämä oli niin hauskaa, että päätin ostaa LCA:n. Kuitenkin tylsistyttiin kaverin kanssa tähän hetkessä. Siis se juontajankin kaikki repliikit oli ensimmäisellä pelikerralla kuultu, kysymykset inhottavia ja peli-ilo melko matala.
Kyllä tämä peli tullaan ehdottomasti hakemaan
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova